Webinar Orange Business Services – Bent u klaar voor de nieuwe Russische beveiligingswetgeving?

Woensdag 19 augustus 15:00 of vrijdag 4 september 11:00 CET

  • Bedrijfsnieuws van
  • Orange Business Services
  • geplaatst op
  • 23 juli 2015 10:46 uur

De vakantieperiode is in volle gang, maar achterover zitten, doen wij geenszins. Graag nodigen wij u namelijk uit voor een webinar van Orange Business Services over beveiliging. Waar u zich ook bevindt en op welke wijze u ook toegang heeft tot de digitale wereld, haakt u gerust aan op woensdag 19 augustus om 15:00 CET of vrijdag 4 september om 11:00 CET. Want: bent u klaar voor de nieuwe Russische beveiligingswetgeving? Hoeveel kennis heeft u eigenlijk over dit onderwerp en hoe filtert u wat van toepassing is op uw situatie en wat minder relevant is?

In 2014 heeft de Russische regering een nieuw wetsvoorstel aangenomen rondom persoonlijke gegevens. Deze aangepaste wetgeving gaat in vanaf september van dit jaar. In een notendop betekent dit dat operators verplicht zijn om persoonlijke gegevens van Russische burgers te verwerken, waarbij de data in databases binnen het grondgebied van de Russische Federatie moet blijven. De wet is van toepassing op iedere wijziging van persoonlijke data, zowel voorafgaand aan, als na de ingangsdatum. Dit zou betekenen dat uw bedrijfsprocessen lokaal in Rusland, volledig gedupliceerd moeten worden om aan de wet te voldoen. In het meest gunstige geval krijgt u slechts een kleine boete als u zich hier niet aan houdt, maar het is veel waarschijnlijker dat dit zal leiden tot verstoorde werkrelaties of tijdelijke sluiting van uw zaak in het Russische bedrijfsleven.

Orange Business Services host een webinar van een uur om door de belangrijkste thema’s, subthema’s, vragen, opmerkingen, zorgen, enzovoorts te lopen. Dit onder leiding van Andrei Zorin, Director Legal Department Orange Business Services in Rusland. Dit webinar zal niet alleen van toepassing zijn op organisaties – dus het bedrijfsleven, maar ook op het individu – dus de eindgebruiker. Zorin heeft aangegevenflexibel te zijn en de inhoud zoveel mogelijk af te stemmen op uw vraagstukken. In ieder geval wil hij de gevolgen van de Russische wetgeving doorspreken, impact op uw organisatie en persoonlijke situatie en welke oplossingen er zijn om op verantwoorde wijze met de veranderingen om te gaan.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.