Verizon neemt een workload-gerichte benadering van de cloud

  • Bedrijfsnieuws van
  • Verizon
  • geplaatst op
  • 29 september 2014 16:33 uur

Verizon Enterprise Solutions introduceert deze maand een nieuw servicemodel en een reeks van nieuwe functies en mogelijkheden voor zijn cloud-gebaseerde infrastructuur- en opslagplatform. Deze zijn ontwikkeld om organisaties te helpen bij het onderbrengen van hun bedrijfskritische workloads in de cloud. De verbeterde versie van Verizon Cloud biedt klanten diverse service opties, diensten voor de onboarding en migratie van workloads, naadloze integratie met cloud-diensten van externe leveranciers en een breed scala aan implementatie-opties. Verizon Cloud neemt een centrale rol in binnen de strategie van Verizon. Het integreert het cloud-platform met netwerk- en beveiligingsmogelijkheden die aansluiten op de specifieke risicogevoeligheid van klanten en de verwachtingen die zij koesteren ten aanzien van het servicemanagement voor elke workload. Deze cloud-diensten en -functies zijn beschikbaar via een geïntegreerde en gebruiksvriendelijke console.

“We bouwen verder op wat Verizon uniek maakt: een rijke geschiedenis in cloud computing en een unieke reeks van beveiligingsoplossingen, netwerkoplossingen en managed sevices,” zegt Siki Giunta, senior vice president Cloud bij Verizon Enterprise Solutions. “Het doel is om bedrijven de technologische oplossingen te bieden die zij nodig hebben om voor zakelijke transformatie te zorgen. Deze oplossingen kunnen zij afnemen op de manier die het beste op hun behoeften aansluit.”

Een workload-gerichte aanpak

Steeds meer bedrijven zetten hun bedrijfsapplicaties over naar de cloud. Dit vereist een aanpak waarbij cloud-oplossingen worden ontwikkeld die geschikt zijn voor elke specifieke workload. Hierbij wordt rekening gehouden met aspecten zoals de geografische regio, beveiliging, netwerken enzovoort. Verizon Cloud biedt klanten de flexibiliteit om de functies en mogelijkheden van de cloud-infrastructuur en gerelateerde diensten, zoals beheer en onboarding, rechtstreeks af te stemmen op de desbetreffende workload.

Sevice opties en implementatieopties

Het geïntegreerde Verizon Cloud-aanbod omvat een reeks cloud-oplossingen die worden ondersteund door een brede reeks van serviceopties. Organisaties kunnen daarmee een oplossing samenstellen die het beste op hun zakelijke behoeften aansluit. Zo kunnen ze kiezen voor een publieke cloud-infrastructuur met beperkte ondersteuning, een private cloud op hun locatie die volledig door Verizon wordt beheerd, en alles daar tussenin. Verizon Cloud biedt ondernemingen flexibiliteit in hun prestaties en geeft hen de controle over hun cloud-omgeving. Zo wordt er voorzien in de specifieke eisen van bijvoorbeeld workloads en netwerkprotocollen.

Beveiliging en netwerken

Alle klanten van Verizon Cloud kunnen een beroep doen op de wereldwijde netwerktechnologieën van Verizon en de kennis van de nieuwe mogelijkheden van hybride clouds. Zo biedt Secure Cloud Interconnect Private IP (PIP)-toegang tot een groeiend aantal belangrijke aanbieders van cloud-diensten, zodat organisaties snel een ‘PIP connected‘ locatie kunnen verbinden met een cloud-implementatie zoals Verizon Cloud. Verizon heeft daarnaast inzicht in de mogelijkheden van het beschikbaar stellen van applicaties en het waarborgen van krachtige prestaties in combinatie met een hoge mate van betrouwbaarheid. De cloud-gebaseerde datacenters en oplossingen van Verizon bieden daarnaast geïntegreerde beveiligingsfuncties, zoals firewalls, load balancers en netwerksegmentatie. Externe partijen voeren periodieke penetratietests uit en brengen waar nodig verbeteringen in de beveiliging aan. Klanten kunnen de managed security services van Verizon aan hun oplossing toevoegen om te voorzien in meer rigoureuze en specifieke bedrijfsvereisten.

Een focus op private clouds

De meeste bedrijven zetten private clouds in voor hun bedrijfskritische workloads, en hebben behoefte aan een nieuwe mogelijkheden die hen kan helpen met het opvoeren van hun bedrijfsactiviteiten. Verizon Cloud is ontwikkeld met het oog op grote ondernemingen. Hoewel het platform dankzij zijn flexibiliteit en serviceopties kan voorzien in een verscheidenheid aan cloud-gerelateerde behoeften, richt Verizon zich specifiek op grootzakelijke private clouds. Dat is het snijvlak waarop het cloud-platform, de marktexpertise, beveiliging en netwerktechnologie van Verizon bijeenkomen om klanten unieke voordelen te bieden.

Verizon Cloud wordt gehost in cloud-datacenters van Verizon in Culpeper, Virginia, Englewood, Colorado en Santa Clara, Californië. De komende maanden komen er datacenters in de Verenigde Staten, Latijns-Amerika, Europa en Azië bij.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.