ADV: Klanten kiezen voor herkenbaarheid en uitstraling met .eu

  • Door
  • Versio
  • geplaatst op
  • 24 december 2014 10:18 uur

Het afgelopen jaar zijn er veel nieuwe toplevel domeinen (TLD’s) aan het internet toegevoegd zoals .expert, .camera en .restaurant. Maar met ruim 3,5 miljoen geregistreerde .eu-domeinnamen is .eu nog steeds één van de populairste extensies van dit moment.

“Met het registreren van een .eu domein opent de wereld voor zowel particuliere als zakelijke klanten”, zegt Reshad Bashir van de Nederlandse ISP Versio. “Een .eu-domein wordt in alle 28 landen van de Europese Unie gebruikt waardoor je een groot bereik hebt. Wanneer je handelt of een website hebt die gericht moet zijn op de Europese markt en/of daarbuiten, dan kun je dit heel goed doen met een .eu-domeinnaam, zonder dat je per land een domein hoeft te registreren (zoals .nl/.de/fr/.uk etc.).”

Dat .eu populair is, merken ze ook bij Versio. Versio is eind 2012 EURid-registrar geworden en behoort nu tot de 80 grootste registrars van EURid. In de Benelux behoort Versio zelfs tot de 15 grootste registrars.

Particulieren registreren volgens Bashir ook vaak een .eu-domein vanwege de scherpe prijs van de extensie of voor het opzetten van een website met internationale uitstraling. Versio speelt daarop in en vraagt voor een .eu-domeinnaam het eerste jaar slechts 2,99 euro. Daarmee is de ISP een van de goedkoopste registrars in Nederland.

Hoger in de zoekresultaten

Maar er zijn meer redenen waarom .eu-adressen zo populair zijn. “Als je kiest voor een .eu-domeinnaam, dan straalt dit vertrouwen uit. Europese uitstraling voor je bedrijf, website of blog waarmee je je direct kunt richten op potentiële klanten/bezoekers in Europa”, aldus Bashir. Tevens wordt een .eu-domein eenvoudig herkend door Europese en internationale zoekmachines en klanten.

“Zoekmachines als Bing en zeker Google wegen het belang van .eu-domeinnamen steeds zwaarder. In Europese landen zal een .eu-domein beter en hoger worden gewaardeerd dan bijvoorbeeld .com.” Kortom een .eu-domeinnaam geeft een internationale uitstraling met een grote herkenbaarheid.

Goed alternatief

Voor een bedrijf of website die alleen nationaal handelt, zal het niet zo heel veel uitmaken of hij een .nl of .eu registreert. Wel is het zo dat veel .nl-adressen en bezet zijn en daarom is een .eu-domein een goed alternatief.

Bovendien hebben .eu-domeinnamen ook ondersteuning voor DNSSEC. DNSSEC is ontwikkeld als aanvulling op het dns-protocol en moet de kwetsbaarheden in dat protocol verhelpen. Hiermee worden onder andere cache-poisoning en man in the middle-aanvallen tegengehouden. Zo wordt voorkomen dat webverkeer onderschept en doorgestuurd wordt naar malafide websites die mensen kunnen verleiden tot het verstrekken van persoonlijke gegevens. Versio biedt DNSSEC aan voor onder andere .nl, .eu, .be en .uk domeinnamen die hun DNS beheren via het klantenpaneel of de API van Versio.

“Die API bieden wij aan voor onze veeleisende klanten, slimme resellers, particulieren en bedrijven die alles zoveel mogelijk willen automatiseren”, legt Bashir uit. De API kan ingezet worden in bijvoorbeeld een eigen beheer systeem om vanuit de klant zijn eigen website bij Versio bestellingen te plaatsen en aangekochte producten te beheren.

Live service

Wanneer klanten vragen hebben dan, hebben zij bij Versio de mogelijkheid om contact op te nemen via Livechat zodat de klant direct met een medewerker kan chatten om een vraag te stellen of een probleem kenbaar te maken.

Via de helpdeskpagina en via het klantenpaneel kunt u tevens een ticket aanmaken. De mensen van Versio zijn dagelijks bereikbaar van 9:30 uur ’s ochtends tot 02:00 ’s nachts en in het weekend van 09:30 tot 17:30 uur.

Stuur ook uw blog, achtergrond artikel of andere bijdrage in!

Indien u zelf een interessante bijdrage, zoals een blog, how-to of achtergrond heeft, dan plaatsen wij die graag en dat kost u niks. Neem contact op met de ISPam.nl redactie via [email protected] of kijk op deze pagina voor meer informatie over het leveren van een bijdrage aan ISPam.nl.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.