‘Hosters moeten blij zijn met nieuwe TLD’s’


Veel Nederlandse hostingproviders zijn te negatief over de komst van de nieuwe gTLD’s. De houding van velen in de markt is afwachtend, terwijl ze juist hiermee hun voordeel zouden kunnen doen.

Dat vindt althans Daniel Verboeket van de registrar Oxxa.com. Het verbaast hem dat een aantal hostingpartijen op discussiefora nog afwachtend of ronduit negatief zijn over het aanbieden van de nieuwe generieke TLD’s. De nieuwe domeinnamen komen er toch, dus kan je er maar beter van profiteren, dat is de overtuiging van Oxxa.com.

“Veel resellers laten kansen liggen. De lancering van de nieuwe toplevel domeinnamen is juist voor hosters een mooie gelegenheid om extra veel domeinnamen te verkopen en het contact met de klant te verbeteren.”

Nu heeft Oxxa.com er uiteraard ook belang bij om te roepen dat hostingpartijen op dit gebied actiever moeten worden, maar hosters laten mogelijk wel geld liggen als ze helemaal niets doen. “De verkoop van domeinnamen levert toch ook weer klanten op die hosting afnemen. En als je als hosters de nieuwe gTLD’s niet aanbiedt, loop je het risico dat je klant overloopt naar een andere registrar”, zegt Verboeket.

Meer verkoop

Bovendien ziet Oxxa.com gewoon in de verkoopcijfers dat er wel degelijk veel belangstelling is, want het aantal registraties is sinds kort met 10 procent gestegen. “Die stijging houden we wel vast dit jaar en misschien stijgt het nog wel verder.”  Want het aantal TLD’s wordt nu ongeveer wekelijks uitgebreid zodat er dit jaar waarschijnlijk 600 nieuwe extensies bijkomen.

Het is uiteraard afwachten welke extensies echt succesvol worden, maar het biedt zeker mogelijkheden om mooie domeinnamen te registreren, denkt Verboeket. “Zeker nu uit onderzoek van de SIDN is gebleken dat .nl-domeinmarkt stagneert, bieden de nieuwe alternatieven perspectieven.”

Hoge verwachtingen

Bij Oxxa.com blijkt vooral .gallery erg geliefd te zijn. Verboeket heeft ook hoge verwachtingen van de TLD .shop. “En vooral particulieren vinden een domeinnaam met .guru wel interessant.”

Geschreven door Daniel Verboeket (Oxxa.com)

Dit ingezonden artikel is geschreven door Daniel Verboeket van Oxxa.com.

Stuur ook uw blog, achtergrond artikel of andere bijdrage in!

Indien u zelf een interessante bijdrage, zoals een blog, how-to of achtergrond heeft, dan plaatsen wij die graag en dat kost u niks. Neem contact op met de ISPam.nl redactie via [email protected] of kijk op deze pagina voor meer informatie over het leveren van een bijdrage aan ISPam.nl.

Sjoerd van Groning, 21 februari 2014 7:14 pm

Het hangt er vanaf vanuit wiens visie je kijkt. Voor hosters is het misschien leuk om meer domeinnamen te verkopen. Als je dat erg belangrijk vind, dan zijn meer tld's inderdaad leuk.
Voor bedrijven veel (juridisch) gezeik om producten en namen te beschermen.
Voor gebruikers meer kansen om verdwaald te raken op een domein dat net even van een ander bedrijf is dan verwacht.

Jeroen, 22 februari 2014 11:17 am

Is dat niet verdomd aardig van Oxxa, dat ze hun concurrenten even op dit gat in de markt attenderen? Of zit er toch ook wat eigen belang in deze post? Oftewel wat is de nieuws waarde?

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.