Fundaments breidt zijn IaaS-platform uit in datacenter van Interxion

Toenemende vraag naar cloud-diensten reden voor uitbreiding

  • Bedrijfsnieuws van
  • Fundaments
  • geplaatst op
  • 8 september 2015 11:38 uur

Het Nederlandse Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten, kondigt aan dat Fundaments een Point of Presence (PoP) installeert in AMS7 op de datacentercampus van Interxion in Schiphol-Rijk. Met deze PoP kan de leverancier van gecertificeerde Infrastructure-as-a-Service (IaaS)-diensten haar IaaS-platform uitbreiden en daarmee voldoen aan de toenemende vraag vanuit de markt.

Fundaments richt zich op infrastructuur en virtualisatie, als solide basis voor partners waarop zij hun applicaties, servers en clouddiensten kunnen bouwen. Om die reden maakt Fundaments alleen gebruik van bewezen technologie met een enterprise karakter en werkt het uitsluitend samen met sterke schakels in de keten, zoals in dit geval Interxion. Fundaments heeft voor Interxion gekozen vanwege de hoogwaardige dienstverlening en de gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Met de toetreding tot de datacenters van Interxion is Fundaments in staat om haar IaaS-platform verder uit te breiden en kan zij voorzien in de toenemende vraag naar Infrastructure-as-a-Service.

Met de overeenkomst voegt Interxion wederom een IaaS-leverancier met een goede naam en een uitgebreide klantenkring toe aan de lange lijst van carriers, cloud providers en ICT-dienstverleners die reeds in zijn datacenters zijn vertegenwoordigd. Voor klanten van Interxion betekent de komst van Fundaments nog meer keuzemogelijkheden op het gebied van infrastructuur uit de cloud.

Toegenomen vraag naar IaaS
Michael van den Assem, Algemeen Directeur van Interxion Nederland: ‘Het feit dat Fundaments voor Interxion kiest om haar IaaS-platform uit te breiden, is in lijn met de resultaten van onderzoek dat wij hebben laten uitvoeren onder meer dan vierhonderd zakelijke- en IT-beslissers. Hieruit blijkt dat traditionele hostingdiensten steeds vaker worden vervangen door Infrastructuur-as-a-Service en dat de vraag naar clouddiensten de vraag naar traditionele hostingdiensten vorig jaar voor het eerst oversteeg.’

Larik-Jan Verschuren, CEO van Fundaments: ‘Dat wij ons IaaS-platform nu ook bij Interxion onderbrengen, komt doordat wij te maken hebben met een sterk toenemende vraag naar IaaS. Die groei komt zowel van bestaande klanten die willen uitbreiden als van nieuwe partijen die vol overtuiging voor de cloud kiezen. Bij Interxion zijn wij verzekerd van betrouwbare, veilige en flexibele datacenterdiensten, waar wij onze IaaS-dienstverlening optimaal op kunnen aansluiten. Dit komt op zijn beurt weer ten goede aan onze klanten.’

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...