Zeven trends die in 2017 verschil maken in digitale economie

Equinix voorspelt interconnectiviteit als belangrijkste succesfactor

  • Bedrijfsnieuws van
  • Equinix
  • geplaatst op
  • 27 december 2016 09:37 uur

Equinix, de wereldwijde datacenterdienstverlener, signaleert zeven trends die het komende jaar de wereld veranderen en digitale transformatie versnellen. De datagedreven inzichten zijn gebaseerd op de unieke positie die Equinix heeft in de digitale economie, met een aanwezigheid in veertig internationale markten en meer dan achtduizend klanten.

De zeven voorspellingen van Equinix zijn:

1. Convergentie van clouds
De adaptie van de cloud is in zo’n mate volwassen geworden, dat bedrijven steeds meer op hun cloudinfrastructuur vertrouwen. Nu al gebruiken deze bedrijven vaak meerdere clouds en de noodzaak om diverse en traditioneel gescheiden ecosystemen te connecteren met toegenomen verwachtingen omtrent prestaties, gebruikerservaring en integratie zijn de krachten achter deze trend in het komende jaar. De convergentie van meerdere clouds – data, applicaties, infrastructuur en persoonlijke clouds – bereikt in 2017 het kritieke omslagpunt, met ingrijpende gevolgen voor hoe bedrijven en mensen werken.

2. Verschuiving naar de ‘digital edge’
Disruptie van businessmodellen vindt plaats op grote schaal, waardoor bedrijven opnieuw moeten kijken naar de wijze waarop zij opereren in de digitale economie. Convergentie van clouds leidt tot een natuurlijke verschuiving van de bedrijfsgrenzen naar de ‘digital edge’, waar gebruikers en data resideren. Het wordt belangrijker voor bedrijven om met hun klanten in real-time te engageren, gebruikmakend van social, mobile, analytics en cloudtechnologie.

3. Opkomst van het digitale zenuwstelsel
Bedrijven verbinden hun digitale en fysieke werelden om hun internationale business nog beter te ondersteunen. Maar omdat zij meerdere clouds gebruiken, kan het een uitdaging zijn om oplossingen te managen in verschillende omgevingen van verschillende leveranciers. Zonder de juiste cloudmanagement-structuur kunnen operationele problemen de service delivery in 2017 ernstig hinderen. Komend jaar zullen veel bedrijven bouwen aan een ‘interconnected fabric’ in leveranciers-neutrale datacenters. Zo creëren zij het centrale zenuwstelsel dat alle aspecten van hun digitale bedrijfsvoering connecteert.

4. Security-as-a-Service
Met de convergentie van cloud en de groeiende populariteit van hybride cloudoplossingen, beseffen steeds meer bedrijven dat cloudleveranciers geen alomvattende veiligheidsoplossingen leveren. De verantwoordelijkheid voor de beveiliging van applicaties en data in een multi-cloudomgeving ligt hierdoor bij de bedrijven zelf. Deze verruilen daardoor traditionele beveiligingsoplossingen voor de flexibiliteit die Security-as-a-Service hen biedt, met voordelen zoals een snellere implementatie, eenvoudiger beheer, real-time bescherming en meer.

5. Intergeconnecteerde commercie
De betaalwereld ondergaat snelle veranderingen. De decentralisatie van betaaldiensten en -middelen, gedreven door technologie en nieuwe businessmodellen, levert nieuwe waarde aan e-commerce. Retailers kunnen de betaalplatforms selecteren die het beste passen bij hun bedrijfsvoering, maar de verschuiving vereist wel dat zij onafhankelijk en cloudgedreven opereren, met betrouwbare, veilige en snelle verbindingen. Verscheidene intergeconnecteerde partijen zullen in 2017 nieuwe mogelijkheden presenteren voor het verder integreren van betalingen, commercie, data en marketing, waardoor nieuwe oplossingen en partnerschappen ontstaan.

6. Komst van geavanceerde netwerken
De sterke toename van het wereldwijde dataverkeer heeft de weg bereid voor de komst van een nieuwe internationale netwerkstructuur die bestaat uit intercontinentale onderzeese kabels, 5G draadloze netwerken en satellieten die data naar de aarde stralen met lasers. Netwerken die vroeger fysiek waren, zijn nu dynamisch te controleren middels software. De nieuwe generatie infrastructuur is gebaseerd op open-source technologie. Software Defined Networking (SDN) en Network Functions Virtualization (NFV) centraliseren het beheer van grote netwerken met oplossingen op applicatieniveau.

7. Internet of Things (IoT) wordt realiteit
IoT evolueert in 2017 van losse oplossingen naar netwerken van apparaten die met elkaar communiceren en dezelfde data gebruiken. Het aantal spelers in de IoT-waardeketen neemt toe, end-to-end service wordt belangrijker en interconnectie bepalend voor toegang tot netwerken en meerdere clouds. In de toekomst zal het streven steeds vaker zijn om de druk op bedrijfsnetwerken te verminderen en dataverkeer over verschillende netwerken te verdelen om de prestaties van IoT-oplossingen te verbeteren.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...

Naar de cloud of naar de haaien?
http://www.coins4games.us/: När jag för en gångs skull sitter uppe och läser precis när ämnet kommer... så ...