Vernieuwde toepassingen in Office 365 voor gebruikers, ontwikkelaars en IT pro’s

 • Bedrijfsnieuws van
 • Microsoft
 • geplaatst op
 • 6 maart 2014 10:37 uur

Op de SharePoint Conference 2014 in Las Vegas toonde Microsoft vandaag nieuwe verbeteringen en toepassingen van Office 365 voor gebruikers, ontwikkelaars en IT pro’s. In de keynotespeech voor ongeveer 10.000 klanten en partners toonde Jeff Teper, Microsoft Corporate Vice President, innovaties in Office 365 gebaseerd op de kracht van de cloud, zakelijke social media, big data, slimme machines en mobiele toepassingen.

Voor gebruikers toonde Microsoft onder andere nieuwe gepersonaliseerde diensten die social integreren door heel Office 365, waardoor je minder tijd kwijt bent om informatie terug te vinden of om mensen te zoeken die met soortgelijke projecten bezig zijn.

Deze toepassingen worden mogelijk gemaakt door de nieuwe applicatie in Office 365: Office Graph. Deze app ziet de gebruiker niet maar analyseert op de achtergrond constant alle inhoud, evenals interacties en activiteitenstromen. Ook brengt hij onderlinge relaties in kaart, gebruik makend van slimme machines die leren wat voor welke gebruiker de meeste relevante informatie is. Nieuwe toepassingen die hierdoor mogelijk zijn, zijn onder andere:

 • “Oslo” (code naam). Deze applicatie gebruikt persoonlijke interacties en slimme machines om iedere individuele gebruiker van Office 365 de meest relevante informatie op tijd te tonen op zowel Office 365, SharePoint, Exchange, Lync, Yammer en Office.
 • Groepen. Groepen is een nieuwe toepassing die mensen, conversaties, agenda’s, emails en documenten door heel Office 365 groepeerd, waardoor er een naadloze samenwerking komt tusssen alle applicaties. Waar ook een Groep gemaakt wordt in Office 365, er zal automatisch een Yammer conversation feed voor gecreërd worden, evenals een agenda, documenten bibliotheek en een gezamelijke inbox voor alle leden van de groep zodat ze nog efficiënter kunnen samenwerken. Net als in Yammer, zijn Groepen in principe vrij toegankelijk zodat ze gemakkelijker gevonden kunnen worden en meer informatie gedeeld kan worden. Maar indien nodig kan een Groep ook afgesloten worden.
 • Inline Social. Microsoft brengt de kracht van samenwerken via social media naar Office 365 gebruikers met Inline Social. De eerste toepassingen die geïntroduceerd wordt in deze tool is de mogelijkheid om social conversaties ín een document in SharePoint Online en OneDrive voor bedrijven te hebben.
 • Office 365 Video Portaal. In dit nieuwe portaal kunnen videos veilig worden geupload, opgeslagen en weer worden teruggevonden. Bedrijven kunnen videos categoriseren in kanalen voor specifieke bedrijfstakken en ze streaming aanbieden op mobiele apparaten, waarbij alle video compressies, beeldoptimalisaties en rendering wordt gedaan door Office 365.

Met meer dan 3,4 miljoen Office en SharePoint ontwikkelaars kondigt Microsoft ook investeringen aan die meer deuren openen voor klanten en partners om contextuele productiviteits oplossingen te bouwen voor browsers, PC’s en mobiele apparaten:

 • Nieuwe mobiele mogelijkheden. Het vrijgeven van Office 365 SDK voor Windows 8 en Android helpt ontwikkelaars om meer mobiele productiviteitsoplossingen te bouwen voor Office 365. Windows en Android kunnen nu contact maken met Office 365 data en diensten, waaronder documenten, agenda’s, contacten, taken en email.
 • Naadloze Office 365 integratie. Verbeteringen van Office 365 API’s voor PowerPoint en Outlook geven ontwikkelaars de kans om nieuwe, geavanceerde oplossingen te bouwen.
 • Robuuste APIs. Sinds Office 365 API blijft groeien, schijnen nieuwe API’s voor documenten, mensen, emails, agenda’s en taken nieuw licht op deze services met een intuitieve open standard benadering. De API’s bevatten ook veel gevraagde verbeteringen, inclusief ‘self-service site provisioning’ en ondersteuning voor ‘OneDrive voor bedrijven document actions’.
 • Kracht van het delen. Office 365 documenten die app informatie bevatten kunnen nu naadlozer geactiveerd worden door hun ontvangers. PowerPoint apps reizen door de PowerPoint Online ervaring, waardoor klanten hun favoriete apps op een meer ‘virale’ manier kunnen delen. Later in dit jaar zal Office Online een soortgelijke functie toevoegen aan Excel.

Voor IT professionals kondigt Microsoft nieuwe toepassingen aan die de veiligheid en privacy van Office 365 verbeteren, door IT pro’s het gereedschap te geven dat zij nodig hebben om hun organisatie te beschermen. Daarbij is het nu makkelijker dan ooit voor een organisatie, door Office 2013 en de release van SharePoint Server 2013 Service Pack 1, om gebruik te maken van de voordelen van Office 365. Of dit nu betekent dat de hele organisatie naar de cloud wordt verhuisd, een hybride ‘deployment’ wordt geadopteerd of een meer graduele transitie naar cloud gebaseerde oplossingen wordt ingezet met oplossingen zoals OneDrive voor Bedrijven en Yammer.

 • Data-Loss prevention. Door nieuwe toepassingen wordt het nog makkelijker voor organisaties om in Office informatie te beheren, te traceren en te controleren, zonder de productiviteit van de gebruiker in de weg te zitten.
 • OneDrive for bedrijven. In april wordt OneDrive voor Bedrijven beschikbaar gesteld (voorheen bekend als SkyDrive Pro) als een op zich zelf staande SKU, waardoor het beveiligd opslaan, syncen en delen van documenten via de cloud mogelijk wordt voor organisaties met alle voordelen van Office. Ook, door SharePoint Server 2013 Service Pack 1, introduceert Microsoft nieuwe admin consoles die zorgen dat OneDrive voor bedrijven direct aangezet kan worden vanuit de SharePoint Server 2013 admin console. Hierdoor behouden klanten hun eigen infrastructuur, terwjil ze de voordelen van cloudgebaseerde documentenopslag krijgen.
 • Gemakkelijke SharePoint social transitie naar Yammer. In Service Pack 1 maakt Microsoft het makkelijker voor IT pro’s om de out-of-the-box social SharePoint Server 2013 te vervangen voor Yammer. Door simpele veranderingen in SharePoint Server 2013 centrale administratie, kan IT er voor kiezen om Yammer te activeren, waardoor gebruikers hiervan omgeleid worden naar de Yammer omgeving van het bedrijf.
Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.