‘Hosters moeten blij zijn met nieuwe TLD’s’


Veel Nederlandse hostingproviders zijn te negatief over de komst van de nieuwe gTLD’s. De houding van velen in de markt is afwachtend, terwijl ze juist hiermee hun voordeel zouden kunnen doen.

Dat vindt althans Daniel Verboeket van de registrar Oxxa.com. Het verbaast hem dat een aantal hostingpartijen op discussiefora nog afwachtend of ronduit negatief zijn over het aanbieden van de nieuwe generieke TLD’s. De nieuwe domeinnamen komen er toch, dus kan je er maar beter van profiteren, dat is de overtuiging van Oxxa.com.

“Veel resellers laten kansen liggen. De lancering van de nieuwe toplevel domeinnamen is juist voor hosters een mooie gelegenheid om extra veel domeinnamen te verkopen en het contact met de klant te verbeteren.”

Nu heeft Oxxa.com er uiteraard ook belang bij om te roepen dat hostingpartijen op dit gebied actiever moeten worden, maar hosters laten mogelijk wel geld liggen als ze helemaal niets doen. “De verkoop van domeinnamen levert toch ook weer klanten op die hosting afnemen. En als je als hosters de nieuwe gTLD’s niet aanbiedt, loop je het risico dat je klant overloopt naar een andere registrar”, zegt Verboeket.

Meer verkoop

Bovendien ziet Oxxa.com gewoon in de verkoopcijfers dat er wel degelijk veel belangstelling is, want het aantal registraties is sinds kort met 10 procent gestegen. “Die stijging houden we wel vast dit jaar en misschien stijgt het nog wel verder.”  Want het aantal TLD’s wordt nu ongeveer wekelijks uitgebreid zodat er dit jaar waarschijnlijk 600 nieuwe extensies bijkomen.

Het is uiteraard afwachten welke extensies echt succesvol worden, maar het biedt zeker mogelijkheden om mooie domeinnamen te registreren, denkt Verboeket. “Zeker nu uit onderzoek van de SIDN is gebleken dat .nl-domeinmarkt stagneert, bieden de nieuwe alternatieven perspectieven.”

Hoge verwachtingen

Bij Oxxa.com blijkt vooral .gallery erg geliefd te zijn. Verboeket heeft ook hoge verwachtingen van de TLD .shop. “En vooral particulieren vinden een domeinnaam met .guru wel interessant.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


Geschreven door Daniel Verboeket (Oxxa.com)

Dit ingezonden artikel is geschreven door Daniel Verboeket van Oxxa.com.

Stuur ook uw blog, achtergrond artikel of andere bijdrage in!

Indien u zelf een interessante bijdrage, zoals een blog, how-to of achtergrond heeft, dan plaatsen wij die graag en dat kost u niks. Neem contact op met de ISPam.nl redactie via redactie@ispam.nl of kijk op deze pagina voor meer informatie over het leveren van een bijdrage aan ISPam.nl.

ISPam.nl Job board

Sjoerd van Groning, 21 februari 2014 7:14 pm

Het hangt er vanaf vanuit wiens visie je kijkt. Voor hosters is het misschien leuk om meer domeinnamen te verkopen. Als je dat erg belangrijk vind, dan zijn meer tld's inderdaad leuk.
Voor bedrijven veel (juridisch) gezeik om producten en namen te beschermen.
Voor gebruikers meer kansen om verdwaald te raken op een domein dat net even van een ander bedrijf is dan verwacht.

Jeroen, 22 februari 2014 11:17 am

Is dat niet verdomd aardig van Oxxa, dat ze hun concurrenten even op dit gat in de markt attenderen? Of zit er toch ook wat eigen belang in deze post? Oftewel wat is de nieuws waarde?

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...