VMware breidt Unified Hybrid Cloud Platform uit

Nieuwe Public Cloud Services en Software-Defined Data Center-oplossingen stellen organisaties in staat om veilig elke applicatie te bouwen, draaien en leveren

 • Bedrijfsnieuws van
 • VMware
 • geplaatst op
 • 1 september 2015 11:35 uur

VMware, Inc. (NYSE: VMW), kondigt vandaag op VMworld 2015 nieuwe innovaties aan voor zijn unified hybrid cloud-platform. De nieuwe publieke cloud-diensten en software-defined-oplossingen stellen klanten in staat sneller applicaties te bouwen en fouten te herstellen, IT-beveiliging te verbeteren en medewerkers te helpen optimaal te kunnen werken.

VMware’s unified hybrid cloud-platform zorgt ervoor dat klanten een consistente omgeving kunnen creëren binnen de private en public cloud, gebaseerd op VMware vSphere, om veilig traditionele of cloud-based applicaties te bouwen, draaien en leveren. VMware’s unified hybrid cloud-platform is gebouwd op een software-defined datacenter-architectuur en biedt klanten openheid en keuze in hoe zij applicaties en cloud-omgevingen bouwen en beheren.

VMware’s uitgebreide portfolio van Public Cloud Services
VMware vCloud Air, de publieke cloud-component van VMware’s unified platform, verbindt het datacenter met de cloud zodat alles resources beschikbaar zijn en gedeeld worden binnen de hybride cloud. VMware vCloud Air stroomlijnt de vereiste digitale processen om de optimale waarde van applicaties te realiseren, terwijl de gevraagde beveiliging en performance worden behouden.

Nieuwe of uitgebreide vCloud Air-diensten zijn onder andere:

 • VMware vCloud Air Disaster Recovery Services – VMware biedt een eigen benadering voor cloud disaster recovery, met onder andere een single cloud-based orchestration-console en cloud-diensten die eenduidige bescherming bieden van alle resources, on- en off-premise. Belangrijke nieuwe verbeteringen zijn:
  • Disaster Recovery OnDemand: VMware voegt een pay-for-what-you-consume-prijsoptie toe aan vCloud Air Disaster Recovery. Klanten bepalen een vast tarief voor elke VM die beschermd wordt en de hoeveelheid storage die gebruikt wordt per VM. Wanneer er een DR-test loopt, of een DR-event plaatsvindt, betalen klanten alleen voor de gebruikte compute-kracht tijdens het draaien van de VM’s. Dit nieuwe model zorgt voor een verandering van het het inzetten van disaster recovery naar het naadloos consumeren van cloud computing-diensten.
  • Site Recovery Manager Air: Site Recovery Manager Air is een nieuwe feature die vCloud Air Disaster Recovery-klanten een begrijpelijke management-oplossing biedt voor het ontwerpen, testen, uitvoeren en arrangeren van gecentraliseerde bedrijfscontinuïteit en disaster recovery-plannen. Site Recovery Manager Air zorgt voor snelle, betrouwbare en gearrangeerde recovery van multi-VM applicaties en beveiligde datacenters in VMware vCloud Air.
 • VMware vCloud Air Object Storage – VMware vCloud Air Object Storage is een portfolio van schaalbare, betrouwbare en kosteneffectieve opslagdiensten voor ongestructureerde data. VMware vCloud Air Object Storage, powered by Google Cloud Platform, is gebaseerd op Google Cloud Storage en geïntegreerd met vCloud Air OnDemand. VMware vCloud Air Object Storage powered by EMC is gebaseerd op EMC ViPR, aangeboden door EMC Cloud Services en geïntegreerd in vCloud Air OnDemand. VMware vCloud Air Object Storage is duurzaam en beschikbaar en reduceert de noodzaak voor databescherming met built-in redundancy. Het ondersteunt wereldwijde toegankelijke use cases met eenvoudige toegang van elk apparaat, overal en altijd.
 • VMware vCloud Air SQL – VMware vCloud Air SQL is een nieuw database-as-a-service-aanbod dat zorgt voor gemakkelijke toegang tot schaalbare, cloud-hosted relationele databases. De dienst wordt geleverd met een kosteneffectief pay-as-you-go-model en is gebouwd op de betrouwbare basis van vSphere. vCloud Air SQL ondersteunt hybride data-oplossingen die naadloos en veilige on-premises databases in de cloud aanvullen. VMware vCloud Air SQL ondersteunt Microsoft SQL Server, met allerlei memory-, compute- en storage-opties en plannen om andere relationele databases in de toekomst te ondersteunen.

