Wereldwijd onderzoek: 97% van mensen in opkomende markten ziet fundamentele veranderingen in hun leven dankzij connectiviteit

Juniper Networks’ Global Bandwidth Index onthult wereldwijde verschillen in gebruik van mobiel internet door consumenten


Juniper Networks onthult vandaag het eerste Global Bandwidth Index Report. Dit rapport onderzoekt de verschillen in gebruik van mobiel internet door consumenten in hun dagelijks leven, zowel thuis als op het werk. Tijdens het onderzoek werd ook gevraagd wat zij in de toekomst willen doen met hun mobiele apparaten. Het rapport laat de impact zien die connectiviteit heeft op vrijwel alle ondervraagden uit opkomende markten (97%). Zij geven aan dat mobiele connectiviteit hun leven in belangrijke opzichten heeft veranderd.

De Juniper Networks Global Bandwidth Index toont ook aan dat mensen in opkomende landen hun mobiele apparaat vaak gebruiken als een middel voor persoonlijke ontwikkeling. In ontwikkelde landen ligt de focus echter meer op gemak en effectiviteit. Volgens het onderzoek gebruiken in opkomende landen bijna twee keer zoveel mensen hun mobiele apparaten voor educatieve doeleinden dan in ontwikkelde landen. 46% van de respondenten in opkomende landen gebruikt mobiele apparaten voor professionele ontwikkeling, tegenover 27% in ontwikkelde landen.

Anderzijds gebruiken mensen in ontwikkelde landen hun mobiele apparaten meer voor dagelijkse activiteiten, zoals bankieren (51%), winkelen (41%) en het opzoeken van lokale informatie (42%).

Juniper Networks gaf het onafhankelijke Wakefield Research opdracht om een onderzoek uit te voeren onder 5.500 volwassenen in ontwikkelde landen, waaronder Australië, Duitsland, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Deze landen ontwikkelen zich snel als het gaat om het implementeren van high bandwidth Long Term Evolution (LTE) netwerken die geschikt zijn om mobiele services te leveren die tot wel 100 keer sneller zijn dan oudere netwerken. Ook onderzocht Wakefield opkomende markten, zoals Brazilië, China, India en Zuid Afrika, waar de netwerken vaak veel langzamer en minder betrouwbaar zijn.

Het Global Bandwidth Index Report bevat de volgende belangrijke bevindingen:

Fundamentele veranderingen in het dagelijks leven

  • 97% van mensen in opkomende landen gaf aan dat connectiviteit hun leven fundamenteel heeft veranderd. Deze groep heeft een transformatie doorgemaakt in de manier waarop ze verschillende dagelijkse taken, waaronder bankieren, toegang tot lokale informatie en entertainment, het ontvangen van gezondheidszorg en maatschappelijke betrokkenheid, uitvoeren.
  • 22% van consumenten in ontwikkelde landen geeft aan dat connectiviteit geen significant effect heeft gehad op hun leven.

De Global Bandwidth Index onthult ook een vergelijkbare impact op de perceptie van mensen op economische kansen.

  • 40% van respondenten in opkomende markten merkt dat de connectiviteit hun inkomen heeft verbeterd, vergeleken met slechts 17% in ontwikkelde landen.
  • 60% procent van consumenten in opkomende markten gelooft dat de connectiviteit hun sociale leven heeft getransformeerd, vergeleken met 38% in ontwikkelde landen.

Verder geven respondenten in beide type markten aan dat zij hun internetverbindingen de komende 3 tot 5 jaar meer willen gaan gebruiken voor Internet of Things-achtige applicaties, zoals locatie-gebaseerde meldingen, het besturen van apparaten thuis en het aansturen van beveiligingsapparaten in en rond het huis.

“De Juniper Networks Global Bandwidth Index toont aan dat mobiele connectiviteit een duidelijke impact heeft op de manier waarop mensen overal ter wereld communiceren, werken, leren en spelen. Het onderzoek geeft ook aan dat deze transformatie zal doorzetten met de komst van nieuwe technologieën en hogere netwerksnelheden, en als honderden miljoen mensen die nu nog niet ‘connected’ zijn, toegang tot het internet krijgen. Het rapport schetst een kans voor service providers om nieuwe “life-changing” diensten, bijvoorbeeld op het gebied van onderwijs, te blijven ontwikkelen. Met name in opkomende markten is er veel vraag naar vernieuwende, educatieve diensten.” – Mike Marcellin, senior vice president, strategie en marketing, Juniper Networks.

Kansen door betere toegang tot onderwijs

Onderwijs is een primair gebied voor mensen in opkomende landen waarbij ze connectiviteit inzetten om zichzelf zo verder te helpen.

  • 39% van de ondervraagde mensen in opkomende landen ervaart dankzij connectiviteit betere toegang tot onderwijs. In ontwikkelde landen is dat aantal minder dan de helft hiervan.
  • In India bijvoorbeeld zegt 45% van de respondenten dat connectiviteit de manier waarop zij hun tekstboeken gebruiken, huiswerk maken of onderwijstools inzetten, fundamenteel heeft veranderd, in tegenstelling tot slechts 7% van respondenten in Japan.
  • Kijkend naar de toekomst, geeft meer dan de helft van de ondervraagden in opkomende landen aan dat zij meer toegang zouden willen hebben tot educatieve middelen, vergeleken met minder dan een kwart in ontwikkelde landen.

Ongelijke ontwikkeling van bandbreedte

Ondanks alle positieve veranderingen geeft de meerderheid van mensen in opkomende markten aan dat zij persoonlijke en professionele kansen hebben gemist door connectiviteitsproblemen.

  • Zo gaf 60% van consumenten in opkomende markten netwerksnelheid aan als een veel voorkomend probleem (in tegenstelling tot 27% in ontwikkelde landen).
  • Daarnaast gaf 30% van consumenten in opkomende markten aan dat simpelweg het vinden van een netwerkverbinding een probleem blijft (in tegenstelling tot slechts 13% in ontwikkelde landen).

“Ondanks deze uitdagingen op het gebied van connectiviteit en de gemiste kansen, laat de Global Bandwidth Index zien dat consumenten in opkomende markten nog altijd aanzienlijk meer tevreden zijn met hun netwerkverbindingen dan hun tegenhangers in ontwikkelde landen. De impact die connectiviteit heeft op de levens van mensen in opkomende landen is veel sterker dan het gevoel dat de netwerken veel sneller en betrouwbaarder zouden moeten zijn. Tegelijkertijd is high bandwidth connectiviteit in ontwikkelde landen de normaalste zaak van de wereld en hebben storingen meer impact op hoe tevreden mensen zijn over netwerken,” – Mike Marcellin, senior vice president, strategie en marketing, Juniper Networks.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.