VMware maakt resultaten eerste kwartaal 2014 bekend

Jaar-op-jaar omzetgroei van 14 procent tot een record van $ 1,36 miljard

  • Bedrijfsnieuws van
  • VMware
  • geplaatst op
  • 24 april 2014 09:39 uur

VMware, Inc (NYSE: VMW), wereldwijd leider in virtualisatie en cloud-infrastructuur, maakt de financiële resultaten bekend voor het eerste kwartaal van 2014:

Kwartaalresultaten

  • De omzet in het eerste kwartaal bedroeg $ 1,36 miljard, een stijging van 14 procent vergeleken met het eerste kwartaal van 2013. Exclusief de omzet van Pivotal en desinvesteringen in 2013 steeg de omzet in het eerste kwartaal met 18 procent vergeleken met het eerste kwartaal een jaar eerder.
  • Het bedrijfsresultaat bedroeg in het eerste kwartaal $ 241 miljoen, een stijging van 51 procent in vergelijking met het eerste kwartaal van 2013. Het non-GAAP bedrijfsresultaat was in het eerste kwartaal $ 423 miljoen, een stijging van 9 procent vergeleken met het eerste kwartaal een jaar eerder.
  • De nettowinst bedroeg in het eerste kwartaal $ 199 miljoen, ofwel 46 dollarcent per aandeel. In het eerste kwartaal van 2013 bedroeg deze $ 173 miljoen, of 40 dollarcent per aandeel. De non-GAAP nettowinst bedroeg het afgelopen kwartaal $ 348 miljoen, of 80 dollarcent per aandeel: een stijging van 9 procent vergeleken met het eerste kwartaal van 2013, toen deze nog $ 319 miljoen, ofwel 74 dollarcent per aandeel bedroeg.
  • De cash flow bedroeg in het eerste kwartaal $ 750 miljoen. Dit is een stijging van 11 procent ten opzichte van het eerste kwartaal in 2013. De vrije kasstroom bedroeg in het eerste kwartaal $ 673 miljoen, een stijging van 12 procent in vergelijking met het eerste kwartaal een jaar eerder.

“Onze goede financiële prestaties zijn een teken van onze kracht om klanten te helpen hun IT-infrastructuur te transformeren”, zegt Pat Gelsinger, chief executive officer bij VMware. “Nu we verschuiven van een client-server-aanpak richting de mobile/cloud-wereld kiezen klanten voor onze oplossingen, omdat we hiervoor de meest complete visie en een compleet aanbod hebben.”

Recente highlights

Op 24 februari rondde VMware de overname van AirWatch af, waarmee enterprise mobile management- en security-oplossingen aan het End-User Computing-portfolio worden toegevoegd.

VMware maakte tevens de beschikbaarheid bekend van zijn eerste Europese publieke cloud (vCloud Hybrid Service) vanuit een datacenter in Slough in het Verenigd Koninkrijk.

In maart kondigde VMware de algemene beschikbaarheid aan van VMware Virtual SAN, zijn eerste software-defined storage-oplossing.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.