Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Canadese registry uit kritiek op ICANN

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 18 mei 2007 12:22 uur

In een reactie op de publieke consultatie over hoe ICANN functioneert heeft het Canadese registry Cira fikse kritiek geuit op ICANN. Het probleem zit hem voornamelijk in de transparantie en de controleerbaarheid van het beleid van ICANN. Cira zag een verbetering op het gebied van transparantie bij ICANN, enkel de wijze waarop de publieke consultatie (waar op gereageerd wordt) wordt gehouden wordt door Cira gezien als stap terug in het proces om van ICANN een daadwerkelijk transparante en controleerbare organisatie te maken.

Het probleem dat Cira met de consultatie heeft is dat deze naar hun idee helemaal niet voldoet aan de wijze waarop een dergelijke consultatie zou moeten worden gehouden, hierbij verwijzende naar de best practices hiervoor geformuleerd door de OECD.

Daarnaast formuleert Cira 5 punten concrete punten van kritiek op de consultatie:

  • Er was vooraf geen indicatie door ICANN naar haar stakeholders dat er een publieke consultatie aan zat te komen
  • ICANN heeft geen moeite gedaan om meningen van de deelnemers van de Lisabon bijeenkomst proberen te krijgen; het moment waarop de consultatie wordt gehouden maakt een discussie tijdens de opkomende Puerto Rico bijeenkomst onmogelijk.
  • Bij de consultatie wordt niet uitgelegd in welke context dan wel met doel het wordt gehouden noch welke actie zal volgen op basis van de uitkomsten van de reacties.
  • Bij de consultatie wordt geen achtergrond informatie beschikbaar gesteld. De gestelde vragen zijn zeer ruim geformuleerd: de reikwijdte en reacties vragen om een eigen consultatie
  • Er is veel te weinig tijd gegeven om te antwoorden. Binnen de gegeven 30 dagen om te reageren, is het voor de respondenten onmogelijk om tot een gedegen gedetailleerde reactie te komen op de complexe en vaag geformuleerde vragen in de consultatie.

De kritiek van Cira doet denken aan de kritiek die is geuit door Karl Auerbach (ex-ICANN) en Milton Mueller (IGF) over de transparantie van (benoemingen binnen) ICANN.

De originele reactie van Cira is hier te lezen.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!