VMware introduceert nieuwe oplossingen voor een open, flexibel en veilig Software-Defined Datacenter

  • Bedrijfsnieuws van
  • VMware
  • geplaatst op
  • 25 augustus 2014 16:07 uur

VMware, Inc. (NYSE: VMW) kondigt nieuwe virtualisatie-, cloud management- en geïntegreerde OpenStack-oplossingen aan. Deze toepassingen worden toegevoegd aan VMware’s portfolio voor het Software-Defined Datacenter en ondersteunen de flexibele behoeften van bedrijven.

De innovaties breiden het aanbod voor de klant uit door zowel open frameworks als hybride cloud-omgevingen te ondersteunen (van zowel VMware als andere leveranciers). Met een software-defined datacenter kunnen organisaties de CAPEX voor hardware tot wel 31 procent terugbrengen en 49 procent besparen op white-label hardware-configuraties. Met het inzetten van IT-as-a-Service wordt bovendien de productiviteit van medewerkers met 100 procent of meer verhoogd.

De nieuwe toevoegingen aan het VMware Software-Defined Datacenter-portfolio zijn:

VMware Integrated OpenStack

Met deze oplossing kunnen IT-organisaties snel en voordelig gebruiksvriendelijke OpenStack API’s en tools aanbieden bovenop de bestaande VMware-infrastructuur. De VMware Integrated OpenStack-distributie zorgt ervoor dat VMware’s technologieën voor compute, storage en beheer de CAPEX, OPEX en TCO voor OpenStack-omgevingen kunnen terugbrengen. Met de VMware Integrated OpenStack-distributie kunnen klanten snel een OpenStack-cloud inrichten om interne ontwikkelaars een API-gedreven infrastructuur te bieden. Lees hier meer over VMware’s Integrated OpenStack-oplossing.

VMware NSX 6.1

De vernieuwde versie van VMware’s NSX bevat mogelijkheden voor geavanceerde netwerkmicrosegmentatie, verbeterde hybride cloud-connectiviteit, Equal Cost Multi-Path (ECMP) routing en integratie met VMware vCloud Automation Center 6.1. Deze nieuwste versie van VMware’s netwerkvirtualisatieplatform verbetert de beveiliging, schaalbaarheid en prestaties van het software-defined datacenter en de hybride cloud. Lees hier meer over VMware NSX en microsegmentatie.

VMware vRealize Suite

Deze nieuwe oplossing combineert de functionaliteit van VMware’s bestaande cloud automation-, cloud operations- en cloud business management-oplossingen. VMware levert hiermee een complete software stack voor het beheer van een software-defined datacenter en public cloud infrastructuur-diensten (IaaS). Het uitgebreide platform, speciaal gebouwd voor het beheer van heterogene omgevingen en hybride clouds, zorgt ervoor dat de IT-afdeling snel de benodigde infrastructuur en applicaties kan leveren als de business daarom vraagt, zonder de controle over het beheer te verliezen.

VMware vRealize Air Automation

Deze oplossing is de eerste in de reeks van nieuwe as-a-Service (aaS) cloud management-oplossingen. Met deze nieuwe abonnementsdienst kunnen klanten de levering en het lifecycle management van applicatie- en infrastructuurdiensten automatiseren met behoud van IT-compliance. Lees hier meer over VMware vRealize Air Automation.

VMware vCloud Suite 5.8

Deze geïntegreerde oplossing voor het bouwen en beheren van een VMware vSphere private cloud, is gebaseerd op een software-defined datacenter-architectuur. Dit stelt organisaties in staat de IT-omgeving efficiënt en flexibel in te richten. VMware vCloud Suite 5.8 bevat provisioning-capaciteiten, waarmee klanten compute-, netwerk-, en disaster recovery-diensten kunnen toevoegen aan hun applicaties en infrastructuur. Lees hier meer over VMware vCloud Suite 5.8.

Software-Defined Datacenter: het antwoord voor nieuwe IT

Bedrijven bevinden zich op een kruispunt waarbij IT kan kiezen uit twee tegengestelde benaderingen voor het bouwen en beheren van datacenters. De eerste is het Software-Defined Datacenter, een flexibele en open architectuur die veilig en kosteneffectief is. De andere optie is een hardware-defined datacenter, een gesloten architectuur die kostbaar kan zijn, veel tijd kost om te implementeren en bovendien de flexibiliteit beperkt. Met het Software-Defined Datacenter kunnen klanten heterogene cloud-omgevingen, hypervisors en fysieke omgevingen gebaseerd op VMware en andere technologie, beheren. Daarnaast ondersteunt het open infrastructuur-frameworks en draait het op iedere onderliggende hardware-infrastructuur.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.