Yourholding gecertificeerd voor ISO 27001:2013 en NEN 7510

Certificeringen bevestigen hoogste standaard informatiebeveiliging

  • Bedrijfsnieuws van
  • Yourhosting
  • geplaatst op
  • 21 juli 2015 13:11 uur

Yourholding, het moederbedrijf van onder meer Yourhosting, Starthosting en Yourhosting Business, heeft de ISO 27001:2013 certificering voor informatiebeveiliging behaald. Daarnaast nam het bedrijf de certificering voor NEN 7510 in ontvangst. Beide certificeringen bevestigen de garanties die Yourholding biedt voor een veilige en betrouwbare cloud-omgeving. Bovendien sluiten ze aan bij de snelle groei van de hele organisatie.

“Het behalen van de ISO 27001:2013 en NEN 7510 certificeringen is de formele bevestiging van wat we al jarenlang in de praktijk doen: zorgen dat de informatie van onze klanten veilig is”, zegt Bart S.T. Carlier, Algemeen Directeur van Yourholding. “Het gaat niet alleen om data van henzelf, maar ook om gegevens van hun klanten, leden en patiënten die bij ons in de cloud zijn ondergebracht. Deze certificeringen bewijzen dat we aan de hoogste standaarden voldoen.”

ISO 27001 is een norm voor het opzetten en implementeren van een gedegen managementsysteem voor informatiebeveiliging. Het certificaat toont aan dat Yourholding op een veilige manier omgaat met de gegevens van onder meer opdrachtgevers en dat ze het onderliggende proces aantoonbaar beheerst. NEN 7510 is de standaard voor de beveiliging van medische data. Deze is gebaseerd op de ISO 27001 norm en bevat extra aandachtspunten zoals privacybescherming en gaat in op specifieke zaken die in de zorg van toepassing zijn.

Proactief optimaliseren
Om de certificeringen te behalen doorliep Yourholding een intensief auditing-proces. Daarbij werden zowel het beleid als de processen gecontroleerd op onder meer efficiëntie en effectiviteit. Beide elementen scoorden uitstekend. Volgens onafhankelijk auditor Ernst Oud, die namens de BSI het traject met Yourholding doorliep, is het na het behalen van de certificeringen belangrijk om proactief te blijven: “Informatiebeveiliging is een blijvend aandachtspunt. De bedreigingen ontwikkelen zich immers ook continu. Bij Yourholding valt op dat men constant bezig is met verbetering. De leergierigheid is groot en iedere verbetering wordt aangegrepen als een kans voor optimalisatie. Dit schept vertrouwen voor de toekomst.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.