Wipro lanceert open banking API-platform

Het platform maakt gebruik van IBM API Connect

  • Bedrijfsnieuws van
  • Wipro
  • geplaatst op
  • 8 november 2016 15:46 uur

Wipro Limited (NYSE : WIT) toonaangevend leverancier en specialist op het gebied van IT, consulting en business process services lanceert een open banking API (Application Programming Interface) platform. Dit open API-platform maakt het mogelijk voor banken en financiële instellingen om open banking initiatieven te ontplooien en nieuwe vormen van distributiekanalen en diensten te creëren. Ook kunnen zij met dit platform toegang verlenen aan third party applicatiemarktplaatsen en voldoen aan nieuwe regelgeving, door middel van standaardisatie van API’s.

Open banking is een nieuwe trend in fintech, waarbij open API’s worden gebruikt om third party ontwikkelaars applicaties en diensten rondom een financiële instelling te laten bouwen. Het zorgt voor grotere financiële transparantie en helpt financiële instellingen bij het innoveren en creëren van nieuwe businessmodellen. Open banking wint wereldwijd steeds meer terrein, met name in de Europese markt, waar de regelgeving op korte termijn verandert. PSD2 (Payment Service Directive 2) is een van de nieuwe richtlijnen die tot doel hebben de efficiëntie van betalingen in de Europese Unie te standaardiseren, integreren en verbeteren.

Wipro verwacht dat een grote groep banken en financiële instellingen open banking initiatieven zullen omarmen om te voldoen aan de nieuwe richtlijnen, aan de verwachtingen van klanten én om mee te gaan in de steeds competitiever wordende fintech markt. Dit verandert de manier waarop banken naar producten en distributie kijken. De bancaire markt stelt disruptieve eisen zoals het hebben van een ‘single unified technology platform’ voor alle crowdsourcing interacties met ontwikkelaars. Dit zijn eisen waaraan regulier API-management niet kan voldoen.

Het open banking API-platform van Wipro helpt banken om sneller tot een API-ecosysteem te komen en maakt de onboarding en integratie van fintech services makkelijker. Door de compliance met nieuwe open banking richtlijnen, zoals PSD2, helpt het platform organisaties om in de pas te lopen met trends in de bankwereld. Naast snellere time-to-value, krijgen banken de mogelijkheid om een API-enabled ecosysteem te creëren en managen vanuit een ‘single unified platform’. Het platform kan een ecosysteem van partners en ontwikkelaars onderhouden, waarmee nieuwe winststromen en innovatie bewerkstelligd kunnen worden.

Krishnakumar N Menon, Vice President – Service Transformation bij Wipro Limited: “Nu er al meer dan 15.000 open API’s bestaan, realiseren steeds meer bedrijven zich dat een open API-ecosysteem potentie heeft. Open banking verandert de gehele financiële sector met nieuwe businessmodellen en een open innovatiecultuur. Ons platform is er klaar voor om banken mee te nemen in de reis naar open banking.”

Het platform maakt gebruik van IBM API Connect, dat de mogelijkheid biedt om API’s en microdiensten te creëren, laten draaien, managen en beveiligen. Het stelt organisaties in staat om snel te implementeren en om de administratie van API’s te versimpelen voor zowel on-premise als cloud-omgevingen.

David Wilson, Vice President, IBM Cloud Business Partners en Channel Innovation: “Open banking zal financiële instellingen veranderen in digitale platformen door het op een veilige manier delen van hun data en producten, waardoor ze innovatieve diensten aan hun klanten kunnen bieden. IBM is erg blij om met Wipro samen te werken en de onderliggende technologie te versterken, waardoor Wipro een veilige, robuuste open banking API-infrastructuur van hoog niveau kan bieden.”
Het open API-platform van Wipro bevordert een cultuur van open innovatie bij financiële instellingen. De toename van partner API’s en third party ecosystemen hebben de industrie aangemoedigd om te markt uit te breiden en de toegang tot producten en diensten te verbeteren.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.