‘Beheer- en versleutelingsstrategieën belangrijk voor succesvolle datacenterconsolidatie’


Als organisaties overstappen naar de cloud en gevirtualiseerde IT-omgevingen, zien ze al snel een aantal voordelen die daarbij horen. Denk aan kostenbesparingen, meer agility en flexibiliteit in het bedrijf, en grotere efficiëntie van IT-middelen. Veel bedrijven zijn echter bezorgd over security en compliance en maken daardoor niet optimaal gebruik van de potentiële voordelen van datacenterconsolidatie en cloud-diensten. Ze wenden zich steeds meer tot hun hosting- en cloud-providers voor het vinden van een oplossing.

Veel bedrijven  hebben de wens om hun datacenter te consolideren. Maar doordat dit gevolgen heeft voor de manier waarop een datacenter wordt beheerd en gerund, hebben nog altijd weinig bedrijven de wens voor consolidatie bij hun hostingprovider aangekaart Sommige organisaties maken zich zorgen over hun waardevolle informatie: wordt die wel behoorlijk opgeslagen? Ze vragen zich ook af wie toegang moet hebben tot de informatie en of ze wel compliant zijn met de regels die in de branche gelden.

Andere aanpak

Onlangs onderzocht SafeNet hoe ver IT- en andere managers zijn met het consolideren van hun datacenter. Uit het onderzoek bleek dat bedrijven security en databescherming op een andere manier moeten aanpakken om de omgevingen van moderne, dynamische datacenters en serviceproviders te ondersteunen.

Ook toonden de resultaten aan dat beveiligingsmaatregelen, zoals versleuteling toepassen en cryptografische sleutels centraler en veilig beheren, essentiële vereisten zijn voor datacenterconsolidatie en migratie naar de cloud. Toch gebruikt slechts een vijfde van de bedrijven versleuteling in zijn gevirtualiseerde IT-omgeving. Minder dan de helft van de bedrijven beheert zijn sleutels centraal. En dat is essentieel als je de beveiliging van je versleutelde data zeker wilt stellen.

Sleutelbeheer

Hostingproviders moeten ervoor zorgen dat ze de juiste strategieën voor sleutelbeheer data van hun klanten hanteren. Met versleuteling in meerdere lagen en gecentraliseerd sleutelbeheer versnellen bedrijven hun cloud, virtualisatie- en consolidatieactiviteiten. Tegelijkertijd behouden ze de controle die ze nodig hebben om gevoelige data te beschermen, voldoen ze aan interne beveiligingspolicy’s en zijn ze compliant met wettelijke regelgeving. De overstap naar de cloud ontlast klanten en de hostingproviders blijven verantwoordelijk voor de data die ze worden toevertrouwd. Sleutelbeheer stelt organisaties in staat te profiteren van cloud-diensten en te voldoen aan security- en compliance-eisen.

Hosting- en cloud-providers zijn succesvol wanneer ze hun klanten kunnen helpen bij twijfel over een partnership met beveiligingsbedrijven die versleutelings- en sleutelbeheeroplossingen integreren met hun geconsolideerde oplossingen. Klanten willen security, maar willen wel dat het probleemloos werkt en gebruiksvriendelijk is. Zijn de cloud- en hostingsproviders in staat gebruiksvriendelijke opties te bieden, dan zijn er gegarandeerd enorme kansen voor ze in de markt.

Geschreven door Dirk Geeraerts (SafeNet)

Dit ingezonden artikel is geschreven door Dirk Geeraerts van SafeNet.

Stuur ook uw blog, achtergrond artikel of andere bijdrage in!

Indien u zelf een interessante bijdrage, zoals een blog, how-to of achtergrond heeft, dan plaatsen wij die graag en dat kost u niks. Neem contact op met de ISPam.nl redactie via [email protected] of kijk op deze pagina voor meer informatie over het leveren van een bijdrage aan ISPam.nl.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.