Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Gaat de AMS-IX alsnog commercieel?

  • Door
  • John T. Knieriem
  • geplaatst op
  • 23 november 2010 08:08 uur

Morgen staat een belangrijke vergadering van de AMS-IX op het programma. De plannen voor de ontwikkeling van nieuwe activiteiten en de organisatorische inbedding hiervan staan daarbij opnieuw op het programma.

Eerder dit jaar strandden de voorstellen waarin het het personeel een deel van de door de AMS-IX gemaakte winsten zou opstrijken. Maar naar het zich nu laat aanzien wordt door het bestuur opnieuw geprobeerd de plannen in stemming te brengen.  Medewerkers van de AMS-IX weigeren elk commentaar op de (nieuwe) voornemens.

In het oude plan wilde de AMS-IX  in een nieuwe BV commerciële activiteiten onder  brengen. De hierbij behaalde winsten zouden ten goede komen aan de eigen personeelsleden.  Zij zouden nl. voor 51% economisch eigenaar van deze nieuwe BV worden. Zij zouden de winsten die in de BV gemaakt worden onder voorwaarden uitgekeerd krijgen.

Directeur Job Witteman trok de plannen na een overdaad aan kritiek snel terug maar probeert het morgen dus opnieuw, mogelijk in gewijzigde vorm.

Uit de gevoerde discussie eerder dit jaar bleek het velen niet duidelijk is waarom er activiteiten in een nieuwe entiteit zouden moeten worden ondergebracht. Bovendien zou de nieuwe entiteit dan een substantieel bedrag aan goodwill moeten betalen aan de vereniging omdat ze gebruik maakt van de spullen en naam van de vereniging.

Ook het feit dat het risico in financiële termen slechts beperkt is, zei verder niets over een mogelijke uitholling voor en de daarmee samenhangende toekomstige risico’s van de bestaande vereniging activiteiten. Gesteld werd ook dat  SLA’s vooral over gelaten moet worden aan de bestaande leden en geen exchange activiteit zou moeten zijn. Dat mobiele aanbieders dit nu vragen zou niet ter zake doen omdat in de toekomst geen onderscheid meer bestaat tussen het vaste en mobiele web. Ook werden vraagtekens gesteld bij de loyaliteit van de medewerkers in de nieuwe constellatie. Zou hun hart niet komen te loggen bij de nieuwe entiteit waarin zij een economisch belang krijgen?

Morgen zal duidelijk worden of het bestuur en directie tegemoet komen aan deze eerder geuite bezwaren.

ISPam.nl Job board

Sofia, 23 november 2010 10:18 am

Eeeehh... volgens mij loop je ver achter. De leden hebben al besloten dat er geen nieuwe bv kwam. Dus dit is allemaal onzin.

John T. Knieriem, 23 november 2010 7:24 pm

De Amx-ix weigert elke medewerking aan berichtgeving. Wij moeten ons dus baseren op de feiten zoals ze bij ons bekend zijn. Over het terugtrekken van plannen voor de nieuwe BV zijn geen officiële mededelingen gedaan voor zover wij hebben kunnen nagaan.

Sofia, 23 november 2010 8:15 pm

Je baseerd je op je eigen eerdere berichtgeving. Waar ook geen officiele mededelingen zijn geweest en die je dus ook niet hebt gecontroleerd of ware feiten. Dus blijft het onzin.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...