Verslag NLNOG-Dag 2015: Een serieus netwerkevenement

Het overtreffen van deze editie wordt een uitdaging

  • Door
  • NLNOG
  • geplaatst op
  • 24 september 2015 10:00 uur

Afgelopen vrijdag vond de tweede NLNOG-Dag plaats. Na de succesvolle eerste NLNOG-Dag vorig jaar én een drukbezochte NLNOG nieuwjaarsborrel begin dit jaar, werd het duidelijk dat er flink animo is voor een grootste aanpak voor een serieus netwerkevenement op Nederlandse bodem. Om de meer dan 100 bezoekers te verwelkomen, heeft LeaseWeb heeft deuren geopend van hun kantoor in Amsterdam Zuid-Oost.

Sterk programma
Uit het van te voren aangekondigde sterke programma, viel al af te leiden dat de organisatie deze dag als de perfecte aangelegenheid zag om kennis en informatie binnen de community te delen en de bezoekers op unieke presentaties te trakteren. Het publiek werd dan ook niet teleurgesteld; de presentaties van Christiaan Ottow (Pine Digital Security) “No More Free Bugs: 0 Days & New Markets” en de presentatie van Bart Vrancken (BIT) “Abuse.io – OSS abuse management for netops” waren erg bijzonder en de gehele zaal zat dan ook met volle aandacht te luisteren.

SONY DSC

De bekende NLNOG Quiz met bijzondere hoofdprijs
Ook dit jaar werd het programma weer afgesloten met de bekende NLNOG Quiz. Deze quiz, die slechts geschikt voor de echte hardcore netwerkmannen en -vrouwen, had dit jaar wel een zeer bijzondere hoofdprijs. Het bedrijf Prefix Broker stelde voor de winnaar van de hoofdprijs een IPv4 /24 ter beschikking! Na ruim 25 vragen, waaronder instinkers als “Welke attribute value representeert NO_EXPORT?”, werd de gelukkige winnaar gekozen. Bovendien hebben de sponsoren de community ook niet teleurgesteld. Behalve een eerste en tweede prijs, waren er ook 6 drones te winnen!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Streaming op hoog niveau
Wie niet persoonlijk op de dag aanwezig kon zijn, hoefde gelukkig niets te missen. Triple IT verzorgde voor de thuisblijvers van een zeer professionele livestream. Speciaal voor de NLNOG-Dag hadden zij naast het gebouw een mobiele regiekamer opgesteld. Nog niet eerder werd een Network Operator Group event op een dusdanig professionele manier gestreamd.

Gadgets
Behalve alle interessante presentaties was er tijdens de dag ook ruimte voor de “inner geek”. Tijdens de lunch vlogen de eerste op afstand bestuurbare minidrones uit de zeer goed gevulde goody bags al door de zaal. Bovendien werd de dag traditiegetrouw afgesloten met – ja, hoe kan het ook anders – pizza en bier!

Het jaarlijks organiseren van de NLNOG-Dag is een initiatief van de stichting NLNOG (Netherlands Network Operator Group). Job Snijders (voorzitter van de Stichting NLNOG) “Het doel van NLNOG is kennis over (internet) netwerken met elkaar delen in een informele sfeer en het faciliteren en organiseren van activiteiten in het belang van de Nederlandse maar ook internationale internet gemeenschap. Daarnaast richt onze community zich op het bouwen van nuttige tools die in de praktijk ook daadwerkelijk worden gebruikt zoals AbuseIO, NLNOG RING en IRR Explorer.”

Vooral in dat laatste, het bouwen van nuttige en bruikbare tools, onderscheidt de Nederlandse Network Operator Group zich van buitenlandse collega’s die zich vooral richten op de theoretische discussie rondom netwerkkwesties. Iets waar wij als jonge Nederlandse stichting best trots op zijn”, aldus Job Snijders die in 2014 het initiatief nam voor de oprichting van NLNOG.

De NLNOG-Dag 2015 was een goed georganiseerd evenement met verrassende presentaties, techniek en prijzen. “Het wordt een uitdaging om dit in 2016 te verbeteren”, aldus de organisatoren. Het eerstvolgende NLNOG-evenement is de NLNOG-borrel in Utrecht in januari 2016.

Stuur ook uw blog, achtergrond artikel of andere bijdrage in!

Indien u zelf een interessante bijdrage, zoals een blog, how-to of achtergrond heeft, dan plaatsen wij die graag en dat kost u niks. Neem contact op met de ISPam.nl redactie via [email protected] of kijk op deze pagina voor meer informatie over het leveren van een bijdrage aan ISPam.nl.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.