Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

EvoSwitch opent datacenter in de Verenigde Staten

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 12 november 2012 15:37 uur

Datacenteroperator EvoSwitch opent op 1 januari 2013 een datacenter in de Verenigde Staten. Het datacenter dat de naam WDC1 krijgt wordt gevestigd in Manassas, Virgina. Dat in de buurt is van Washington, DC, een regio die fungeert als één van de belangrijkste hubs voor internetverbindingen ter wereld.

Het openen van een datacenter in de Verenigde Staten is volgens EvoSwitch  logisch gezien de vraag naar schaalbare colocatie-infrastructuur in het land. Het feit dat bij de opening direct al 27 procent van de beschikbare capaciteit van het datacenter verkocht is, lijkt deze stelling te onderstrepen. Eerder opende zusterbedrijf Leaseweb, dat net als Evoswitch behoort tot de Ocom groep, ook al een vestiging in de Verenigde Staten.

Eric Boonstra, managing director van EvoSwitch:

Hoewel dit onze eerste internationale uitbreiding is, zien we soortgelijke mogelijkheden voor verdere internationale groei. Veel van onze klanten coloceren hun bedrijfskritische applicaties op meerdere continenten. Met de opening van WDC1 creëren we nieuwe mogelijkheden om deze klanten beter van dienst te zijn en om nieuwe klanten aan te trekken.

De omvang van het datacenter is niet bekendgemaakt, maar wel dat het uiteindelijk mogelijk zal zijn om 9.290 m2 aan datavloer in het pand te realiseren. Het bedrijf heeft wel bekendgemaakt dat het datacenter WDC1 bij de opening op 1 januari 2013 een totaal kritisch vermogen zal hebben van 3 Megawatt, naarmate het datacenter groeit kan dat vermogen verder worden uitgebreid. Het datacenter heeft een PUE-waarde van 1,3.

EvoSwitch heeft naar eigen zeggen grondige engineering audits en testen uitgevoerd om een datacenter neer te zetten voldoet aan zijn hoge kwaliteits- en dienstverleningseisen. Het datacenter in Virginia is LEED Gold-gecertificeerd en voldoet aan de richtlijnen van de Amerikaanse Department of Defense en de Director of Central Intelligence Directives.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?