VMware introduceert het VMware vCloud Air Network

VMware vCloud Hybrid Service wordt omgedoopt tot VMware vCloud Air

  • Bedrijfsnieuws van
  • VMware
  • geplaatst op
  • 21 augustus 2014 16:07 uur

VMware, Inc. (NYSE: VMW) kondigt het VMware vCloud Air Network aan, dat meer keuze en flexibiliteit biedt aan organisaties die willen profiteren van de voordelen van de hybride cloud. Het VMware vCloud Air Network is het grootste netwerk van gevalideerde cloud-diensten gebaseerd op VMware-technologie. Er nemen meer dan 3800 VMware Service Provider-partners aan deel en het netwerk vormt daarmee een uitbreiding van het VMware Service Provider Program (VSPP).

VMware kondigt daarnaast aan dat VMware vCloud Hybrid Service voortaan VMware vCloud Air heet. Deze naamsverandering benadrukt VMware’s inzet om value added ‘as-a-service’-diensten te leveren aan klanten via zijn hybride cloud-platform, zoals Infrastructure as a Service, Desktop as a Service, Disaster Recover as a Service, etc. Toekomstige as-a-service-oplossingen van VMware krijgen dan ook ‘Air’ in hun naam, zodat ze in lijn zijn met deze strategie.

Uitbreiding wereldwijd

Sinds de launch in 2013 is de VMware vCloud Air (voorheen VMware vCloud Hybrid Service) zeer snel gegroeid en biedt het organisaties in de Verenigde Staten, Europa en Azië de snelste route naar de hybride cloud. Er zijn op dit moment acht datacenters, in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Japan. VMware kondigde recent een uitbreiding aan in Azië via een joint venture met SoftBank Telecom Corp. en SoftBank Commerce & Service Corp. (SoftBank C&S), die vCloud Air naar Japan heeft gebracht. Daarnaast is VMware een strategisch partnership aangegaan met China Telecom om een hybrid cloud-dienst te bouwen in Peking.

“We zien enorme potentie voor VMware vCloud Air nu steeds meer organisaties aan het bekijken zijn hoe ze kunnen profiteren van de operationele en economische voordelen van de hybride cloud”, zegt Bill Fathers, executive vice president en general manager, Hybrid Cloud Services Business Unit. “Het VMware vCloud Air Network vertegenwoordigt een ander belangrijk onderdeel van onze cloud-strategie. Het maakt namelijk keuze en flexibiliteit mogelijk voor de klant die zijn ideale, lokale cloud-dienst op basis van VMware-technologie kan kiezen. Klanten kunnen zich hierdoor richten op de groei van hun business, wetende dat met VMware vCloud Air of een van onze vCloud Air Network-partners de IT-afdeling naadloos en veilig het datacenter en applicaties kunnen uitbreiden naar de cloud.”

VMware vCloud Air Network – Gevalideerde, lokale cloud-diensten

Het VMware vCloud Air Network ondersteunt klanten met grotere flexibiliteit, betere opties voor wereldwijde cloud-diensten en keuze in lokale cloud service providers van ofwel VMware vCloud Air of van het ecosysteem aan VMware vCloud Air Network Service Provider-partners.

Binnen het VMware vCloud Air Network kunnen klanten partners nu ook beter identificeren en selecteren dankzij een nieuw ‘badging’-systeem. Service providers die worden aangeduid als ‘IaaS Powered’ bieden clouds gebaseerd op VMware vSphere-technologie. Partners die ‘Hybrid Cloud Powered’ zijn, hebben hun dienst gevalideerd door gebruik te maken van VMware vCloud Director om een bidirectionele workflow mogelijk te maken tussen de klantomgeving en de partner-cloud. ‘Horizon DaaS Powered’-partners hebben gevalideerde clouds die desktop as a service-implementaties ondersteunen.

Additionele voordelen van het VMware vCloud Air Network voor klanten zijn:
Meerdere compliance certificeringen, infrastructuur- en applicatiediensten in managed of self-service omgevingen, alsook verticale marktspecialisaties;
Datasoevereiniteit via lokale VMware vCloud Air-datacenters en VMware vCloud Air Network-service providers;
Naadloze transitie van on-premise naar de cloud voor VMware-klanten

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.