Verslag NLNOG-Dag 2015: Een serieus netwerkevenement

Het overtreffen van deze editie wordt een uitdaging

  • Door
  • NLNOG
  • geplaatst op
  • 24 september 2015 10:00 uur

Afgelopen vrijdag vond de tweede NLNOG-Dag plaats. Na de succesvolle eerste NLNOG-Dag vorig jaar én een drukbezochte NLNOG nieuwjaarsborrel begin dit jaar, werd het duidelijk dat er flink animo is voor een grootste aanpak voor een serieus netwerkevenement op Nederlandse bodem. Om de meer dan 100 bezoekers te verwelkomen, heeft LeaseWeb heeft deuren geopend van hun kantoor in Amsterdam Zuid-Oost.

Sterk programma
Uit het van te voren aangekondigde sterke programma, viel al af te leiden dat de organisatie deze dag als de perfecte aangelegenheid zag om kennis en informatie binnen de community te delen en de bezoekers op unieke presentaties te trakteren. Het publiek werd dan ook niet teleurgesteld; de presentaties van Christiaan Ottow (Pine Digital Security) “No More Free Bugs: 0 Days & New Markets” en de presentatie van Bart Vrancken (BIT) “Abuse.io – OSS abuse management for netops” waren erg bijzonder en de gehele zaal zat dan ook met volle aandacht te luisteren.

SONY DSC

De bekende NLNOG Quiz met bijzondere hoofdprijs
Ook dit jaar werd het programma weer afgesloten met de bekende NLNOG Quiz. Deze quiz, die slechts geschikt voor de echte hardcore netwerkmannen en -vrouwen, had dit jaar wel een zeer bijzondere hoofdprijs. Het bedrijf Prefix Broker stelde voor de winnaar van de hoofdprijs een IPv4 /24 ter beschikking! Na ruim 25 vragen, waaronder instinkers als “Welke attribute value representeert NO_EXPORT?”, werd de gelukkige winnaar gekozen. Bovendien hebben de sponsoren de community ook niet teleurgesteld. Behalve een eerste en tweede prijs, waren er ook 6 drones te winnen!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Streaming op hoog niveau
Wie niet persoonlijk op de dag aanwezig kon zijn, hoefde gelukkig niets te missen. Triple IT verzorgde voor de thuisblijvers van een zeer professionele livestream. Speciaal voor de NLNOG-Dag hadden zij naast het gebouw een mobiele regiekamer opgesteld. Nog niet eerder werd een Network Operator Group event op een dusdanig professionele manier gestreamd.

Gadgets
Behalve alle interessante presentaties was er tijdens de dag ook ruimte voor de “inner geek”. Tijdens de lunch vlogen de eerste op afstand bestuurbare minidrones uit de zeer goed gevulde goody bags al door de zaal. Bovendien werd de dag traditiegetrouw afgesloten met – ja, hoe kan het ook anders – pizza en bier!

Het jaarlijks organiseren van de NLNOG-Dag is een initiatief van de stichting NLNOG (Netherlands Network Operator Group). Job Snijders (voorzitter van de Stichting NLNOG) “Het doel van NLNOG is kennis over (internet) netwerken met elkaar delen in een informele sfeer en het faciliteren en organiseren van activiteiten in het belang van de Nederlandse maar ook internationale internet gemeenschap. Daarnaast richt onze community zich op het bouwen van nuttige tools die in de praktijk ook daadwerkelijk worden gebruikt zoals AbuseIO, NLNOG RING en IRR Explorer.”

Vooral in dat laatste, het bouwen van nuttige en bruikbare tools, onderscheidt de Nederlandse Network Operator Group zich van buitenlandse collega’s die zich vooral richten op de theoretische discussie rondom netwerkkwesties. Iets waar wij als jonge Nederlandse stichting best trots op zijn”, aldus Job Snijders die in 2014 het initiatief nam voor de oprichting van NLNOG.

De NLNOG-Dag 2015 was een goed georganiseerd evenement met verrassende presentaties, techniek en prijzen. “Het wordt een uitdaging om dit in 2016 te verbeteren”, aldus de organisatoren. Het eerstvolgende NLNOG-evenement is de NLNOG-borrel in Utrecht in januari 2016.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


Stuur ook uw blog, achtergrond artikel of andere bijdrage in!

Indien u zelf een interessante bijdrage, zoals een blog, how-to of achtergrond heeft, dan plaatsen wij die graag en dat kost u niks. Neem contact op met de ISPam.nl redactie via redactie@ispam.nl of kijk op deze pagina voor meer informatie over het leveren van een bijdrage aan ISPam.nl.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!