Cloud provider IS Group versterkt marktleiderschap met acquisitie WideXS

Cloud provider IS Group versterkt marktleiderschap met acquisitie WideXS

  • Bedrijfsnieuws van
  • IS Group
  • geplaatst op
  • 16 juni 2014 15:20 uur

IS Group, Nederlands marktleider in Cloud Computing en IT Services neemt Cloud provider WideXS over. Dit innovatieve bedrijf is opgericht in 1996, telt circa 30 medewerkers en biedt een volwaardig portfolio aan business Cloud services. “Met deze overname breiden wij onze leidende positie in de markt verder uit. De innovatieve Virtual Datacenter propositie van WideXS vult onze Cloud en IT services propositie voor channel partners en systems integrators perfect aan” aldus Jan Willem des Tombe, CEO van IS Group.

Toegevoegde waarde

De ondernemingen gaan vanuit het kantoor van IS Group in Purmerend verder onder de naam IS Group. De dagelijkse leiding blijft ongewijzigd in handen van directeuren Jan Willem des Tombe en Arjan Steevels. Met de acquisitie van WideXS versterkt IS Group haar positie in de Nederlandse markt en bouwt zij haar aandeel in de e-business sector en het indirecte verkoopkanaal verder uit. Het HyperGrid™ Cloud computing platform van IS Group wordt uitgebreid met de Virtual Datacenter propositie van WideXS. De klanten en partners van WideXS kunnen dankzij de krachtenbundeling gebruikmaken van de DeskHub™ (Desktop-as-a-Service) en CrossNet™ (connectiviteit) solutions van IS.

Schaalvergroting essentieel

Jan Willem des Tombe: “In een markt waar technologische ontwikkelingen elkaar snel opvolgen, geloven wij dat schaalvergroting essentieel is om voorop te blijven lopen. Hierdoor kunnen wij onze klanten optimaal ondersteunen met de nieuwste technologie. De garantie van continuïteit en zekerheid is juist in deze markt onmisbaar voor de klant. Om die reden maken selectieve acquisities die direct bijdragen aan het resultaat, onderdeel uit van onze strategie. De kans om WideXS toe te mogen voegen aan IS Group konden we niet laten lopen. Wij verheugen ons zeer op deze krachtenbundeling”.

Grote stap voorwaarts voor WideXS

Ronald Wissink, directeur van WideXS: “Het samengaan met IS Group is een grote stap voorwaarts in de ambitie van WideXS om haar klanten nu én in de toekomst, optimaal van dienst te kunnen zijn.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...