VMware vRealize Suite verbetert cloud management-platform voor uitgebreid beheer van applicaties en infrastructuur in hybride clouds

  • Bedrijfsnieuws van
  • VMware
  • geplaatst op
  • 15 oktober 2014 10:18 uur

Tijdens VMworld Europe heeft VMware, Inc. een nieuwe fase aangekondigd in cloud management-oplossingen en -mogelijkheden. Dit omvat onder meer updates van VMware vRealize Suite 6, een cloud management-platform dat specifiek is gebouwd voor de hybride cloud. VMware kondigt daarnaast een grote update aan van VMware vRealize Operations (voorheen VMware vCenter Operations Management Suite), de nieuwe VMware vRealize Code Stream waardoor DevOps-teams frequente, betrouwbare software-releases kunnen leveren, en de bèta launch van VMware vRealize Air Compliance, een nieuwe toevoeging aan VMware’s cloud management Software-as-a-Service (SaaS)-aanbod.

IT-organisaties kampen vandaag de dag met tegenstrijdige uitdagingen. IT-organisaties moeten enerzijds de nadruk leggen op snelheid en flexibiliteit om succesvol te kunnen te zijn met mobiele, social-, Big Data- en web-applicaties. Daarnaast moeten ze de controle blijven houden, om veilig en efficiënt traditionele IT-systemen te kunnen beheren en compliant te blijven. Bovendien worden IT-organisaties belast met het beheren van moderne applicatie-architecturen én traditionele 3-tier business-applicaties, die beide on-premise of in de public cloud worden geïmplementeerd. Tot slot veranderen ook de rollen en verantwoordelijkheden door deze steeds complexer wordende mix. Om aan al deze uitdagingen tegemoet te komen, introduceert VMware de vRealize Suite, een cloud management-platform met een shared service-model dat één uniforme beheerervaring biedt.

VMware vRealize Code Stream 1.0
Om ervoor te zorgen dat IT-organisaties DevOps-processen flexibel kunnen ondersteunen, is VMware vRealize Code Stream geïntroduceerd. VMware vRealize Code Stream versnelt applicatie-releases en breidt de flexibiliteit van continue integratie uit. Hierdoor zijn frequente, betrouwbare software-releases mogelijk, terwijl operationele risico’s worden verkleind. De oplossing automatiseert het complete software-release-proces en zorgt ervoor dat de governance wordt nageleefd in de verschillende release-fasen. Het biedt één enkel dashboard voor een compleet inzicht in het release-proces binnen Dev- en Ops-teams. VMware vRealize Code Stream integreert met continue integratie- en ontwikkeltools, waaronder Jenkins, Bamboo, Git en Subversion. Klanten zijn hierdoor in staat applicatie-omgevingen te implementeren met VMware vRealize Automation waarbij ze bijvoorbeeld starten met een publieke cloud ontwikkelomgeving en later implementeren in een veilige, hoog-beschikbare productie-pod in een private cloud.

VMware vRealize Suite levert uniforme beheerervaring
VMware vRealize Suite combineert de mogelijkheden van VMware’s cloud automation-, cloud operations- en cloud business management-oplossingen in één enkele oplossing. Het levert een uitgebreide, geïntegreerde beheer-stack voor het automatiseren van de release en het operationeel beheer van traditionele en nieuwe cloud-applicaties die zijn geïnstalleerd binnen private en publieke clouds, met meerdere hypervisors, en de fysieke infrastructuur. Alles met één uniforme beheerervaring. Een shared service-model vereenvoudigt alledaagse taken, vermindert de behoefte om te switchen tussen beheertools en geeft beheerders een krachtige gebruikerservaring.

VMware heeft zijn cloud management-platform verbeterd dankzij enkele grote productaanpassingen en -vernieuwingen, waaronder:

  • VMware vRealize Operations 6.0 – intelligente operations van applicaties tot storage  – VMware vRealize Operations 6.0 biedt intelligent operations-beheer voor fysieke, virtuele en cloud-infrastructuren door gebruik te maken van voorspellende analytics en policy-gebaseerde automation. VMware vRealize Operations 6.0 biedt een nieuwe, schaalbare, robuuste architectuur die acht keer schaalbaarder is dan de vorige versie. De oplossing past zich aan de wensen aan van alle klanten, variërend van mkb-bedrijven tot wereldwijde organisaties. Het is een open en uitbreidbaar platform dat allesomvattende zichtbaarheid biedt binnen één enkele console voor alle applicaties, netwerk- en storage-apparatuur.

De nieuwe release introduceert geavanceerde analytics, slimme alerts en probleemdetectie voor het identificeren van complexe issues. VMware vRealize Operations 6.0 bevat ook nieuwe mogelijkheden voor capaciteitsplanning en projectmanagement.