Software-Defined datacenter – De basis voor een Unified Hybrid Cloud-strategie

Onderzoek toont aan dat het software-defined datacenter mainstream wordt, doordat klanten van virtualisatie van compute naar het implementeren van storage- en netwerkvirtualisatie gaan. VMware kondigt nieuwe producten aan voor het software-defined datacenter, waaronder:

 • VMware NSX 6.2 – VMware NSX 6.2 (nu beschikbaar) stelt organisaties in staat applicatiecontinuïteit te garanderen door disaster recovery. Daarnaast heeft het metro-pooling voor optimaal gebruik van resources in een enkel datacenter en tussen verschillende datacenter en hybrid networking-services. Met NSX kunnen klanten recovery-tijd verminderen met 80 procent. VMware NSX 6.2 heeft daarnaast betere integratie met de fysieke infrastructuur dat zorgt voor eenvoudigere en consistente operations voor het gehele datacenternetwerk en de uitbreiding van microsegmentatie van fysieke servers. Tot slot zullen nieuwe mogelijkheden als TraceFlow en Central CLI operations en inzicht verder vereenvoudigen.
 • VMware vRealize Operations 6.1 – VMware vRealize Operations 6.1 levert een consistent management-framework om organisaties te ondersteunen in de overgang van de private cloud naar het toepassen van nieuwe technologieën voor het software-defined datacenter en de hybrid cloud. Voor meer informatie VMworld 2015: Intelligent Workload Management with vRealize Operations 6.1.
 • vRealize Log Insight 3 – Nieuwe features zorgen voor het verdubbelen van de schaalbaarheid en performance tot 15.000 berichten per seconde. Daarnaast biedt het verbeteringen op gebied van fault tolerance rondom clustering, verbeteringen in de analytics met nieuwe opties om zaken duidelijk in kaart te brengen en query snapshots, verbeterde integratie met vRealize Operation en verbeteringen in Big Data style query execution.
 • VMware Integrated OpenStack 2 – VMware Integrated OpenStack 2 wordt gebaseerd op de OpenStack Kilo-release, met upstream OpenStack-code en naadloze upgrademogelijkheid, die gericht is op een van de grootste deployment en operationele uitdagingen voor OpenStack-clouds. Lees deze blog voor meer informatie over VMware Integrated OpenStack.
 • VMware Site Recovery Manager 6.1 – Site Recovery Manager 6.1 is geintegreerd met VMware NSX 6.2, zodat IT netwerkvirtualisatie kan gebruiken om disaster recovery-beheer te vereenvoudigen en recovery in het software-defined datacenter te versnellen. Lees deze blog voor meer informatie over Site Recovery Manager 6.1.
 • VMware vSphere APIs for IO Filtering – The VMware vSphere APIs for IO Filtering zorgen ervoor dat ecosysteem-partners zoals Asigra, EMC, Infinio, PrimaryIO, Samsung, SanDisk en StorageCraft software-based data-services van derde partijen, zoals replication en caching, kunnen aanbieden. Deze datadiensten zullen volledig geïntegreerd worden in vSphere en kunnen worden beheerd met vSphere Storage Policy-Based Management.

Technology Preview – Project Skyscraper
Vandaag zal op VMworld 2015 ook een technologie-preview van het Poject Skyscraper worden gegeven. Project Skyscraper is een nieuwe reeks van innovatieve hybrid cloud-mogelijkheden voor VMware vSphere. Deze nieuwe mogelijkheden stellen klanten in staat hun datacenter uit te breiden naar de public cloud en vice-versa door naadloos te werken over de grenzen, terwijl enterprise-level security en business continuity gewaarborgd blijven. Op VMworld zal VMware live een demonstratie geven van een workload-migratie door Cross-Cloud vMotion en Content Sync van een private cloud naar vCloud Air.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.