Vernieuwingscijfers voor .eu blijven stabiel in tweede kwartaal 2015

Voortgangsrapport .eu tweede kwartaal 2015 nu beschikbaar

  • Bedrijfsnieuws van
  • EURid
  • geplaatst op
  • 3 augustus 2015 12:17 uur

Het nieuwe voortgangsrapport van EURid, het register voor .eu-domeinnamen, toont voor het negende jaar op rij opnieuw hoge vernieuwingscijfers. In het tweede kwartaal van 2015 werd gemiddeld 81% van de .eu-domeinnamen vernieuwd.

Tegelijkertijd bleef de CO2-uitstoot van EURid in 2014 dalen ten opzichte van de eerste evaluatie in 2012. In 2014 is vastgesteld dat de .eu registry in 2014 0,044 kg CO2eq. per domeinnaam heeft uitgestoten. Hierna besloot EURid zijn emissies te compenseren door deel te nemen aan het project Ecomapuá. Dit project is gekozen vanwege zijn enorm positieve milieu-impact en zijn ecologische, sociale en economische voordelen voor de staat Pará op het eiland Marajó.

“Wij denken niet alleen groen maar handelen ook groen. Wij zoeken voortdurend nieuwe manieren om onze milieustandaarden te bereiken. Dit project ging vooraf aan de keuze om vanaf september 2015 samen te werken met EBRC Trusted Services, een energie-efficiënt datacenter in Luxemburg”, verklaart Giovanni Seppia, External Relations Manager. EBRC baseert zijn programma voor Groene IT op internationale certificeringen en waardevolle lidmaatschappen zoals: ISO 14001 (Milieubeheer) en ISO 50001 (Energiebeheer).

Tweede kwartaal in cijfers
In het tweede kwartaal van 2015 steeg het aantal .eu-registraties in 10 lidstaten van de Europese Unie en van de EER. Kroatië en Polen kenden allebei een groei van meer dan 6%.

Het volledige rapport is als PDF bestand te vinden in de bijlage of kan worden gedownload via http://link.eurid.eu/reports

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.