Xirrus introduceert Xtreme Density (XD) Wi-Fi -reeks van access points

  • Bedrijfsnieuws van
  • Xirrus
  • geplaatst op
  • 19 mei 2015 16:35 uur

Xirrus introduceert een nieuwe reeks van draadloze access points genaamd Xtreme Density (XD) Wi-Fi. Deze access points (AP’s) bieden de hoogste dichtheid en snelste draadloze verbindingen binnen de branche. De Xirrus XD4 is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van The Internet of Things (IoT). Het is de enige access point met vier draadloze 802.11ac-radio’s die op de markt verkrijgbaar is. De Xirrus XD4 ondersteunt vier keer zoveel draadloze gebruikers, brengt de benodigde apparatuur terug met 75% en kan de Total Cost of Ownership (TCO) tot 50% verminderen in vergelijking met concurrerende producten.

De nieuwe XD4 is speciaal ontwikkeld met het oog op het veranderende draadloze landschap. Het is de enige draadloze access point ter wereld die is voorzien van vier ingebouwde draadloze radio’s met 802.11ac-ondersteuning en de netwerkprestaties optimaliseert door een geautomatiseerde draadloze configuratie. Het XD-platform zorgt in combinatie met het bekroonde cloud-gebaseerde beheerplatform XMS van Xirrus baanbrekende prestaties en eenvoud. Het platform selecteert automatisch de meest optimale bandbreedte en het juiste stroomniveau en past de connectiviteit van clients aan op basis van de capaciteit van elk apparaat. Dit resulteert in een gebruikservaring die geen menselijke tussenkomst vereist.

Xirrus maakt daarnaast bekend dat alle access points uit de Xirrus XD-reeks van de functie TurboXpress zijn voorzien. TurboXpress stelt beheerders in staat om met een simpele muisklik elke draadloze radio op de access point te configureren voor tot zes keer snellere prestaties. Dankzij TurboXpress is de Xirrus XD de enige access point op de markt die in staat is om direct draadloze capaciteit bij te schakelen zonder de noodzaak om extra access points te installeren. TurboXpress beschermt daarnaast de ICT-investeringen van klanten door moeiteloos te voorzien in de eisen van het voortdurend veranderende draadloze landschap.

Bij de meeste traditionele draadloze netwerken is er sprake van een centrale controller die zorg draagt voor het toezicht op, en het beheer van tientallen of zelfs honderden access points tegelijk. Een storing van één controller zal daarmee direct van invloed zijn op alle verbonden access points en eindgebruikers. Bedrijven die de capaciteit van hun netwerk willen uitbreiden, moeten ook meer controllers toevoegen, iets wat aanzienlijk meer kosten en complexiteit met zich meebrengt. Door een controller-functie in elke access point in te bouwen, zorgt de XD Wi-Fi-reeks voor lagere kosten en betere betrouwbaarheid.

“Dunamare is de grootste aanbieder van middelbaar onderwijs in Haarlem, Haarlemmermeer en Velsen. We hebben onze complete IT-support uitbesteed. Xirrus heeft het voor ons mogelijk gemaakt om een betrouwbaar en schaalbaar Wi-Fi netwerk te leveren binnen iedere school. Op die manier ondersteunt Xirrus een moderne leeromgeving voor allee 1600 studenten en leraren,” zegt Bastiaan Groeneveld, CTO bij Dunamare Onderwijsgroep. “We zijn onder de indruk van de nieuwe Xirrus XD4 access points en in het bijzonder het makkelijk te gebruiken en centrale beheerplatform. De schaalbaarheid van het product is uitstekend en zal ervoor zorgen dat iedere school nu en in de komende jaren over een robuust Wi-Fi netwerk kan beschikken.

“Binnen draadloze netwerken moeten allerlei apparaten en applicaties strijden om bandbreedte. Eén access point is dan ook niet toereikend voor acceptabele draadloze prestaties”, aldus Bruce Miller, vice president Product Marketing bij Xirrus. “XD maakt een einde aan dit probleem door meer draadloze 802.11ac-radio’s in elk access point te integreren dan welke andere oplossing dan ook en door de centrale controller uit het draadloze netwerk te elimineren. Deze combinatie maakt de Xirrus XD tot een oplossing die niet alleen voor betere draadloze prestaties zorgt, maar ook tot lagere operationele en implementatiekosten zal leiden – een win/win-scenario voor iedereen.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.