Xirrus introduceert EasyPass PersonalWi-Fi

EasyPass Personal Wi-Fi stelt organisaties in staat om draadloze verbindingen aan te bieden via veilige persoonlijke netwerken

  • Bedrijfsnieuws van
  • Xirrus
  • geplaatst op
  • 8 oktober 2015 15:42 uur

Xirrus introduceert EasyPass Personal Wi-Fi. Deze functie is per direct gratis beschikbaar binnen alle vanuit de cloud beheerde netwerken van Xirrus. EasyPass Personal Wi-Fi beschermt gebruikers en hun gegevens wanneer zij een verbinding maken met openbare draadloze netwerken, gastnetwerken en hotspot-omgevingen. Xirrus is daarmee de enige leverancier van draadloze netwerken die een oplossing biedt voor de beveiligingsrisico’s die gepaard gaan met het maken van verbindingen met openbare netwerken. De nieuwe oplossing maakt veilige persoonlijke WiFi-verbindingen tot een realiteit.

Uit een recente enquête van Xirrus over het gebruik van WiFi-netwerken blijkt dat 76 procent van alle respondenten zich ervan bewust is dat openbare draadloze netwerken niet veilig zijn. 62 procent zal ondanks de beveiligingsrisico’s toch gebruikmaken van deze netwerken. EasyPass Personal Wi-Fi biedt gebruikers de mogelijkheid om een veilig persoonlijk netwerk op te zetten op basis van een eenvoudig en eenmalig proces waarbij alle mobiele apparaten worden geauthenticeerd. De oplossing zorgt ervoor dat gegevens die binnen het openbare netwerk worden overgedragen te allen tijde veilig blijven. Anders dan bij een VPN, waarbij verbindingen van begin tot eind versleuteld worden via connectie met een bedrijfsnetwerk en waarvoor additionele software nodig is, kunnen gebruikers met EasyPass Personal eenvoudig een eigen veilig persoonlijk netwerk creëren dat automatisch de gegevens op het Wi-Fi-netwerk versleutelt. Voor het eerst kunnen organisaties nu beveiliging binnen hun openbare netwerken aanbieden, zonder bijkomende complexiteit.

EasyPass Personal Wi-Fi biedt de volgende functies en voordelen:
• Veilig: mobiele apparaten communiceren via veilige persoonlijke netwerken
• Versleuteld: encryptie van het dataverkeer zorgt ervoor dat waardevolle gegevens beschermd blijven
• Simpel: gebruikers kunnen al hun mobiele apparaten moeiteloos met het draadloze netwerk verbinden
• Gebruiksvriendelijk: voor de implementatie en het beheer van elke gebruiker is geen tussenkomst van de ICT-afdeling vereist

“Vroeger was het voor organisaties voldoende om een draadloze hotspot aan klanten aan te bieden, maar die tijden zijn voorbij. Klanten maken zich zorgen over de beveiligingsrisico’s wanneer ze openbare draadloze netwerken gebruiken, terwijl bedrijven WiFi willen inzetten om op nieuwe manieren met klanten te communiceren,” aldus Nolan Greene, onderzoeksanalist Network Infrastructure bij IDC. “Met EasyPass Personal Wi-Fi biedt Xirrus organisaties de mogelijkheid om met gasten, scholieren en klanten te communiceren en te allen tijde veilige connectiviteit te bieden.”

Easy Pass Personal biedt eindgebruikers de mogelijkheid om te profiteren van kortstondige draadloze communicatie via de openbare netwerken van hotels, restaurants, winkels en evenementenlocaties. Dit is ook mogelijk in universiteiten, zorginstellingen en woningcomplexen die om langduriger verbindingen vragen. Met EasyPass Personal kunnen deze organisaties nu voor een ongekend niveau van draadloze beveiliging zorgen. Dit biedt hen de mogelijkheid om nieuwe diensten aan te bieden, nieuwe omzetmogelijkheden aan te boren en de klantenloyaliteit te vergroten.

“Mensen zijn zich meer dan ooit bewust van kwetsbaarheden in de beveiliging van openbare draadloze netwerken. Of we het nu leuk vinden of niet, elke keer dat we een verbinding maken met een openbaar netwerk brengen we onze gegevens in gevaar en lopen we het risico om slachtoffer te worden van identiteitsdiefstal. Tot dusver was er geen draadloze oplossing voor dit probleem beschikbaar,”zegt Shane Buckley, de CEO van Xirrus. “EasyPass Personal Wi-Fi verandert de regels van het spel binnen onze branche. Xirrus levert hiermee de eerste en enige oplossing af die het mogelijk maakt om veilige en private verbindingen op te zetten binnen openbare draadloze netwerken. Organisaties die draadloze netwerken van Xirrus implementeren kunnen daarmee profiteren van uiterst veilige verbindingen en hun gebruikers beschermen tegen cybercriminaliteit.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.