Fundaments ontvangt ISO27001:2013 en NEN7510:2011 certificering

  • Bedrijfsnieuws van
  • Fundaments
  • geplaatst op
  • 12 december 2014 10:07 uur

Cloud en Certificering

Steeds meer bedrijven, overheden en instellingen besteden de IT infrastructuur uit aan cloud providers zoals Fundaments. Op deze manier worden kosten bespaard zonder afbreuk te doen aan kwaliteit en zijn bedrijfsprocessen sneller aan te passen. Het spreekt voor zich dat de overstap naar cloud infrastructuur (IaaS) hand in hand gaat met het stellen van hoge eisen aan de bescherming en de beschikbaarheid van gegevens. Evenzo moeten de processen van de leverancier glashelder zijn.

Voor klanten, prospects en partners van Fundaments is het van groot belang zekerheid te hebben dat aan al deze eisen wordt voldaan. Fundaments heeft er daarom voor gekozen zich door BSI naar twee standaarden te laten certificeren, de internationale ISO27001en de Nederlandse NEN7510. Want vertrouwen is goed, maar grondige onafhankelijke audits zijn beter.

Dubbele Certificering

Fundaments heeft goede redenen te kiezen voor dubbele certificering. Larik-Jan Verschuren, CEO van Fundaments: “Bedrijven en overheden die gebruik maken van cloud diensten stellen ISO27001 certificering steeds vaker als eis. Hiervoor zijn twee redenen. De eerste is dat ze het zelf natuurlijk belangrijk vinden dat de informatiebeveiliging goed is geregeld. We merken verder steeds vaker dat het de andere partijen zijn waarmee bedrijven en overheden samenwerken die het nadrukkelijk eisen. ISO27001is daarmee feitelijk onmisbaar in onze sector. Aangezien wij ook in de zorgsector actief zijn, hebben we ervoor gekozen samen met de ISO27001 ook NEN7510, de gangbare norm voor informatiebeveiliging voor de zorgsector, certificering aan te vragen.”

Fundaments verwacht dat het als leverancier met ISO27001 en NEN7510 certificering ook de positie van de partners versterkt. Larik-Jan Verschuren: “Onze partners gaan nog meer profiteren van samenwerking met Fundaments. Bij vragen over de informatieveiligheid kunnen zij nu immers verwijzen naar het zaken doen met een gecertificeerde partij.”

Ambities

Fundaments heeft de ambitie en de focus tot de beste IaaS aanbieders voor veeleisende Nederlandse cloud gebruikers te blijven behoren. Dat het bedrijf deze ambitie waar maakt blijkt uit het feit dat eerder dit jaar met cloud for schools de Eurocloud Nederland Award voor beste cloud toepassing voor de publieke sector werd gewonnen. Door dit project zijn, in nauwe samenwerking met PaaS en SaaS leveranciers, ruim duizend scholen in het basis onderwijs voorzien van slimme, betrouwbare en veilige cloud toepassingen.

Met het behalen van de certificeringen gaat Fundaments niet op de lauweren rusten. Larik-Jan Verschuren is daar stellig in: Dit is voor ons zeker niet het eindpunt. Allereerst worden we elk jaar opnieuw onderworpen aan audits of we beide certificeringen waard zijn. Daarnaast zit het in onze eigen DNA ook permanent kritisch naar alle processen te kijken. Verder hebben klanten en partners die van ons maximale veiligheid, betrouwbaarheid en professionaliteit verwachten”. Om die reden levert Fundaments de IaaS diensten dan ook uitsluitend vanuit ISO9001, ISO14001 en ISO27001 gecertificeerde datacenters op Nederlands grondgebied.

Fundaments verwacht voor het komend jaar een groeiende vraag, ook door nieuwe gebruikersgroepen, naar IaaS en verder toenemende eisen. Het ligt daarom in de lijn der verwachting dat het niet bij ISO27001 en NEN7510 zal blijven.

 

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...