Storage-voorspellingen voor 2016


Wat kunnen we verwachten op het gebied van storage in 2016?  Alex McMullan, CTO EMEA kijkt vooruit naar 2016. In 2015 waren software defined storage, containers, IoT, 3D XPoint-geheugen allemaal hot topics. Ik verwacht dat we op al deze gebieden nog heel wat gaan zien in 2016. Als het gaat om complexe opslagsystemen zal software defined storage een belangrijke rol gaan spelen. Maar ik verwacht dat die rol op de lange termijn zal afnemen omdat er nieuwe producten op de markt komen die over een eenvoudiger interface beschikken en die beter met het ecosysteem zijn geïntegreerd.

Alex MmcMullan, PureStorageBovengenoemde containers waren in 2015 een reactie op de concurrentie van VMware en een weerspiegeling van de toenemende invloed van ontwikkelaars binnen flexibele en innovatieve bedrijven. De vooruitzichten voor de lange termijn zijn rooskleurig: servers krijgen meer CPU-cores voor parallelle verwerking. Dat zorgt voor een hogere productiviteit van ontwikkelaars, zodat zij sneller kunnen reageren op de behoeften van grote internationale ondernemingen die always-on zijn en direct antwoord willen hebben op hun wensen.

De grootse verandering die ik verwacht in 2016 in het storage-landschap is dat IoT realiteit wordt met de wereldwijde toename van smartphones (volgens de Wereldbank 8 miljard in 2020). De automotive en wearable technologie zullen de volgende belangrijke groeisegmenten zijn die zeer veel data genereren. Deze gegevens hebben een enorme potentiële waarde. Om deze waarde te realiseren zal er een compleet nieuwe technologiegeneratie ontstaan, met een impact die te vergelijken is met die van Apache, Google, Facebook, etc. op de manier waarop we internet en applicaties gebruiken.

Wat zijn de belangrijkste overwegingen die de storage-industrie zal moeten aanpakken in 2016? Hoe halen bedrijven de meeste waarde uit hun storage arrays?
Onlangs is 3D Xpoint-geheugen aangekondigd en als dit van de grond komt kan het de compute- en storage-markten verstoren. Producenten van DRAM en NAND kunnen te maken krijgen met prijsdruk, en dat geldt ook voor aanbieders van database-applicaties die het moeten hebben van caching, tiering en vergelijkbare complexiteiten. Hetzelfde geldt voor storage-producten. Zodra dit geheugen rendabel is toe te passen, zal het afhangen van de architectuur en het softwareontwerp of 3D XPoint gemakkelijk in deze producten te integreren is.

Geschreven door Alex McMullan (Pure Storage)

Dit ingezonden artikel is geschreven door Alex McMullan van Pure Storage.

Stuur ook uw blog, achtergrond artikel of andere bijdrage in!

Indien u zelf een interessante bijdrage, zoals een blog, how-to of achtergrond heeft, dan plaatsen wij die graag en dat kost u niks. Neem contact op met de ISPam.nl redactie via [email protected] of kijk op deze pagina voor meer informatie over het leveren van een bijdrage aan ISPam.nl.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.