Xirrus introduceert SaaS-oplossing EasyPass

Gratis bij XMS Cloud geleverde oplossing EasyPass stroomlijnt het ICT-beheer door eenvoudige, veilige en apparaatonafhankelijke draadloze toegang te waarborgen

 • Bedrijfsnieuws van
 • Xirrus
 • geplaatst op
 • 16 juni 2015 15:20 uur

Xirrus maakt vandaag de directe beschikbaarheid bekend van EasyPass. Deze reeks van diensten stroomlijnt de mobiele toegang van werknemers en gasten tot het bedrijfsnetwerk en elimineert tot maar liefst vijf stappen uit het aanmeldingsproces. Hierdoor is minimale tussenkomst van de ICT-afdeling vereist. De Software-as-a-Service (SaaS)-oplossing biedt beheerders daarnaast meer grip op het draadloze netwerk via een centrale, in de cloud gehoste console. EasyPass is bovendien de enige apparaatonafhankelijke oplossing op de markt die een einde maakt aan alle platformafhankelijkheden.

Netwerkbeheerders staan voor de opgave om de wildgroei aan The Internet of Things (IoT)-apparaten binnen hun draadloze netwerk te ondervangen. Gartner voorspelt dat het aantal mobiele apparaten zal uitgroeien van 5 miljard anno nu tot 25 miljard in 2020. Dit gaat gepaard met een ongekende groei van het netwerkverkeer die niet alleen draadloze netwerken, maar ook de ICT-beheerders onder druk zet. Zij hebben namelijk de verantwoordelijkheid een diversiteit aan mobiele en IoT-apparaten te moeten ondersteunen, beveiligen en beheren.

“Er zullen meer apparaten met grotere regelmaat naar de werkplek worden meegenomen. Netwerkbouwers moeten daarom oplossingen selecteren op basis van de eenvoud waarmee nieuwe mobiele apparaten met uiteenlopende besturingssystemen met het bedrijfsnetwerk kunnen worden verbonden”, zo stellen Bjarne Munch en Christian Canales van Gartner in het rapport “Mobile Device Proliferation is Forcing Network Leaders to Redesign Enterprise Wireless LANs”, waarvan de laatste versie van juni 2015 dateert.

 

EasyPass biedt het eenvoudigste en snelste onboarding-proces van alle oplossingen voor draadloze toegang die momenteel op de markt beschikbaar zijn. De SaaS-oplossing biedt ondersteuning voor het beheer van een onbeperkt aantal draadloze apparaten, ongeacht het type. In tegenstelling tot andere oplossingen die een veel complexer karakter hebben en om de inzet van speciaal personeel vragen, biedt Xirrus EasyPass de volgende voordelen:

 • Maakt een einde aan de complexiteit dankzij eenvoud van installatie en beheer
 • Vereist geen extra personeel of training
 • Gratis meegeleverd bij elk XMS Cloud-abonnement
 • Minder installatiekosten en integratievereisten dankzij hosting in de cloud
 • Geschikt voor alle mobiele apparaten en besturingssystemen

 

EasyPass omvat drie modules:

 •  EasyPass Onboarding: Biedt apparaatonafhankelijke toegang voor bekende gebruikers, zoals werknemers of studenten. De verbinding van elke gebruiker wordt daarbij optimaal beveiligd. In tegenstelling tot veel andere oplossingen voor draadloze netwerktoegang maakt EasyPass geen gebruik van gedeelde sleutels waarvan misbruik kan worden gemaakt.
 •  EasyPass Guest: Biedt gebruikers de mogelijkheid om zichzelf op het netwerk aan te melden zonder tussenkomst van de ICT-afdeling. De module voorziet in snelle en eenvoudige draadloze toegang voor iedereen die een verbinding wil maken, vanuit elke locatie en vanaf elk apparaat.
 •  EasyPass Voucher: Biedt toegang aan gasten op basis van vooraf gegenereerde vouchercodes. Organisaties krijgen daarmee meer grip op wie toegang tot het draadloze netwerk kan krijgen, en voor welke tijdsduur.

 

“Gebruikers verwachten inmiddels dat ze altijd en overal een draadloze verbinding kunnen maken, zonder ook maar een moment te hoeven wachten. Het volstaat niet langer om simpelweg WiFi-verbindingen aan te bieden. Het verbindingsproces moet ook snel, eenvoudig en veilig verlopen”, aldus Bruce Miller, vicepresident Product Marketing bij Xirrus. “EasyPass biedt een oplossing voor de pijnpunten van ICT-afdelingen die gepaard gaan met het groeiende aantal ongelijksoortige apparaten dat toegang tot hun draadloze netwerken zoekt. Xirrus is de enige leverancier van draadloze netwerktechnologie die veilige, apparaatonafhankelijke WiFi-toegang aanbiedt in combinatie met de meest eenvoudige manier om een draadloze verbinding te maken.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.