Verkrijgen krediet en aantrekken talent grootste uitdagingen voor ICT-bedrijven

Lichte stijging omzet en werkgelegenheid verwacht

  • Bedrijfsnieuws van
  • Nederland ICT
  • geplaatst op
  • 24 juni 2014 12:10 uur

CT-bedrijven zien het verkrijgen van krediet en het aantrekken van werknemers met de juiste vaardigheden als de grootste belemmeringen voor groei. Dat blijkt uit het ICT Marktbeeld van juni 2014. Verder valt uit het ICT Marktbeeld, gebaseerd op een vragenlijst ingevuld door Nederland ICT-leden, op te maken dat ICT-bedrijven de omzet en werkgelegenheid licht zagen stijgen in het eerste kwartaal van 2014. Naar verwachting zet dit ook door in het huidige kwartaal.

Omzet en werkgelegenheid groeien

De totale ICT-markt laat in het eerste kwartaal van 2014 een geringe omzetgroei zien ten opzichte van een jaar eerder. Bedrijven tot 750 werknemers zagen de omzet matig groeien, en zijn hierin positiever dan grotere bedrijven. Deze rapporteerden een zeer geringe omzetgroei. Verwachtingen voor het tweede kwartaal van dit jaar laten hetzelfde beeld zien. Ook op het gebied van werkgelegenheidsgroei doen de kleinere bedrijven het iets beter dan de respondenten met meer dan 750 werknemers, die aangaven dat de werkgelegenheid enigszins was afgenomen.

MKB heeft vertrouwen in eigen sector

Kleine en middelgrote bedrijven geven het vertrouwen in de ICT-sector dan ook een hoog rapportcijfer, respectievelijk een 7,4 en een 7,3. Met een gemiddeld cijfer van 5,8 zijn grotere ondernemingen beduidend negatiever. Het gemiddelde rapportcijfer komt hierdoor uit op een 6,9.

Verkrijgen van krediet en aantrekken gekwalificeerd personeel problematisch

Problemen met het verkrijgen van krediet wordt door de helft van de ondernemers gezien als een belemmering voor groei. Daarnaast lijkt ook de mismatch op de arbeidsmarkt is een remmende factor voor bedrijven: de helft van de respondenten geeft aan problemen te hebben met het aantrekken van kwalitatief goed personeel.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.