VMware breidt vCloud Air uit met nieuw datacenter in Duitsland

  • Bedrijfsnieuws van
  • VMware
  • geplaatst op
  • 14 oktober 2014 11:53 uur

VMware gaat zijn hybride cloud-platform, VMware vCloud Air (voorheen VMware vCloud Hybrid Service), uitbreiden met een datacenter in Duitsland. Naast zijn datacenter in het Verenigd Koninkrijk en de opties van service providers uit het vCloud Air Network, biedt VMware klanten hiermee een centrale locatie in Europa die voldoet aan de Duitse en Europese compliance- en datasoevereiniteitseisen. Volgens planning zal VMware zijn Duitse vCloud Air in het eerste kwartaal van 2015 in gebruik nemen.

Daarnaast kondigt VMware een Early Access-programma aan voor VMware vCloud Air Virtual Private Cloud OnDemand voor klanten in Noord-Amerika en Europa. VMware vCloud Air Virtual Private Cloud biedt klanten on demand toegang tot vCloud Air door slechts met een creditcard te swipen.

“Vanaf de introductie van VMware vCloud Air, een jaar geleden, heeft VMware belangrijke stappen gezet om klanten te voorzien van een hybride cloud-platform dat ze kunnen vertrouwen”, zegt Bill Fathers, executive vice president en general manager, Cloud Services Business Unit, VMware. “Met de uitbreiding van VMware vCloud Air naar nieuwe markten, met meer diensten dan ooit, laten we nog slechts het topje van de ijsberg zien van waartoe deze dienst zal uitgroeien: hét hybride cloud-platform voor het leveren van innovatie als een dienst, van het datacenter naar de desktop en mobiele applicaties.”

On demand toegang

De beschikbaarheid van het Early Access-programma staat gepland voor november van dit jaar in Noord-Amerika en Europa. Klanten die geïnteresseerd zijn om hieraan deel te nemen, kunnen hier een account aanmaken. VMware heeft de bètaversie van Virtual Private Cloud OnDemand tijdens VMworld US 2014 aangekondigd.

Daarnaast geeft VMware Europese klanten, middels VMware vCloud Air Direct Connect, meer mogelijkheden bij een koppeling met de cloud of hoe ze de cloud kunnen inzetten. Hiermee breiden klanten direct hun infrastructuur uit naar vCloud Air en beschikken ze over meer mogelijkheden en schaalbaarheid die nodig is voor eigen netwerken, en een veilige, consistente, hoge bandbreedteconnectiviteit.

Hybride platform voor bestaande en nieuwe applicaties
Sinds de introductie ruim een jaar geleden, is de VMware vCloud Air zeer snel gegroeid en biedt het allerlei organisaties de snelste route naar de hybride cloud. VMware heeft datacenters in Noord-Amerika, Europa en Azië, en maakte onlangs bekend dat, via een joint venture met SoftBank Telecom Corp. en SoftBank Commerce & Service Corp. (SoftBank C&S), vCloud Air ook in Japan beschikbaar is. Daarnaast is VMware een strategisch partnership aangegaan met China Telecom om een hybrid cloud-dienst te bouwen in Peking.

In tegenstelling tot andere publieke cloud-diensten, stelt vCloud Air organisaties in staat hun eigen on-premise IT-infrastructuur uit te breiden naar de publieke cloud. De hybride cloud sluit aan op de bestaande applicaties van klanten en biedt mogelijkheden om nieuwe cloud-applicaties te bouwen waardoor organisaties flexibeler en efficiënter kunnen zijn. IT-afdelingen kunnen deze cloud-omgeving bekijken, beheren en exploiteren op dezelfde manier met behulp van het VMware vSphere-platform dat ze al kennen en vertrouwen.

Beschikbaarheid

vCloud Air is naar verwachting beschikbaar in het eerste kwartaal van 2015 via het nieuwe datacenter in Duitsland.
VMware vCloud Air Virtual Private Cloud OnDemand is per direct beschikbaar via een gekwalificeerde bètaversie in de Verenigde Staten. Het Early Access-programma is vanaf 17 november 2014 beschikbaar in Noord-Amerika en Europa, en naar verwachting algemeen beschikbaar in het eerste kwartaal van 2015. Ontwikkelaars en IT-organisaties die interesse hebben hebben in een demo van Virtual Private Cloud OnDemand, vinden hier meer informatie over deelname.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.