VMware neemt AirWatch over

Overname biedt klanten de meest complete oplossing voor het beheer van gebruikers, apparaten en applicaties binnen desktop- en mobiele omgevingen; VMware maakt voorlopige resultaten vierde kwartaal 2013 bekend

  • Bedrijfsnieuws van
  • VMware
  • geplaatst op
  • 23 januari 2014 13:18 uur

VMware, Inc (VMW: NYSE), wereldwijd leider in virtualisatie en cloud-infrastructuur, en AirWatch zijn definitief overeengekomen dat VMware AirWatch overneemt. AirWatch levert enterprise mobile management en beveiligingsoplossingen. VMware neemt AirWatch over voor ongeveer $1,175 miljard aan contanten en circa $365 miljoen termijnbetalingen en verondersteld geïnvesteerd vermogen. Het AirWatch team blijft rapporteren aan oprichter en chief executive officer John Marshall als onderdeel van VMware’s End-User Computing groep, geleid door Sanjay Poonen, EVP en GM. Alan Dabbiere, medeoprichter en voorzitter van AirWatch, zal toezicht houden op een nieuw AirWatch bestuur dat rapporteert aan Pat Gelsinger, chief executive officer bij VMware.

“AirWatch biedt best-in-class, veilige enterprise mobile management aan duizenden bedrijven wereldwijd”, zegt Pat Gelsinger, chief executive officer bij VMware. “Met de acquisitie voegt VMware een fundamenteel element toe aan ons end-user computing-portfolio, waardoor onze klanten in staat worden gesteld om hun mobiele medewerkers snel up en running te hebben, zonder afbreuk te doen aan veiligheid.”

“Toen we begonnen met AirWatch wilden we bedrijven helpen met de mobiele explosie die op komst was. Op dit moment zijn er wereldwijd meer dan twee miljard smartphones en tablets, en meer dan de helft van deze apparaten komt in aanraking met een organisatie”, zegt Alan Dabbiere, medeoprichter en voorzitter van AirWatch. “Door samen te werken met een bewezen innovator als VMware hebben we nu de mogelijkheid onze oplossingen aan te bieden aan een breder publiek van klanten en partners om hen te helpen met optimaliseren voor de mobiele cloud.”

AirWatch, een private onderneming met het hoofdkantoor in Atlanta, is marktleider in enterprise-oplossingen voor Mobile Device Management, Mobile Application Management en Mobile Content Management. Met meer dan 10.000 klanten wereldwijd en meer dan 1.600 medewerkers over negen wereldwijde kantoren bieden de oplossingen van AirWatch organisaties een strategisch platform voor het veilig beheren van het snel groeiend aantal mobiele apparaten en de steeds mobieler wordende arbeidskrachten. De locatie in Atlanta zal naar verwachting verder uitbreiden en het middelpunt worden van VMware’s mobiele activiteiten.

Door deze overname wordt de VMware End-User Computing groep uitgebreid; het aanbod van AirWatch vormt een uitgebreid aanbod van mobiele oplossingen, dat een aanvulling is op VMware’s aanbod. De overname is goedgekeurd door de raad van bestuur van zowel VMware als AirWatch en de acquisitie zal naar verwachting aan het einde van Q1 2014 worden afgerond. De overname wordt gefinancierd door een combinatie van balance sheet contanten en opbrengsten van circa $1 miljard extra schuld die wordt verstrekt door EMC. VMware blijft daarnaast doorgaan met het aandeleninkoopprogramma.

Voorlopige resultaten Q4 2013

VMware maakt daarnaast ook de voorlopige financiële resultaten van het vierde kwartaal van 2013 bekend:

De omzet van het vierde kwartaal bedraagt naar verwachting $1,48 miljard, een stijging van 15 procent in vergelijking met het vierde kwartaal van 2012. Exclusief de totale omzet door Pivotal Software Inc en alle desinvesteringen die in 2013 plaatsvonden, zijn de opbrengsten voor het vierde kwartaal naar verwachting 20 procent gestegen in vergelijking met het vierde kwartaal in 2012*. “Ik ben blij met onze prestaties in het vierde kwartaal, met een totale opbrengst die naar verwachting hoger is dan de bovenkant van onze verwachtingen”, zegt Jonathan Chadwick, chief financial officer en executive vice president van VMware.

De licentie-inkomsten in het vierde kwartaal zijn naar verwachting $687 miljoen, een stijging van 15 procent in vergelijking met het vierde kwartaal van 2012. Exclusief de totale omzet door Pivotal Software Inc en alle desinvesteringen die plaatsvonden in 2013 is er een verwachte toename van de licentie-inkomsten van 18 procent in vergelijking met het vierde kwartaal van 2012*.

Non-GAAP operationele marge in het vierde kwartaal is naar verwachting 35,6 procent. GAAP operationele marge voor het vierde kwartaal is naar verwachting 25,2 procent.

Pat Gelsinger, Jonathan Chadwick en Sanjay Poonen van VMware en Alan Dabbiere van AirWatch nemen deel aan de financiële analisten conference call vandaag om 5:00 PT/ 8:00 ET over de overname en de voorlopige financiële resultaten. Dit wordt live uitgezonden op http://ir.vmware.com. De herhaling van de uitzending blijft twee maanden beschikbaar op de website.

*Comparative growth percentages exclude revenues in each period attributable to the products and services contributed to Pivotal Software, Inc. and the products and services associated with divestitures consummated by VMware in 2013

 

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...