Meer over VMware vRealize Operations 6.0 is hier te vinden.

  • VMware vRealize Business 6.0 – Inzicht in kosten en kwaliteit –  VMware vRealize Business (voorheen VMware IT Business Management Suite) biedt transparantie en controle over de kosten en kwaliteit van IT-diensten waardoor CIO’s IT beter kunnen afstemmen op de business. VMware vRealize Business biedt infrastructuur- en operations-teams meer business management-mogelijkheden die essentieel zijn voor het beheren van een hybride cloud. Ook bouwt het voort op de recente verbeterde mogelijkheden clouds te vergelijken, waaronder de kosten voor VMware vCloud Air. De nieuwe functionaliteit bevat prijsanalyses, showback/chargeback en budgettering voor infrastructuur-diensten. Hierdoor krijgen gebruikers een intuïtieve besluitvormingservaring. Daarnaast worden nieuwe versies van VMware vRealize Business 8.2 Advanced en Enterprises aangekondigd.
  • VMware vRealize Automation 6.2 – verbeterde platformintegratie met vRealize Operations –  VMware vRealize Automation 6.2 (voorheen vCloud Automation Center) biedt organisaties de flexibiliteit die nodig is om de levering van IT-diensten en applicaties te automatiseren. De nieuwe versie levert verbeterde productintegratie en shared services met VMware vRealize Operations. De verbeterde integratie voegt operationele intelligentie en analytics toe voor het optimaliseren van cloud lifecycle-beheer. VMware vRealize Operations 6.2 biedt inzicht in service health-badges en identificatie van inactieve machines in multi-vendor infrastructuren. Hierdoor kunnen VMware vRealize Automation’s policy-gedreven workflows verifiëren of resources nog steeds nodig zijn voordat ze worden teruggeroepen of ergens anders voor worden ingezet. Dit betekent dat het gebruik van resources en inactieve capaciteit wordt verbeterd en op kapitaalkosten wordt bespaard.

Daarnaast zorgt de integratie van VMware vRealize Automation met VMware NSX voor de aanpak van een belangrijk probleem. Dat betreft het continue beheer en de provisioning van virtuele netwerken en diensten zoals load balancers en security-beleidsregels.

  • VMware vRealize Log Insight 2.5 – nieuwe role-based toegangscontrole – VMware vRealize Log Insight (voorheen VMware vCenter Log Insight) levert real-time log-management met machine learning, high performance search en troubleshooting binnen fysieke, virtuele en cloud-omgevingen. Dankzij de verbeterde integratie tussen VMware vRealize Log Insight 2.5 en VMware vRealize Operations kunnen organisaties gestructureerde en ongestructureerde data combineren en analyseren voor end-to-end operationeel beheer. Hierdoor worden de IT-prestaties verbeterd en storingen voorkomen. De nieuwe versie introduceert ook role-based toegangsmogelijkheden waardoor klanten toegang tot logdata kunnen controleren, gebaseerd op iemands functie.

VMware vRealize Air Compliance: Nieuw bèta Software-as-a-Service-aanbod
VMware kondigde vandaag ook de bètaversie aan van VMware vRealize Air Compliance, de eerste SaaS compliance-dienst die is gebouwd voor het software-defined datacenter. Met VMware vRealize Air Compliance kunnen klanten binnen enkele minuten up-and-running zijn en hun VMware vSphere-omgeving toetsen aan security-eisen en regelgeving, waaronder de vSphere Hardening Guide en HIPPA / HITECH-richtlijnen voor de gezondheidszorg. Dankzij continue compliancy-scans kunnen klanten snel tegemoet komen aan configuratie-uitdagingen met geautomatiseerde compliance scorecards die real-time informatie geven en waarschuwen voor niet-conforme veranderingen, helemaal tot op gebruikersniveau. Dit nieuwe aanbod biedt klanten alle flexibiliteit die ze nodig hebben om veilige on-premise en publieke cloud-omgevingen mogelijk te maken, gebaseerd op de vSphere-infrastructuur.

Organisaties die interesse hebben deel te nemen aan het VMware vRealize Air Compliance bètaprogramma kunnen hier terecht:http://vrealizeair.vmware.com/compliance.

VMware voltooit vRealize rebrand
Vanaf vandaag brengt VMware alle nieuwe en bestaande cloud management-oplossingen onder in één enkele productfamilie genaamd vRealize.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
iSAPM: En hier kan je nog wel reactie's plaatsen, maar als ze wat kritisch zijn zoals bij Vimexx dan wordt ...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...