‘Beheer- en versleutelingsstrategieën belangrijk voor succesvolle datacenterconsolidatie’


Als organisaties overstappen naar de cloud en gevirtualiseerde IT-omgevingen, zien ze al snel een aantal voordelen die daarbij horen. Denk aan kostenbesparingen, meer agility en flexibiliteit in het bedrijf, en grotere efficiëntie van IT-middelen. Veel bedrijven zijn echter bezorgd over security en compliance en maken daardoor niet optimaal gebruik van de potentiële voordelen van datacenterconsolidatie en cloud-diensten. Ze wenden zich steeds meer tot hun hosting- en cloud-providers voor het vinden van een oplossing.

Veel bedrijven  hebben de wens om hun datacenter te consolideren. Maar doordat dit gevolgen heeft voor de manier waarop een datacenter wordt beheerd en gerund, hebben nog altijd weinig bedrijven de wens voor consolidatie bij hun hostingprovider aangekaart Sommige organisaties maken zich zorgen over hun waardevolle informatie: wordt die wel behoorlijk opgeslagen? Ze vragen zich ook af wie toegang moet hebben tot de informatie en of ze wel compliant zijn met de regels die in de branche gelden.

Andere aanpak

Onlangs onderzocht SafeNet hoe ver IT- en andere managers zijn met het consolideren van hun datacenter. Uit het onderzoek bleek dat bedrijven security en databescherming op een andere manier moeten aanpakken om de omgevingen van moderne, dynamische datacenters en serviceproviders te ondersteunen.

Ook toonden de resultaten aan dat beveiligingsmaatregelen, zoals versleuteling toepassen en cryptografische sleutels centraler en veilig beheren, essentiële vereisten zijn voor datacenterconsolidatie en migratie naar de cloud. Toch gebruikt slechts een vijfde van de bedrijven versleuteling in zijn gevirtualiseerde IT-omgeving. Minder dan de helft van de bedrijven beheert zijn sleutels centraal. En dat is essentieel als je de beveiliging van je versleutelde data zeker wilt stellen.

Sleutelbeheer

Hostingproviders moeten ervoor zorgen dat ze de juiste strategieën voor sleutelbeheer data van hun klanten hanteren. Met versleuteling in meerdere lagen en gecentraliseerd sleutelbeheer versnellen bedrijven hun cloud, virtualisatie- en consolidatieactiviteiten. Tegelijkertijd behouden ze de controle die ze nodig hebben om gevoelige data te beschermen, voldoen ze aan interne beveiligingspolicy’s en zijn ze compliant met wettelijke regelgeving. De overstap naar de cloud ontlast klanten en de hostingproviders blijven verantwoordelijk voor de data die ze worden toevertrouwd. Sleutelbeheer stelt organisaties in staat te profiteren van cloud-diensten en te voldoen aan security- en compliance-eisen.

Hosting- en cloud-providers zijn succesvol wanneer ze hun klanten kunnen helpen bij twijfel over een partnership met beveiligingsbedrijven die versleutelings- en sleutelbeheeroplossingen integreren met hun geconsolideerde oplossingen. Klanten willen security, maar willen wel dat het probleemloos werkt en gebruiksvriendelijk is. Zijn de cloud- en hostingsproviders in staat gebruiksvriendelijke opties te bieden, dan zijn er gegarandeerd enorme kansen voor ze in de markt.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


Geschreven door Dirk Geeraerts (SafeNet)

Dit ingezonden artikel is geschreven door Dirk Geeraerts van SafeNet.

Stuur ook uw blog, achtergrond artikel of andere bijdrage in!

Indien u zelf een interessante bijdrage, zoals een blog, how-to of achtergrond heeft, dan plaatsen wij die graag en dat kost u niks. Neem contact op met de ISPam.nl redactie via redactie@ispam.nl of kijk op deze pagina voor meer informatie over het leveren van een bijdrage aan ISPam.nl.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: Nicht meine PreisklasseEs gibt so viele tolle Weine im zweistelligen bereich das ich auf alles darÃ...

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...