Fortinet gaat samenwerking aan met Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters

Fortinet sluit zich aan bij Equinix Cloud Exchange om grote organisaties snelle en flexibele toegang te bieden tot de meest geavanceerde beveiligingsoplossingen voor bedrijfskritische data

  • Bedrijfsnieuws van
  • Fortinet
  • geplaatst op
  • 25 november 2014 10:35 uur

Fortinet (NASDAQ: FTNT), wereldleider op het gebied van high-performance netwerkbeveiliging, kondigt aan dat het een alliantie is aangegaan met Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX). Fortinet voeft zich bij de Equinix Cloud Exchange™ om grote organisaties en dienstverleners te voorzien van de meest ontwikkelde, schaalbare en betrouwbare beveiligingsoplossingen in meerdere cloudarchitecturen. Fortinet leidt de markt voor firewalls met een hoge capaciteit die beschikken over buitengewone beveiligingsfuncties, doorvoer en uitermate lage vertraging. Deze maken de beveiliging binnen datacentra flexibel en schaalbaar zodat organisaties de voordelen van softwaregedefinieerde netwerken (Software Defined Networking, SDN) en gevirtualiseerde netwerkfuncties (Network Function Virtualization, NFV) ten volle kunnen benutten (NFV).

De Equinix Cloud Exchange is een geavanceerde oplossing voor inter-connectie en creëert een koppeling voor naadloze, onmiddellijke en directe toegang tot meerdere clouds en netwerken binnen Equinix IBX datacentra. De Equinix Cloud Exchange brengt clouddienstverleners samen met bedrijven en maakt private, hoog presenterende verbindingen mogelijk. Zodoende krijgen cloudgebruikers directe toegang tot de diensten die zij nodig hebben om hybride cloudoplossingen te bouwen.
Theo Schutte, country manager Fortinet Nederland: “Cloudtoepassingen maken bij steeds meer bedrijven in de grootzakelijke markt deel uit van de IT-infrastructuur. Hierdoor komen vertrouwelijke en gevoelige bedrijfsgegevens in de cloud terecht. Dat heeft ingrijpende gevolgen voor het ontwerp en het gebruik van de netwerkbeveiliging. De bewezen, hoogwaardige beveiligingsoplossingen van Fortinet maken binnen de Cloud Exchange een robuuste gevirtualiseerde beveiligingsinfrastructuur mogelijk, zonder concessies aan de prestaties.”

Fortinets aanpak voor softwaregedefinieerde netwerken

Softwaregedefinieerde netwerken (SDN) betekent dat beheer is losgekoppeld van hardware en terecht komt bij een softwarematige controller. Met SDN kunnen beheerders snel veranderingen maken in de beleidsregels voor switching en routing, onafhankelijk van de fysieke architectuur. Dat voorkomt dat beveiligingsbeleid snel verouderd raakt en dat er gaten ontstaan in de verdediging. De virtuele appliances van Fortinet zijn zeer geschikt voor het beschermen van SDN-omgevingen. Zij ondersteunen namelijk de routingprotocollen en VPN-technologie die beheerders nodig hebben om nieuwe infrastructuren te installeren terwijl de juiste beveiligingsregels in stand blijven. De virtuele FortiGate ondersteunt dynamische routingprotocollen in zowel IPv4 als IPv6 (zoals BGP en OSPF), zodat beheerders nieuwe netwerkroutes naar wens kunnen definiëren. Dankzij de ingebouwde IPsec en SSL VPN kunnen klanten nieuwe verbindingen naar datacentra beschermen, en de communicatie tussen systemen en eindgebruikers versleutelen en beveiligen.

“Onze FortiPrivate Cloud, FortiGate en de cloud/SaaS beheeroplossingen bieden de unieke mogelijkheid voor naadloze integratie in de Equinix Cloud Exchange,” vervolgt Theo Schutte. “Dankzij de combinatie van deze oplossingen kunnen klanten de clouddiensten kiezen die het beste passen bij hun applicaties, werkstromen en bedrijfsvraagstukken. Beveiliging heeft de hoogste prioriteit voor iedereen die over wil stappen naar meer efficiënte, maar ook meer complexe, cloudomgevingen. We zijn verheugd dat we de klanten van Equinix Cloud Exchange de ruststelling kunnen bieden dat hun kritische bedrijfsmiddelen continu beschermd zijn, ongeacht hun cloudomgeving.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...