Zerto haalt voor $20 miljoen aan extra groeikapitaal op tijdens door CRV geleide financieringsronde

Totale kapitaalinjectie tijdens deze ronde bedraagt $70 miljoen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Zerto
  • (PR-bureau:
  • Touchdown PR)
  • geplaatst op
  • 21 juni 2016 14:57 uur

Zerto maakt bekend dat het $20 miljoen aan extra groeikapitaal heeft opgehaald tijdens een Series E1-financieringsronde, geleid door CRV. Ook de huidige investeerders participeerden in deze ronde en gaven daarmee blijk van de sterke bedrijfsprestaties en het marktpotentieel van Zerto. Het geld zal worden gebruikt om de consistente jaarlijkse omzetgroei van meer dan 100% te blijven behalen. Zerto zal zijn aanwezigheid uitbreiden naar nieuwe strategische regio’s en zich toeleggen op de ontwikkeling van nieuwe producten.

De $20 miljoen vormt een aanvulling op de $50 miljoen aan groeikapitaal die Zerto in januari 2016 ophaalde tijdens een financieringsronde onder leiding van Institutional Venture Partners (IVP). Het totale kapitaal dat Zerto tijdens deze E1-ronde ophaalde komt daarmee uit op $70 miljoen. Het bedrijf heeft sinds zijn oprichting voor $130 miljoen aan investeringen weten aan te trekken. De deelname van CRV aan de Series E1-ronde geeft blijk van het enorme groeipotentieel van de markt voor cloud computing, business continuity en disaster recovery (BC/DR), evenals de sterke groei van het klantenbestand van Zerto en zijn lange lijst van tevreden gebruikers. Huidige investeerders zijn onder meer Access Industries via zijn dochteronderneming in Israël – Claltech, 83North, Battery Ventures, Harmony Partners, IVP, RTP Ventures en U.S. Venture Partners.

Zerto groeide in het eerste kwartaal van 2016 vooral in de gezondheidszorg en financiële sector. De groei van het bedrijf is te danken aan de toenemende vraag naar doeltreffende, hardwareonafhankelijke en cloud-onafhankelijke BC/DR-software ter ondersteuning van compliance-processen van organisaties in sterk gereguleerde sectoren. Zerto realiseerde over 2015 voor het vierde jaar op een rij een omzetgroei van boven de 100 procent.

Ondersteunende citaten
Murat Bicer, partner bij Charles River Ventures
“Wij verwachten de komende jaren een enorm groeipotentieel voor bedrijven die diensten leveren die organisaties helpen om sneller over te stappen naar de cloud. Zerto komt tegemoet aan de groeiende behoeften van bedrijven die met de dag afhankelijker worden van de cloud. We zijn een samenwerking met Zerto aangegaan vanwege hun duidelijke leiderschapspositie in dit segment. Het doet ons een genoegen om bij te dragen aan hun verdere succes.”

Ziv Kedem, CEO van Zerto
“De omstandigheden in de financiële markten kunnen van de ene op de andere dag veranderen. Wij wilden de kans om met CRV samen te werken daarom niet laten lopen. Deze extra kapitaalinjectie stelt ons in staat om onze bedrijfsgroei en productontwikkeling op de lange termijn voort te zetten zonder ons zorgen te hoeven maken over een toenemende financieringsbehoefte. In plaats daarvan kunnen we ons nu richten op het uitbreiden van de functionaliteit van onze producten. Daarmee kunnen we eenvoudiger en effectievere BC/DR-oplossingen leveren aan bedrijven die overstappen naar de cloud en hun bedrijfskritische processen willen beschermen tegen verstoringen als gevolg van natuurrampen, cybercriminaliteit of interne fouten.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.