Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Sedo: handel in domeinnamen neemt toe

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 13 oktober 2009 08:05 uur

sedo-smallBedrijven hebben steeds meer interesse in lokale domeinnamen (ccTLD’s) zoals .nl of .de. De verkoop van deze domeinnamen groeit, zelfs tijdens de economische crisis, nog altijd fors. Bovendien wordt er steeds meer onderling gehandeld in domeinnamen.

Dat zegt Liesbeth Mack-de Boer, vice-president sales bij Sedo, een bedrijf dat geld verdient met de in- en verkoop van domeinnamen. “Op dit moment hebben de meeste bedrijven inmiddels één of meerdere domeinnamen en dus wordt de onderlinge handel in domeinnamen steeds belangrijker”, zo zegt Mack-de Boer in een exclusief interview met ISPam.nl.

Toch kwam er onlangs nog een rapport uit van Verisign waarin stond dat er in het tweede kwartaal juist 15 procent minder nieuwe domeinnamen waren geregistreerd in vergelijking met een jaar eerder.

Bij Sedo is dat beeld anders. Het bedrijf, dat zijn hoofdkantoor heeft gevestigd in Keulen, verkocht in het tweede kwartaal in totaal 9403 domeinnamen via het handelsplatform en via het eigen veilingsysteem. De verkoop had een totale waarde van 15,6 miljoen dollar.

Gemiddelde prijs
Voor domeinnaamhandelaren worden ccTLD’s ook steeds interessanter. De gemiddelde verkoopprijs van ccTLD’s lag bij Sedo in het tweede kwartaal op 1503 dollar per domeinnaam. De gemiddelde prijs berekend over alle domeinnamen was in die zelfde periode ‘slechts’ 1467 dollar per stuk.

Sedo concludeert dat in tegenstelling tot de prijsstijging bij ccTLD’s, de gemiddelde prijs voor .com-domeinnamen juist zijn afgenomen. “Die daling kan het effect zijn van de economische crisis”, aldus Mack-de Boer. “Bedrijven maken pas op de plaats en zijn toch meer geneigd om na te gaan of ze de investering van hun domeinnamen kunnen terugverdienen.”

Maar prijzen voor domeinnamen zeggen niet alles, merkt Mack-de Boer relativerend op. “De prijs voor een domeinnaam hangt af van wat de koper ervoor wil geven en vooral wat hij met die domeinnaam wil doen.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...