Klanten van LeaseWeb profiteren nu standaard van all-flash-opslag NetApp

Nieuwe partnership tussen NetApp en LeaseWeb betekent verbetering services voor klanten en resellers

  • Bedrijfsnieuws van
  • LeaseWeb
  • geplaatst op
  • 29 september 2015 11:39 uur

LeaseWeb, een van ‘s werelds grootste hostingmerken, heeft de krachten gebundeld met het tier 1-opslag- en datamanagementbedrijf NetApp om zijn klanten snellere, enterprise-class diensten te kunnen aanbieden op basis van de state-of-the-art all-flashopslag. LeaseWeb levert in zijn cloudportfolio nu standaard All Flash FAS opslag van NetApp. Dit betekent dat klanten bij hun bedrijfskritische cloudtoepassingen kunnen rekenen op minder vertraging en een hogere betrouwbaarheid.

“Klanten zullen merken dat gehoste applicaties veel sneller reageren en betrouwbaarder werken dan op opslagsystemen met harde schijven”, aldus Robert van der Meulen, Manager Cloud bij LeaseWeb. “Dankzij de partnership met NetApp krijgen onze klanten toegang tot een serviceniveau dat normaal gesproken alleen is weggelegd voor grote ondernemingen. Dit is goed nieuws voor onze klanten en channelpartners, die hun bedrijfskritische workloads steeds vaker onderbrengen in de cloud.”

Netapp All Flash FAS biedt voordelen van enterprise kwaliteit waardoor all-flash systemen breed kunnen worden ingezet. De oplossing combineert hoge prestaties met de beste data management. Een AFF-cluster met maximale grootte doet ongeveer 4 miljoen IOPS met een vertraging van 1 ms (8K random, met inline-efficiencies). Wat throughput betreft is 100 GB/s mogelijk. NetApp is een van de weinige aanbieders die, na rigoureuze tests en assessments eerder dit jaar, zijn All Flash FAS heeft laten benchmarken door de Storage Performance Council.

“All Flash FAS van NetApp verandert de manier waarop bedrijven zakendoen door de prestatiesnelheid van applicaties te verhogen en de serverefficiëntie te verbeteren”, aldus Dave Allen, vicepresident Noord-EMEA bij NetApp. “Het is ideaal voor een cloudomgeving, met name voor customer facing en omzet genererende apps. LeaseWeb heeft een bewezen expertise op het gebied van IaaS en een uitstekende technologiestack. We zijn dan ook erg verheugd om onze krachten te bundelen en zo klanten van snellere, enterprise-class diensten te kunnen voorzien.

Flashopslag is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de bewegende onderdelen van schijfsystemen. Er is een kleinere kans op technische storingen en de hogere lees- en schrijfcapaciteiten zorgen voor minder vertraging. SSD is ideaal voor prestatiegerichte workloads met strikte SLA’s en het is met name zeer effectief voor developers die snel nieuwe omgevingen moeten testen en opnieuw moeten ontwerpen. Daarnaast maken de flash-series van NetApp, die voorzien zijn van geclusterde Data ONTAP® software, datamobiliteit mogelijk. Dit gebeurt zonder verstoringen tussen all-flash-, hybride en cloudomgevingen.

Het nieuwe platform wordt al gebruikt voor de clouddiensten van LeaseWeb in Nederland. De service maakt deel uit van de nieuwe partnerships tussen LeaseWeb Nederland en NetApp en wordt kosteloos geïmplementeerd in alle LeaseWeb Cloud oplossingen. Als NetApp Gold Service Provider-partners zal LeaseWeb deze dienst ook aanbieden aan LeaseWeb Reseller Partners, die de voordelen van SSD-opslag kunnen doorzetten naar hun eigen klanten. Het platform zal naar verwachting de komende weken ook worden gelanceerd voor de LeaseWeb-servicebedrijven in Duitsland, Azië en de Verenigde Staten.

“De samenwerking met NetApp laat goed zien hoe iedereen binnen een channel profiteert van sterke partnernetwerken”, aldus Freek Hemminga, Global Channels & Marketing Manager bij LeaseWeb. “We zijn de eerste provider van IaaS-oplossingen die dit baanbrekende platform implementeert. Hierdoor kunnen onze klanten en partners hun diensten aanbieden met performance en een betrouwbaarheid van enterprise-kwaliteit. Op deze manier blijven ze concurrerend op de markt van vandaag, die almaar sneller en datagedrevener wordt. We zijn heel blij dat we dit samen met NetApp mogelijk kunnen maken.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...