Zerto realiseert sterke groei in eerste halfjaar van 2016 en verdubbelt zijn omzet voor het vijfde jaar achtereen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Zerto
  • (PR-bureau:
  • Touchdown PR)
  • geplaatst op
  • 26 augustus 2016 09:13 uur

Zerto maakt vandaag bekend dat zijn omzet in het eerste halfjaar van 2016 verdubbelde ten opzichte van dezelfde periode in het jaar daarvoor. Zerto realiseert daarmee voor het vijfde jaar achtereen een omzetverdubbeling. Deze snelle omzetgroei valt te danken aan zijn bekroonde bedrijfscultuur, innovatieve nieuwe producten voor business continuity en disaster recovery (BC/DR), succesvolle financieringsrondes en nieuwe strategische benoemingen. Zerto boekte daarnaast opvallend sterke resultaten in verticale markten als de overheidsector, gezondheidszorg en financiële dienstverlening.

De volgende mijlpalen droegen bij aan het succes van Zerto in het eerste halfjaar van 2016:

Prijzen en onderscheidingen 
Ziv Kedem, de CEO van Zerto, werd recentelijk door CRN uitgeroepen tot een van de meest effectieve CEO’s binnen het ICT-kanaal. Hij haalde de lijst van Top 100 Executives voor 2016 in de categorie Innovator. Kedem werd geprezen voor zijn hoedanigheid als technologieleider die nieuwe kansen creëert en innovatieve succestrajecten weet uit te stippelen. Zerto werd daarnaast bekroond met een 2016 Boston Business Journal Best Places to Work-award (zesde plaats) als blijk van zijn fantastische bedrijfscultuur. Deze prijs wordt uitgereikt naar aanleiding van de resultaten van een tevredenheidenquête onder werknemers van bedrijven.

“Bij Zerto doen we al het mogelijke om de bedrijfskritische processen van klanten in de lucht te houden, ongeacht het type storing”, aldus Ziv Kedem, de oprichter en CEO van Zerto. “De erkenning voor de bedrijfscultuur waarop we zo trots zijn en het harde werk dat we in ons kanaalprogramma hebben gestoken geeft blijk van de soliditeit van onze strategie: een hernieuwde focus op veerkrachtige ICT, wereldwijde expansie en belangrijker nog, het feit dat we onze focus voor de volle honderd procent op het kanaal richten.”

70 miljoen dollar aan groeikapitaal
Zerto boekte niet alleen een sterke omzetgroei, maar haalde in het eerste kwartaal ook 50 miljoen dollar aan financiering op. Dit gebeurde tijdens een financieringsronde die door IVP werd geleid. In het tweede kwartaal van 2016 haalde Zerto nog eens 20 miljoen dollar op tijdens een Series E1-financieringsronde die door CRV werd geleid. Deze kapitaalinjecties geven blijk van de sterke bedrijfsprestaties van Zerto, met name in de groeiende cloud computing-markt, waarin het segment BC/DR-software een steeds belangrijkere rol inneemt binnen zakelijke cloud-strategieën.

Nieuwe functionaliteit met de beschikbaarheid van Zerto Virtual Replication versie 4.5 – Deze nieuwe softwarerelease werd in de eerste helft van 2016 uitgebracht en maakt het mogelijk om voor veerkrachtige ICT te zorgen en te herstellen van ransomware-aanvallen. De nieuwe functie Journal File Level Recovery biedt de mogelijkheid om elk bestand en elke map te herstellen tot op de laatste seconde die vooraf ging aan onopzettelijke verwijdering, een virusinfectie of gegevensbeschadiging.

ZertoCON Business Continuity Conference
In mei kwamen bijna 400 mensen bijeen voor de BC/DR-beurs ZertoCON. Tijdens dit evenement bespraken managers, opinieleiders en ICT-professionals uit diverse branches manieren om het vertrouwen in ICT te vergroten met het doel om bedrijven vooruit te helpen.

Nieuwe strategische benoemingen
Zerto hanteert een krachtige focus op het waarborgen van groei en het uitbreiden van zijn sterke aanwezigheid binnen het kanaal. Om deze reden heeft het zijn personeelsbestand de afgelopen maanden met ruim 50 procent uitgebreid. Zo werd Rob Strechay benoemd tot vicepresident Product Management en werd Jason Cowie aangesteld als senior director Global Partner & Channel Sales.

Expansie in verticale en geografische markten
Als gevolg van de niet aflatende innovatiedrift van Zerto op het gebied van BC/DR en zijn toewijding aan het kanaal breidt het bedrijf zijn activiteiten uit naar drie verticale markten en geografische regio’s. Zerto slaagde erin om zijn omzet in de overheidsmarkt te verviervoudigen en won terrein in markten als de financiële dienstverlening en gezondheidszorg. Dit succes is te danken aan de cruciale bijdrage die Zerto levert aan de voortdurende beschikbaarheid van systemen in deze sterk gereguleerde sectoren.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.