Verslag opening meest energie-efficiënte datacenter Cegeka in Geleen

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 22 december 2015 10:00 uur

Op donderdag 10 december heeft Cegeka in Geleen zijn nieuwe datacenter, gebouwd door datacenterspecialist ICTroom, geopend. De keuze voor de gemeente Sittard-Geleen is weloverwogen: met de overname van Brain Force in oktober 2014 kreeg Cegeka er heel wat Nederlandse en Duitse klanten bij. Cegeka’s Europese ambitie is om met name in Duitstalig Europa verder te groeien. Het nieuwe datacenter en de locatie daarvan speelt een belangrijke rol om die klanten te bedienen.

Cegeka_Data Centre_Geleen2

Tijdens de opening kregen de aanwezigen een rondleiding in het datacenter. Zo konden zij met eigen ogen de gebruikte technologieën zien inzake elektrische infrastructuur en koeling zien. Zo koelt een redundante koelinstallatie het datacenter met koude buitenlucht, waardoor het energieverbruik van de koelinstallatie met een factor zeven gereduceerd wordt in vergelijking met klassieke koeling. Het datacenter wordt 24/7 gemonitord en is uitgerust met systemen voor identiteitscontrole, zoals biometrische scansystemen. De toegangssluizen en vingerafdruksensoren waren tijdens de rondleiding prominent aanwezig.

Cegeka_Data Centre_Geleen_security1

Het Nederlandse ICTroom stond in voor de modulaire bouw van het datacenter. Matthew Gingell, Marketing Director bij ICTroom, liet tijdens zijn presentatie weten: “De laatste jaren zien we dat er een trend is naar meer flexibiliteit. Als we vandaag een datacenter bouwen, dan weten we dat we het binnen enkele jaren moeten uitrusten met nieuwe technologieën. Daarom zoeken we steeds naar modulaire systemen. Dankzij die aanpak kunnen we de capaciteit van het datacenter snel uitbreiden volgens de vraag van dat moment. Daarmee kunnen we technologieën efficiënt inzetten, beperken we de ecologische voetafdruk en houdt Cegeka controle over de kosten.

Luc Greefs, Director Shared Technology & Infrastructure Delivery, Cegeka Group, sloot de presentaties af: “Met de komst van het nieuwe datacenter in Geleen worden de resources die Cegeka kan bieden flink uitgebreid. Klanten willen hun gegevens in de cloud zetten, maar wel de controle behouden. Ze hebben die gegevens en systemen daarom liever dichtbij staan. Daar spelen we op in met ons nieuwe datacenter in Geleen.”

Sfeerimpressie: de dag in beeld

Na de presentaties kregen de aanwezigen een uitgebreide rondleiding door het datacenter en zelfs een kijkje op het dak waar iedereen kon zien hoe de koeling van het datacenter eruit ziet.

Cegeka_Data_Centre_Maquette

Maquette van het datacenter

Cegeka_Data Centre_Geleen_Presentatie

Presentatie Luc Greefs, Director Shared Technology & Infrastructure Delivery, Cegeka Group

Cegeka_Data Centre_Geleen_rondleiding

Uitleg over de werking van het datacenter

Cegeka_Data Centre_Geleen_kast

Rack

Cegeka_Data Centre_Geleen_zaal

Een kijkje op de datavloer

Cegeka_Data Centre_Geleen_dak

Op het dak van het datacenter

Cegeka_Data Centre_Geleen_cooling

De koeling op het dak

Stuur ook uw blog, achtergrond artikel of andere bijdrage in!

Indien u zelf een interessante bijdrage, zoals een blog, how-to of achtergrond heeft, dan plaatsen wij die graag en dat kost u niks. Neem contact op met de ISPam.nl redactie via [email protected] of kijk op deze pagina voor meer informatie over het leveren van een bijdrage aan ISPam.nl.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.