VitrumNet en Dataplace versterken regionale strategische samenwerking

Professioneel en regionaal datacenter Dataplace en VitrumNet tekenen mantelovereenkomst

  • Bedrijfsnieuws van
  • Dataplace
  • geplaatst op
  • 24 juni 2015 10:19 uur

Nadat VitrumNet eerder redundante koppelingen van het Breedband Drechtsteden glasvezelnetwerk realiseerde met Dataplace, het grootste regionale carrier neutrale datacenter van Nederland en gevestigd in Alblasserdam, is deze strategische samenwerking inmiddels verder bestendigd door het aangaan van een mantelovereenkomst. Hierdoor kunnen totaal oplossingen van directe en hoogwaardige glasvezel verbindingen eenvoudig worden gecombineerd met data center diensten.

Het regionale Breedband Drechtsteden netwerk is in 2005 ontstaan en bedient onder het label VitrumNet een groot deel van de zakelijke glasvezelmarkt in de regio Barendrecht – Drechtsteden – Gorinchem – Leerdam. Het is een volledig open netwerk waardoor de dienstverlening los staat van de glasvezelverbindingen. VitrumNet (www.vitrumnet.nl) biedt rechtstreekse, gebruiker specifieke, point-to-point glasvezel koppelingen aan. De verbindingen worden niet gedeeld met anderen. Dit biedt maximale veiligheid, flexibiliteit, beschikbaarheid en onafhankelijkheid.

Wico van Helden, directeur van de Breedband Drechtsteden Groep ziet de raamovereenkomst met Dataplace als een logische stap in de strategie en verdere ontwikkeling van het regionale glasvezelnetwerk. “Dataplace en Breedband Drechtsteden delen de visie van een open IT infrastructuur en zijn beiden regionaal actief: een hele logische en waardevolle combinatie”, aldus van Helden.

Gerben van der Veen, Managing Director van Dataplace, verklaart: “Er zijn inmiddels een aantal regionale organisaties die naar volle tevredenheid gebruikmaken van de koppeling met het Breedband Drechtsteden netwerk. Deze mantelovereenkomst past in onze verdere invulling van onze strategische samenwerking”.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.