Wederom mooie groei voor Amsterdam Internet Exchange in 2014

Internetverkeer op AMS-IX groeit met 30 procent

  • Bedrijfsnieuws van
  • AMS-IX
  • geplaatst op
  • 3 februari 2015 13:31 uur

Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), het grootste internetknooppunt ter wereld, heeft een succesvol jaar gehad in 2014. Voor het derde opeenvolgende jaar zijn er meer dan 100 partijen aangesloten op het platform van AMS-IX, waarvan 90% buiten de Nederlandse grenzen komt. In totaal zijn er bijna 700 aangesloten klanten en leden. Afgelopen jaar groeide het internetverkeer op AMS-IX met 30%. Dit is iets meer dan Cisco in haar ‘Visual Networking Index’ heeft voorspeld voor het globale internetverkeer tijdens piekuren. Daarin voorspelt Cisco een jaarlijkse groei van 28% over de periode 2013-2018.

Steeds meer en steeds sneller internetverkeer
Het totale internetverkeersvolume binnen AMS-IX is in 2014 met 28% gegroeid tot 7,1 Exabyte (ruim 7 miljoen Terabyte). Ter illustratie: één Terabyte aan muziek is al genoeg om meer dan drie jaar continu muziek te luisteren. In september werd ook een nieuwe piek in de snelheid van het internetverkeer gehaald: toen werd voor het eerst de grens van 3 Terabit per seconde (Tbps) doorbroken.

Bovendien zag AMS-IX het IPv6[1]-verkeer in de afgelopen twee jaar verviervoudigen: van 6 Gigabit per seconde (Gbps) in 2012 tot 24 Gbps in 2014.

Job Witteman, CEO van AMS-IX: “Dit is het derde jaar dat we weer meer dan 100 nieuwe partijen hebben mogen verwelkomen. Onze partners hebben daarin een belangrijke bijdrage gehad: 74% van onze nieuwe klanten kwamen namelijk via een partner ten opzichte van 68% in 2013. Het overgrote deel van deze klanten en leden komt uit het buitenland: 60% uit andere Europese landen, 30% uit de rest van de wereld. Dat laat zien dat Nederland dankzij onze digitale infrastructuur een cruciale rol speelt in de wereldwijde digitale economie.”

Meer feiten en cijfers over AMS-IX in 2014 vindt u in deze infographic:

2014 AMSix_infographic_FINAL

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.