X-IO breidt aanbod en functionaliteit van Intelligent Storage Element storage-arrays uit

Derde generatie ISE-architectuur biedt bedrijven meer keuzevrijheid qua opslagmedia en directe schaalbaarheid


Na intensieve R&D kondigt X-IO een belangrijke opwaardering aan van zijn bekroonde aanbod van storage-oplossingen. De derde generatie van zijn opslagarchitectuur vormt de basis voor het groeiende productaanbod van X-IO. De nieuwe versie van de Intelligent Storage Element-architectuur (ISE) biedt klanten de opslagprestaties en gebruikseenvoud van een volledige flash-gebaseerde oplossing in combinatie met de maximaal beschikbare capaciteit, die zij gewend zijn van traditionele opslag op harde schijven.

Gavin McLaughlin, vicepresident worldwide marketing bij X-IO Technologies: “Het doet ons een genoegen om de derde generatie van onze ISE-opslagarchitectuur (G3) te introduceren. We helpen onze klanten hiermee verder op weg naar een oplossing voor drie belangrijke uitdagingen op het gebied van dataopslag: het realiseren van 100% prestatievermogen bij 100% capaciteitsbezetting, betrouwbaarheid zonder operationele overhead en een optimale balans tussen kosten, capaciteit, prestaties en risico’s.”
X-IO heeft de nieuwe ISE G3-oplossingen ontwikkeld ter ondersteuning van intensieve workloads in database-, virtualisatie- en cloud-omgevingen die vragen om krachtiger prestaties, verbeterde connectiviteit en gebruiksvriendelijk opslagbeheer.

Randy Kerns, senior strategist en analist bij de Evaluator Group: “De productuitbreiding van X-IO zorgt voor aantrekkelijke totale eigendomskosten door de pluspunten van flash drives en van roterende schijven te combineren. Steeds meer bedrijven krijgen oog voor de waarde van een ‘gegarandeerde levensduur’. Dit vermindert de kosten en risico’s en zorgt voor een optimaal rendement op hun investeringen in ICT-opslag.”

Bill Kleyman, directeur Strategy & Innovation bij MTM Technologies, een partner van X-IO, onderschrijft dit: “Veel organisaties zijn op zoek naar nieuwe manieren om grip te krijgen op de enorme hoeveelheden data die door de cloud, IoT en andere hedendaagse toepassingen worden gegenereerd. Ze doen een beroep op de kracht van hun datacenters om de efficiëntie van hun ICT-omgeving te verhogen en de ervaring van eindgebruikers voortdurend te verbeteren. Dankzij de diversificatie van zijn aanbod van storage-oplossingen kan X-IO tastbare voordelen brengen naar toepassingen, zoals de ‘delivery’ van virtuele applicaties, cloudgebaseerde workloads en zelfs big data.”

McLaughlin geeft aan dat X-IO alle modellen van de huidige ISE-reeks zal opwaarderen naar de G3-variant. “Onze klanten beschikken reeds over de snelst mogelijke oplossing voor gegevensopslag met de laagste kosten en hoogste bezettingsgraad”, aldus McLaughlin. “Ze krijgen nu ook de beschikking over snellere processoren, meer RAM en aanvullende functionaliteit. Dit maakt een prestatieverbetering tot 65 procent mogelijk. Alle modellen worden voor optimale efficiëntie voorzien van 40Gb/s iSCSI-connectiviteit en nieuwe mogelijkheden, zoals quality of service en thin provisioning.”

X-IO houdt vast aan zijn standaardgarantie van vijf jaar, zegt McLaughlin. “We zijn trots op de prestaties van onze producten en de uiterst lage operationele overhead. Onze in eigen beheer ontwikkelde zelfherstellende technologie minimaliseert bovendien de onderhoudskosten. Dit is een belangrijk aspect voor kostenbewuste klanten, die vaak over beperkte budgetten beschikken om ICT-personeel aan te nemen.”

De hybride ISE 780-array: flash-prestaties met zes keer zoveel opslagcapaciteit

Het uitgebreide aanbod van hybride en schijfgebaseerde ISE-oplossingen omvat onder de nieuwe hybride storage-array ISE 780. Net zoals met alle hybride ISE-modellen ondersteunt deze array bedrijfsapplicaties met het prestatievermogen van flash-drives, maar zonder de gebruikelijke capaciteitsbeperkingen.
• Met 6,4 TB aan Intelligent Adaptive Flash-opslag en nog eens 28,8 TB aan schijfcapaciteit kunnen gebruikers de ISE 780 inzetten als volledige flash array of een beroep doen op de gepatenteerde Continuous Adaptive Data Placement (CADP)-technologie van X-IO om de benodigde I/O-prestaties aan te leveren vanaf de meest geschikte opslagmedia.
• Klanten kunnen de optimale combinatie van traditionele en flash-opslagtechnologie samenstellen voor snellere applicatieprestaties in omgevingen met een sterk gevirtualiseerd karakter, in het bijzonder VDI-omgevingen. De grotere nieuwe hybride array leent zich bij uitstek voor organisaties die behoefte hebben aan vereenvoudigde, met hypervisors geïntegreerde opslag in combinatie met optimale voorspelbaarheid, efficiëntie en kwaliteit.

Een nieuwe ISE-architectuur voor bedrijven die meer willen
De derde generatie van hybride en schijfgebaseerde ISE-oplossingen biedt een prestatieverbetering van 65%, verbeterde connectiviteit en meer capaciteitsopties. Ze bouwen voort op de waardepropositie van X-IO door tijdens hun volledige levenscyclus de nominale prestaties te bieden, ongeacht de beschikbare capaciteit. Dit is mogelijk dankzij mogelijkheden voor zelfherstellende opslag en een intelligente inzet van flash-technologie. De derde generatie van de ISE-architectuur biedt daarnaast verbeterde beheereenvoud en meer integratiemogelijkheden om de bedrijfsefficiëntie te vergroten en de kosten verder terug te dringen:
• De ISE-firmware versie 3.1 biedt efficiënter beheer van resources en aanvullende iSCSI-ondersteuning voor heterogene connectiviteit, quality of service-mogelijkheden en thin provisioning. Dit vergroot de flexibiliteit tijdens het toewijzen van opslagcapaciteit.
• Uitgebreide integratiemogelijkheden zorgen voor vereenvoudigd beheer in virtualisatie- en cloud-omgevingen. Gebruikers profiteren onder meer van integratie met VMware vRealize Operations, VMware vSphere® API for Storage Awareness (VASA) en de vSphere Web Client. Verder is er een nieuwe OpenStack Cinder-driver beschikbaar.
• De software ISE Manager Suite 4.1 biedt verbeterde dashboards, directe integratiemogelijkheden, ondersteuning voor nieuwe technologieën en functionaliteit voor het beheer van opslagbronnen.
Russell Blackburn, senior director cloud en data center solutions EMEA bij de Westcon Group: “X-IO komt zijn belofte na om optimale applicatieprestaties te bieden zonder dat dit ten koste gaat van de kostenefficiëntie of beheereenvoud. Het nieuwe ISE storage-aanbod biedt naar onze mening een uiterst betrouwbare oplossing bieden die simpelweg werkt en nog jarenlang voor kostenbesparingen zal zorgen. Klanten houden daarmee meer tijd over voor het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.