Verizon rondt 100G NID-test succesvol af

Technologische mijlpaal met uitstekende netwerkprestaties

  • Bedrijfsnieuws van
  • Verizon
  • geplaatst op
  • 25 juli 2014 12:34 uur

Voortbouwend op haar sterke track-record in 100G-technologie heeft Verizon opnieuw een technologische mijlpaal behaald door te bewijzen dat 100G-verkeer succesvol over Verizon’s regionale Ethernet-netwerk kan worden overgedragen tussen twee 100G network interface devices (NID), zonder in te leveren op kwaliteit. Een netwerk interface device (NID) staat normaliter bij de klant om verbinding te maken met het netwerk van de service provider.

Met behulp van de Canoga Perkins 9145E100G CloudBusterTM, de eerste 100G Ethernet-NID in de sector, werd voor de test 100G-verkeer over een afstand van 7,4 kilometer verstuurd via het regionale switched Ethernet services-netwerk van Verizon in Dallas. Voor de test bracht Splice Communications, een Verizon Global Wholesale-klant, een verbinding tot stand met CyrusOne, een wereldwijde datacenter-leverancier die als eindgebruiker fungeerde voor de test.

“Deze prestatie is naar onze mening een primeur binnen de branche. Het is bovendien een belangrijke stap voorwaarts in de ontwikkeling van 100G-technologie, ter voorbereiding van de dag waarop de vraag naar hogere netwerksnelheden en meer capaciteit de huidige technologieën overstijgt”, zegt Guru Pai, chief product officer en senior vice president Corporate Technology. “100G netwerk toegang zal belangrijk zijn voor bedrijven die datacenters beheren en voor mobiele backhaul-netwerken en andere servicetoepassingen. En hoewel de snelheid van de vooruitgang belangrijk is, zijn we ook sterk gefocust op kwaliteit. Deze test bewijst dat we 100G verkeer bij de klant kunnen brengen met behoud van de kwaliteit die hij vereist,” aldus Pai.

De gemeten prestaties lagen ver boven de industrienorm voor virtuele Ethernet-verbindingen. De meetcriteria omvatten frame-delay, de tijd die een Ethernet-frame (een eenheid van verpakte, geformatteerde informatie) nodig heeft om zijn bestemming te bereiken; de variatie in vertraging, het verschil in vertraging van frame tot frame; en de doorvoer, de hoeveelheid data die succesvol wordt afgeleverd.

“Canoga Perkins merkt dat er grote belangstelling is voor 100G-verbindingen”, zegt Tim Champion, president en CEO van Canoga Perkins. “Deze technologische test bewijst dat onze 100G Cloudbuster NID in staat is om te voorzien in behoeften van interne data-aggregatie in situaties waarin nu al 100G snelheden nodig zijn, zoals in het geval van datacenters en applicaties voor cloud-opslag.”

Andy Coan, president en CEO van Splice voegt daaraan toe: “Hoe meer klanten een grotere capaciteit nodig hebben om hun applicaties te ondersteunen, hoe groter het belang van technologische vooruitgang zoals deze die we hebben bereikt met Verizon, Canoga Perkins en Splice We weten dat netwerkprestaties onder de 100G in de nabije toekomst niet langer toereikend zullen zijn. Bedrijven willen namelijk grote bandbreedte aggregeren ter ondersteuning van hun interne netwerkinfrastructuur.”

Josh Snowhorn, vicepresident en director Interconnection bij CyrusOne: “We zijn ons ervan bewust dat we in de toekomst meer voordelen kunnen behalen door op flexibele wijze te voorzien in de connectiviteitsbehoeften van onze klanten. Het is daarom belangrijk om de samenwerking op te zoeken bij technologische tests zoals deze. Het netwerkteam van CyrusOne was vastbesloten om deze 100G NID-test te doen slagen door samen te werken met Verizon en Canoga Perkins.”

De groeiende vraag naar grotere bandbreedte wordt gedreven door de capaciteit die nodig is om de vraag naar cloud-diensten, mobiele 4G LTE-technologie en samenwerkingsdiensten voor te blijven. Deze technologische test biedt de prestatieniveaus die nodig zijn om te voorzien in zowel de vraag naar 100G-verkeer als de vereisten en verwachtingen van de klant.
“Het succes van deze test onderstreept Verizon’s leidende positie in hoge bandbreedte technologie en biedt tevens een beter inzicht in de uitdagingen en mogelijkheden van de technologie voor verdere ontwikkeling”, aldus Pai.

Verizon is al jaren leidend in de 100G-technologie. In september 2011 zette het bedrijf 100G-technologie in voor een Amerikaans optisch systeem voor ultralange afstanden. Momenteel heeft Verizon ongeveer 32.000 kilometer aan 100G-verbindingen op haar Amerikaanse netwerk en 13.000 kilometer aan 100G-verbindingen op haar Europese netwerk.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.