VMware versterkt cross-cloud-architectuur met nieuwe versies vSphere, Virtual SAN en vRealize om productiviteit van IT en ontwikkelaars te stimuleren

  • Bedrijfsnieuws van
  • VMware
  • geplaatst op
  • 18 oktober 2016 13:12 uur

VMware, Inc. (NYSE: VMW) kondigt vandaag op VMworld 2016 Europenieuwe versies aan van zijn compute-, storage- en cloud management-oplossingen om IT operations-teams te helpen hun traditionele en moderne applicaties efficiënter te draaien, beheren en beveiligen, zowel on- als off-premise. De nieuwe versies van VMware vSphere,VMware Virtual SAN en VMware vRealize Automation bieden elk ondersteuning voor containers, waardoor ontwikkelaars productiever kunnen werken en IT gemakkelijk containerized applicaties kan draaien in productie.

Deze nieuwe releases versterken VMware cross-cloud-architectuur, die klanten in staat stelt hun applicaties te draaien, beheren en beveiligen in verschillende clouds en apparaten binnen een gemeenschappelijke beheeromgeving. De cross-cloud-architectuur levert consistente implementatiemodellen, beveiligingsprotocollen, zichtbaarheid en governance voor alle applicaties, zowel on- als off-premise, ongeacht onderliggende cloud, hardware-platform of hypervisor. VMware cross-cloud-architectuur bouwt voort op VMware’s private en hybrid cloud-mogelijkheden door klanten de vrijheid te bieden te innoveren in meerdere clouds. Het wordt geleverd bij VMware Cloud Foundation en bij een nieuwe set cross-cloud-diensten. VMware Cloud Foundation is de volgende generatie hyper-converged infrastructuur om private clouds te bouwen. Het integreert VMware’s zeer schaalbare hyper-converged software (VMware vSphere en VMware Virtual SAN) met netwerkvirtualisatieplatform VMware NSX, in één uniform SDDC-platform dat eenvoudig te implementeren en gebruiken is dankzij de ingebouwde lifecycle automation-mogelijkheden van VMware SDDC Manager.

VMware vSphere 6.5: Next Gen-infrastructuur voor moderne applicaties
VMware vSphere 6.5 beschikt over een vereenvoudigde gebruikerservaring door additionele functionaliteit voor automation en beheer, uitgebreide ingebouwde security en ondersteuning voor nieuwe applicatietypes, waaronder containers. Met deze nieuwe mogelijkheden biedt VMware vSphere 6.5 klanten een universeel applicatieplatform dat ondersteuning levert voor traditionele en moderne applicaties, bijvoorbeeld op het gebied van 3D-graphics, big data, cloud-native, containerized, machine learning en Software-as-a-Service, en dat het mogelijk maakt iedere applicatie op elke plek te draaien. De aangekondigde nieuwe versie van vSphere bevat:

  • VMware vCenter Server Appliance – levert een vereenvoudigd building block voor vSphere-omgevingen dat gemakkelijk te implementeren en beheren is en operationele complexiteit vermindert door belangrijke functionaliteiten in te bedden in een enkele virtuele appliance. Deze appliance biedt klanten vereenvoudigde patching, upgrading, backup en recovery, hoge beschikbaarheid en meer, zoals een verdubbeling in zowel grootte als performance van hun vCenter Server-omgevingen.
  • REST API’s – verbeteren de ervaring van zowel IT-specialisten als ook de ontwikkelaars door grotere controle en automatisering van virtuele infrastructuren voor moderne applicaties via nieuwe REST-gebaseerde API’s.
  • VMware vSphere Client – is gebaseerd op HTML5 en vereenvoudigt de beheerervaring met een moderne, native tool die aan de behoeften en verwachtingen van gebruikers wat betreft performance en usability tegemoet komt.
  • VM Encryption – nieuwe encryptie op virtual machine-niveau beschermt tegen ongeautoriseerde datatoegang, waardoor zowel data als virtuele machines die verplaatst zijn met VMware vMotion, beschermd blijven.
  • Secure Boot – nieuwe functie voorkomt geknoei met afbeeldingen evenals het laden van ongeautoriseerde componenten in vSphere-omgevingen.
  • VMware vSphere Integrated Containers – stelt IT operations-teams in staat hun app-teams een Docker-compatible interface te bieden, waarmee vSphere-klanten hun organisaties digitaal kunnen transformeren met containers zonder daarvoor hun bestaande infrastructuur opnieuw vorm te hoeven geven.

VMware Virtual SAN 6.5: verdere verlaging van de TCO voor hyper-converged infrastructuren
VMware blijft zijn hyper-converged oplossing doorontwikkelen en optimaliseren met Virtual SAN 6.5. De nieuwste release verlaagt de total cost of ownership (TCO)-besparingen met een additionele 50 procent door de toevoeging van support voor containers en fysieke workloads, iSCSI-ondersteuning, het elimineren van netwerk-hardwarekosten van two-node Remote Office / Branch Office (ROBO)-configuraties en toevoeging van all-flash hardware-ondersteuning aan Virtual SAN Standard Edition. VMware Virtual SAN 6.5 levert:

iSCSI-ondersteuning – maakt het mogelijk dat Virtual SAN-opslag wordt gepresenteerd als een iSCSI-doel voor externe fysieke workloads, inclusief geclusterde applicaties zoals Microsoft SQL Server met Failover Clustering op een beperkt aantal fysieke servers.

Ondersteuning containers – VMware Virtual SAN biedt een persistent data layer voor containerized applicaties via VMware vSphere Integrated Containers.

