LeaseWeb lanceert zijn ‘flat-fee’ private cloud platform in de Verenigde Staten

  • Bedrijfsnieuws van
  • LeaseWeb
  • geplaatst op
  • 17 juni 2014 10:05 uur

LeaseWeb, een van de grootste hosting merken ter wereld met een uitgebreide, on-demand cloud infrastructuur variërend van virtueel tot bare metal, heeft zijn private cloud aanbod internationaal uitgebreid. De oplossing, LeaseWeb Private Cloud, wordt nu door LeaseWeb USA op de markt gebracht en biedt Amerikaanse organisaties en Nederlandse bedrijven met overzeese activiteiten flat-fee toegang tot dedicated pools aan cloud resources.

LeaseWeb Private Cloud is een plug & play private cloud oplossing gebaseerd op Apache CloudStack® open source technologie. Gebruikers kunnen met deze oplossing een uitgebreide hoeveelheid cloud instances aanmaken en managen, tezamen met eigen cloud resources zoals dedicated cores, RAM storage, virtuele netwerken, firewalls en load balancers.

Geografisch onafhankelijk

Het flat-fee private cloud concept werd in eerste instantie in december 2013 door LeaseWeb Nederland gelanceerd in zijn thuismarkt. De oplossing is nu ook beschikbaar in de Verenigde Staten via LeaseWeb USA. Om eisen ten aanzien van compliance en data-integriteit te waarborgen, zijn de private cloud platformen in beide landen volledig onafhankelijk van elkaar.

De private cloud oplossing is gebouwd voor tech-savvy cloud gebruikers, met dedicated cloud resources gereserveerd voor individuele klanten. De oplossing is verbonden met een uitgebreid wereldwijd netwerk met een totale capaciteit van meer dan 4.0 Tbps.

“Na een uitgebreide evaluatie en veel positieve reacties van de eerste klanten, hebben we besloten om onze private cloud oplossing naar de Noord-Amerikaanse markt uit te breiden,” zegt Robert van der Meulen, Manager Cloud bij LeaseWeb. “Onze relatie met de Apache CloudStack open source community en de engineering vaardigheden van onze eigen cloud specialisten hebben er gezamenlijk voor gezorgd dat we nu een private cloud oplossing in de VS kunnen aanbieden die vol zit met innovatieve features. We zijn ook zeer blij met de prijsstelling die we in de VS hebben kunnen realiseren. Klanten krijgen private cloud resources tegen public cloud prijzen.”

LeaseWeb Private Cloud bevat meer dan 150 features, waaronder:

  • Dedicated cloud resources: Private cloud resources die volledig voor individuele klanten zijn gereserveerd, zonder overboeking.
  • Uitgebreide schaalbaarheid: Ongelimiteerde aanmaak van cloud instances binnen enkele minuten, met cloning en templating functionaliteit wat voor horizontale schaalbaarheid zorgt.
  • Flat-fee flexibiliteit: Toegang tot dedicated pools met cloud resources tegen een vast tarief, waarbij de resources naar eigen behoefte kunnen worden toegewezen en aangepast.
  • Gebruiksvriendelijk control panel: Het intuïtieve cloud portal biedt gebruikers volledige controle over alle Private Cloud componenten.
  • Fouttolerante architectuur: Een volledig redundant ontwerp met enterpriseniveau technologie.
  • Virtuele netwerken: De mogelijkheid om virtuele netwerken te bouwen die onderling verbonden zijn of onafhankelijk van elkaar opereren.
  • Load balancers: Software gedefinieerde load balancing technologie om aan hoge schaalbaarheidseisen tegemoet te komen.
  • Firewalls: Software gedefinieerde firewall technologie.
  • Snapshot management: De mogelijkheid om offline snapshots van diskvolumes te creëren, om onderhoud en het maken van back-ups te vereenvoudigen.
  • Data Volume Management: Attach/ontkoppel en vergroot/verklein data volumes naar behoefte.
  • Maatwerk installatie: Gebruikers kunnen kiezen voor op maat geleverde OS implementaties en templates.
  • Open API: De Apache CloudStack® API biedt gemakkelijke integratie met bestaande of nieuwe applicaties.

LeaseWeb Private Cloud in de Verenigde Staten is ondergebracht in een Tier 3 datacenter in het grootstedelijk gebied van Washington D.C. De engineers van LeaseWeb hebben de oplossing niet alleen ontworpen voor Noord-Amerikaanse klanten, maar ook voor Europese klanten met aanwezigheid in Noord-Amerika en klanten met overzeese expansieplannen.

Private cloud aanbod wereldwijd

LeaseWeb is van plan om zijn flat-fee private cloud technologie in 2014 verder uit te breiden naar andere locaties in de wereld. Het is de bedoeling dat tegen het einde van het jaar een wereldwijde dekking is gerealiseerd. LeaseWeb’s Duitse entiteit, LeaseWeb Deutschland GmbH, zal naar verwachting de eerstvolgende uitbreiding voor zijn rekening nemen met de lancering van een private cloud platform later dit jaar. Andere geplande uitbreidingslocaties bevinden zich in Singapore en aan de Westkust van de Verenigde Staten.

De LeaseWeb Private Cloud oplossing zal in de toekomst worden doorontwikkeld op basis van de huidige samenwerking tussen LeaseWeb’s engineering afdeling en de open source community. “Onze ontwikkelaars onderhouden sterken banden met de Apache open source community,” zegt Van der Meulen. “Het is een productieve relatie, waarbij LeaseWeb ontwikkelaars code teruggeven aan het Apache CloudStack project.”

LeaseWeb bedient zijn wereldwijde klantenkring met een uitgebreid portfolio aan IaaS producten. Sinds meer dan vijf jaar is het bedrijf bezig met de ontwikkeling van cloud services. Van der Meulen: “Onze wereldwijde aanwezigheid, het business volume en de expertise in het leveren van enterpriseniveau hosting oplossingen, verzekert onze klanten ervan dat zij de beste IT infrastructuur krijgen voor hun business behoeften… nu en in de toekomst.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.