Yourholding gecertificeerd voor ISO 27001:2013 en NEN 7510

Certificeringen bevestigen hoogste standaard informatiebeveiliging

  • Bedrijfsnieuws van
  • Yourhosting
  • geplaatst op
  • 21 juli 2015 13:11 uur

Yourholding, het moederbedrijf van onder meer Yourhosting, Starthosting en Yourhosting Business, heeft de ISO 27001:2013 certificering voor informatiebeveiliging behaald. Daarnaast nam het bedrijf de certificering voor NEN 7510 in ontvangst. Beide certificeringen bevestigen de garanties die Yourholding biedt voor een veilige en betrouwbare cloud-omgeving. Bovendien sluiten ze aan bij de snelle groei van de hele organisatie.

“Het behalen van de ISO 27001:2013 en NEN 7510 certificeringen is de formele bevestiging van wat we al jarenlang in de praktijk doen: zorgen dat de informatie van onze klanten veilig is”, zegt Bart S.T. Carlier, Algemeen Directeur van Yourholding. “Het gaat niet alleen om data van henzelf, maar ook om gegevens van hun klanten, leden en patiënten die bij ons in de cloud zijn ondergebracht. Deze certificeringen bewijzen dat we aan de hoogste standaarden voldoen.”

ISO 27001 is een norm voor het opzetten en implementeren van een gedegen managementsysteem voor informatiebeveiliging. Het certificaat toont aan dat Yourholding op een veilige manier omgaat met de gegevens van onder meer opdrachtgevers en dat ze het onderliggende proces aantoonbaar beheerst. NEN 7510 is de standaard voor de beveiliging van medische data. Deze is gebaseerd op de ISO 27001 norm en bevat extra aandachtspunten zoals privacybescherming en gaat in op specifieke zaken die in de zorg van toepassing zijn.

Proactief optimaliseren
Om de certificeringen te behalen doorliep Yourholding een intensief auditing-proces. Daarbij werden zowel het beleid als de processen gecontroleerd op onder meer efficiëntie en effectiviteit. Beide elementen scoorden uitstekend. Volgens onafhankelijk auditor Ernst Oud, die namens de BSI het traject met Yourholding doorliep, is het na het behalen van de certificeringen belangrijk om proactief te blijven: “Informatiebeveiliging is een blijvend aandachtspunt. De bedreigingen ontwikkelen zich immers ook continu. Bij Yourholding valt op dat men constant bezig is met verbetering. De leergierigheid is groot en iedere verbetering wordt aangegrepen als een kans voor optimalisatie. Dit schept vertrouwen voor de toekomst.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?