Two-node Direct Connect – nieuwe functionaliteit waardoor geen routers / switches meer nodig zijn tussen Virtual SAN-systemen van ROBO-plekken. Dit helpt klanten de kosten van de infrastructuur per fysieke locatie met 15 tot 20 procent te verlagen.

REST API’s en Expanded PowerCLI – helpt klanten hun responsiveness te versnellen dankzij automation die cloud-achtige flexibiliteit en beheer aan Virtual SAN-omgevingen toevoegt.

512e Advanced Format harde schijven en Solid State Drives (SSDs) – ondersteuning voor 512-byte emulated disk drives maakt het mogelijk dat high capacity drives worden ondersteund.

In het laatste kwartaal van 2016 zal VMware de Virtual SAN Standard Edition updaten met support voor eenvoudige all-flash configuraties, zodat klanten de TCO van hun storage-systeem verder kunnen verlagen.

VMware kondigt tevens een nieuw VMware Ready for VSAN-certificeringsprogramma aan, zodat klanten erop kunnen vertrouwen dat file services- en dataprotectie-partneroplossingen naadloos zijn te implementeren, draaien en samenwerken met Virtual SAN. Het programma helpt de klant de time-to-value te versnellen, doordat ze snel een gekwalificeerde solution partner kunnen vinden. Dell EMC, NetApp en Nexenta zijn de eerste file services partners. CommVault, Dell EMC, Veeam en Veritas zijn de eerste dataprotectie-partners die aan dit programma deelnemen. VMware zal het ecosysteem op termijn blijven versterken door uitbreiding met andere industriepartners.

Daarnaast kondigt VMware ook vSphere Virtual Volumes 2.0 aan, dat verbeterde enterprise-readiness bevat dankzij functies als native support voor array replication evenals ondersteuning voor bedrijfskritische applicaties, zoals Oracle Database met Real Application Clusters.

VMware vRealize: verbetert het gebruiksgemak met out-of-the-box ondersteuning voor Microsoft Azure en containers
VMware introduceert een aantal updates voor zijn cloud management-platform met aanzienlijke verbeteringen aan vRealize Automation en vRealize Log Insight. Om beter tegemoet te komen aan de behoeften van ontwikkelaars en IT-teams, introduceert VMware vRealize Automation 7.2 out-of-the-box ondersteuning voor Microsoft Azure evenals nieuwe container management-mogelijkheden. Met deze nieuwe release, is de mogelijkheid voor IT- en DevOps-personeel om unified service blueprints te gebruiken uitgebreid naar Microsoft Azure en clouds zoals Amazon Web Services (AWS), VMware vCloud Air en vCloud Air Network. Hierdoor wordt de levering van geïntegreerde multi-tier applicaties met application-centric networking en security vereenvoudigd.

VMware vRealize Automation 7.2 ondersteuning voor containers helpt ontwikkelaars en applicatie-teams de application delivery te versnellen. De nieuwste versie bevat Admiral, een zeer schaalbaar en lichtgewicht container management-portal voor het implementeren en beheren van containers op Docker-hosts, die ondersteuning biedt aan operating systems die Docker ondersteunt. (Op dit moment test VMware Admiral om containers te implementeren op virtual container-hosts op VMware vSphere Integrated Containers in een private beta). Naast Admiral-support, zullen ontwikkelaars in staat zijn container-hosts te provisionen van de vRealize Automation 7.2 service catalog. Zij zullen de keuze hebben containerized applicaties te modelleren met behulp van unified service blueprints of Docker Compose. Applicatie-teams hebben de mogelijkheid om hybride implementaties te bouwen bestaande uit VM’s en containers. Cloud-beheerders zullen in staat zijn container-hosts te beheren en governance toe te passen op het gebruik ervan, waaronder capaciteitsquota’s of workflows voor goedkeuring. vRealize Automation 7.2 is zeer geschikt voor organisaties die bestaande apps moeten ondersteunen, terwijl ze deze moderniseren via de adoptie van microservices en een cloud-native architectuur.

VMware introduceert ook vRealize Log Insight 4.0 en vRealize Operations 6.4. De nieuwste versie van VMware’s log management- en analysis-oplossing beschikt over verbeterde alert-functionaliteit en een vernieuwde, gemakkelijk te gebruiken interface. VMware vRealize Operations 6.4 levert verbeterd alert-management en metric grouping voor een snellere probleemoplossing en nieuwe dashboards aangepast op specifieke user personas die infrastructuur, applicaties en cloud-teams omvatten. Zowel vRealize Log Insight 4.0 als vRealize Operations 6.4 zullen ook integreren met de nieuw aangekondigde vSphere 6.5.

VMware Cloud Services: nieuwe hybride cloud-oplossingen voor enterprises
VMware blijft klanten helpen bij het uitbreiden van hun private workloads naar de publieke cloud, met behulp van VMware vCloud Air Network en VMware vCloud Air. Een gemeenschappelijke reden voor cloud-adoptie is Disaster Recovery as a Service. VMware vCloud Air Network introduceerde onlangs VMware vCloud Availability for vCloud Director aan het ecosysteem van de meer dan 4000 service providers in meer dan 100 landen die VMware-gebaseerde cloud-services bieden.VMware kondigt ook de bèta aan van een nieuwe vCloud Air disaster recovery-oplossing, speciaal ontworpen voor grootschalige ondernemingen. Daarnaast kondigt VMware de bèta aan van VMware Cloud Foundation Service on vCloud Air, die de gecombineerde kracht van vSphere, Virtual SAN, NSX en SDDC-manager levert in een volledig geïntegreerd dienstenaanbod van VMware.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.