Zerto haalt voor $20 miljoen aan extra groeikapitaal op tijdens door CRV geleide financieringsronde

Totale kapitaalinjectie tijdens deze ronde bedraagt $70 miljoen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Zerto
  • (PR-bureau:
  • Touchdown PR)
  • geplaatst op
  • 21 juni 2016 14:57 uur

Zerto maakt bekend dat het $20 miljoen aan extra groeikapitaal heeft opgehaald tijdens een Series E1-financieringsronde, geleid door CRV. Ook de huidige investeerders participeerden in deze ronde en gaven daarmee blijk van de sterke bedrijfsprestaties en het marktpotentieel van Zerto. Het geld zal worden gebruikt om de consistente jaarlijkse omzetgroei van meer dan 100% te blijven behalen. Zerto zal zijn aanwezigheid uitbreiden naar nieuwe strategische regio’s en zich toeleggen op de ontwikkeling van nieuwe producten.

De $20 miljoen vormt een aanvulling op de $50 miljoen aan groeikapitaal die Zerto in januari 2016 ophaalde tijdens een financieringsronde onder leiding van Institutional Venture Partners (IVP). Het totale kapitaal dat Zerto tijdens deze E1-ronde ophaalde komt daarmee uit op $70 miljoen. Het bedrijf heeft sinds zijn oprichting voor $130 miljoen aan investeringen weten aan te trekken. De deelname van CRV aan de Series E1-ronde geeft blijk van het enorme groeipotentieel van de markt voor cloud computing, business continuity en disaster recovery (BC/DR), evenals de sterke groei van het klantenbestand van Zerto en zijn lange lijst van tevreden gebruikers. Huidige investeerders zijn onder meer Access Industries via zijn dochteronderneming in Israël – Claltech, 83North, Battery Ventures, Harmony Partners, IVP, RTP Ventures en U.S. Venture Partners.

Zerto groeide in het eerste kwartaal van 2016 vooral in de gezondheidszorg en financiële sector. De groei van het bedrijf is te danken aan de toenemende vraag naar doeltreffende, hardwareonafhankelijke en cloud-onafhankelijke BC/DR-software ter ondersteuning van compliance-processen van organisaties in sterk gereguleerde sectoren. Zerto realiseerde over 2015 voor het vierde jaar op een rij een omzetgroei van boven de 100 procent.

Ondersteunende citaten
Murat Bicer, partner bij Charles River Ventures
“Wij verwachten de komende jaren een enorm groeipotentieel voor bedrijven die diensten leveren die organisaties helpen om sneller over te stappen naar de cloud. Zerto komt tegemoet aan de groeiende behoeften van bedrijven die met de dag afhankelijker worden van de cloud. We zijn een samenwerking met Zerto aangegaan vanwege hun duidelijke leiderschapspositie in dit segment. Het doet ons een genoegen om bij te dragen aan hun verdere succes.”

Ziv Kedem, CEO van Zerto
“De omstandigheden in de financiële markten kunnen van de ene op de andere dag veranderen. Wij wilden de kans om met CRV samen te werken daarom niet laten lopen. Deze extra kapitaalinjectie stelt ons in staat om onze bedrijfsgroei en productontwikkeling op de lange termijn voort te zetten zonder ons zorgen te hoeven maken over een toenemende financieringsbehoefte. In plaats daarvan kunnen we ons nu richten op het uitbreiden van de functionaliteit van onze producten. Daarmee kunnen we eenvoudiger en effectievere BC/DR-oplossingen leveren aan bedrijven die overstappen naar de cloud en hun bedrijfskritische processen willen beschermen tegen verstoringen als gevolg van natuurrampen, cybercriminaliteit of interne fouten.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Ronald: N+1 anyone? En wat Wouter zegt. Kwaliteit kost geld. Bij beschikbaarheid is de redenering van kl...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Wouter: Dus de VPS'sen bij TransIP (en haar eigen website) zijn niet redundant, sterker nog: ze zijn niet ee...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
The Datacenter Group: The Datacenter Group heeft een officiële statement afgegeven inzake de stroomuitval. Anders dan d...

GDPR: de finale klap voor kleine hosters?
Mario: "Data komt op straat te liggen na een DDOS-je" :P

16 hosting en datacenter tweets: Nieuwe routers, sportief 2017, upcoming events, taart en 20 jarig bestaan
Sambal: @ispam Just curious hoe "monitoren" jullie nieuws? Komt dat vanuit ispgids oid?