VMware maakt resultaten derde kwartaal 2015 bekend

Jaar-op-jaar omzetgroei van 10 procent tot $ 1,67 miljard; 14 procent groei tegen constante wisselkoers

 • Bedrijfsnieuws van
 • VMware
 • geplaatst op
 • 21 oktober 2015 13:40 uur

VMware, Inc, wereldwijd leider in cloud-infrastructuur en business-mobility, maakt de financiële resultaten bekend voor het derde kwartaal van 2015.

Kwartaalresultaten

 • De omzet in het derde kwartaal bedroeg $ 1,67 miljard, een stijging van 10 procent vergeleken met het derde kwartaal van 2014 of een stijging van 14 procent (jaar-op-jaar) tegen constante wisselkoers.
 • De omzet uit licenties bedroeg in het derde kwartaal $ 681 miljoen, een stijging van 7 procent vergeleken met het derde kwartaal van 2014, of een stijging van 11 procent (jaar-op-jaar) tegen constante wisselkoers.
 • De GAAP-nettowinst bedroeg in het derde kwartaal $ 256 miljoen, ofwel 60 dollarcent per aandeel, een stijging van 35 procent vergeleken met de $194 miljoen, of 45 dollarcent per aandeel, in het derde kwartaal van 2014. De non-GAAP nettowinst bedroeg het afgelopen kwartaal $ 433 miljoen, of 1,02 dollarcent per aandeel: een stijging van 18 procent vergeleken met het derde kwartaal van 2014, toen deze nog $ 377 miljoen, ofwel 87 dollarcent per aandeel bedroeg.
 • Het GAAP-bedrijfsresultaat bedroeg in het derde kwartaal $ 326 miljoen, een stijging van 35 procent in vergelijking met het derde kwartaal van 2014. Het non-GAAP bedrijfsresultaat was in het derde kwartaal $ 527 miljoen; een stijging van 15 procent vergeleken met het derde kwartaal een jaar eerder.
 • De operating cash flow bedroeg in het derde kwartaal $ 411 miljoen. De vrije kasstroom bedroeg in het derde kwartaal $ 321 miljoen.
 • Cash, cash-equivalenten en kortetermijninvesteringen bedroegen $ 7,22 miljard en de uitgestelde omzet bedroeg op 30 september 2015 $ 4,69 miljard.
 • De totale omzet plus opeenvolgende veranderingen in uitgestelde omzet steeg 3 procent jaar-op-jaar en steeg met 8 procent jaar-op-jaar aangepast aan een constante wisselkoers.
 • De omzet uit licenties plus opeenvolgende veranderingen in uitgestelde omzet uit licenties steeg 2 procent (jaar-op-jaar) en groeide 7 procent jaar-op-jaar aangepast aan een constante wisselkoers.

“Ons solide derde kwartaal laat zien dat we een uitzonderlijke waarde leveren aan onze klanten”, aldus Pat Gelsinger, chief executive officer van VMware. “We zijn optimistisch over de toegevoegde waarde van de plannen van Dell en EMC om samen te gaan en over de vorming van de Cloud Services Business. VMware’s missie en strategie blijven ongewijzigd. We richten ons op het leveren van waarde voor onze klanten via disruptive innovation.”

Cloud Services Business
VMware en EMC kondigen tevens plannen aan een nieuwe Cloud Services Business te vormen, waar beiden voor 50 procent eigenaar van zijn. Hiermee willen zij klanten het meest uitgebreide hybrid cloud-portfolio bieden. Deze nieuwe Federation-tak brengt vCloud Air, Virtustream, object storage en managed cloud services samen onder de Virtustream-merknaam. De transactie wordt naar verwachting afgesloten in het begin van 2016. VMware verwacht de resultaten van Virtustream vanaf het eerste kwartaal in 2016 toe te voegen aan zijn financiële berichtgeving.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Nieuwe nummer 1 in de HostingReview.nl Top 100
Gert: Jammer dat door betaalde advertenties die geplaatst worden onder het mom van een artikel zoals http...

De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
Gert: Jammer dat door betaalde advertenties die geplaatst worden onder het mom van een artikel zoals http...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Gert: Jammer dat door betaalde advertenties die geplaatst worden onder het mom van een artikel zoals http...

18 hosting en datacentertweets: Zonnepanelen, nieuwe koelmachine, 8 jarig bestaan, taart en events
Gert: Jammer dat door betaalde advertenties die geplaatst worden onder het mom van een artikel zoals http...

De jaarcijfers bekeken: EvoSwitch Nederland
Gert: Jammer dat door betaalde advertenties die geplaatst worden onder het mom van een artikel zoals http...