Winnaars van de EuroCloud Europe Awards 2015 bekend

Feestelijke uitreiking tijdens het zesde EuroCloud Europa Forum (Barcelona – 7-9 oktober)

  • Bedrijfsnieuws van
  • EuroCloud
  • geplaatst op
  • 15 oktober 2015 16:38 uur

Amsterdam, 15 oktober 2015 – Net als in voorgaande jaren hebben tientallen cloud solution providers meegedongen naar de EuroCloud Awards. Dit jaar streden meer dan 50 aanbieders uit heel Europa mee om de prestigieuze bekroning. Uit Nederland werd Mochadocs genomineerd, terwijl Calendar42, iReckon en AntTail als winnaars van de EuroCloud Nederland ook in de gelegenheid werden gesteld mee te dingen. Mochadocs werd uiteindelijk tweede in de categorie Best Startup Cloud Service.

Inzendingen uit uit Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland steden om de eer. Een onafhankelijke jury heeft de volgende winnaars van de EuroCloud Europe Awards 2015 aangewezen:

  • Best Cloud Service for Horizontal Markets: Plattform.sh van Commerce Guys, Frankrijk.
  • Best Cloud Service for Vertical Markets: Champ Hybrid Logistic Cloud van Champ Cargosystems, Luxemburg.
  • Best Startup Cloud Service: SkyIdentity van Ecsec Gmbh, Duitsland.
  • Best Cloud Transformation Methods: Swiss Cloud Computing van Swiss Cloud Computing AG, Zwitserland.
  • Best Business Impact door Cloud Services: de business case van ALSTOM /Simplicité Software, Frankrijk.
  • Best Cloud Based Innovation: Growity.co/agriculture van ErikTronik Engineering, Turkije.

Het EuroCloud Europe Forum vindt jaarlijks plaats. Vertegenwoordigers uit de Europese cloudindustrie, beleidsorganen, onderzoekscentra en universiteiten uit heel Europa zijn in Barcelona bij elkaar gekomen om de nieuwste cloudtechnologieën en beleidsontwikkelingen te bespreken en om tijdens het EuroCloud Awards Gala kennis te maken met Europa’s beste cloud services.

Cloud computing heeft een prominente en zichtbare rol voor het uitbreiden en versterken van de Europese digitale economie. Volgens een recente studie in opdracht van de EC kan cloud tot 2020 in Europa 1.000.000 nieuwe banen creëren en in totaal € 449 miljard toevoegen aan het Europese BNP.

Onder het motto ‘It’s all about Europe’s future with cloud’ behandelde de agenda van het EuroCloud Forum 2015 een breed scala van cloudgerelateerde onderwerpen: cloudadoptie, cloudsecurity, gegevensbescherming, normen en certificering, de Europese Science Cloud, de rol van cloud computing voor Europese startups en innovatie. De conferentie werd afgesloten met een consultatiesessie waaruit een reeks aanbevelingen voortkwam voor de rol van cloud in het onlangs gepresenteerde European Digital Single Market actieplan.

Cloud wordt in tal van Europese sectoren en industrieën steeds meer het platform voor de ontwikkeling en verspreiding van innovatie. De EuroCloud Awards dienen om veel van deze innovaties te presenteren en om de winnaars van de beste clouddiensten in Europa een platform te geven.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.