Nederlandse IS Group sluit bijzondere cloud computing overeenkomst met Microsoft

Hybride Cloud OS strategie Microsoft vraagt nieuwe rol van service providers

  • Bedrijfsnieuws van
  • IS Group
  • geplaatst op
  • 24 juli 2014 10:10 uur

IS Group, Nederlands marktleider in cloud computing en IT Services tekent een samenwerkingsovereenkomst met Microsoft voor het leveren van hybride cloud computing oplossingen voor bedrijfskritische e-commerce websites, mediadiensten en Software-as-a-Service ondernemingen. Deze samenwerking staat symbool voor de nieuwe rol van de service provider.

Hybride clouds

Centraal bij deze samenwerking staat de zogenaamde hybride cloud. Deze maakt het mogelijk om losstaande onderdelen van een IT-infrastructuur (on-premise, private cloud en public cloud) met elkaar te verbinden zodat applicaties en data op de meest geschikte plek kunnen draaien. Dat kan een specifieke locatie of land zijn, of juist gedistribueerd over de hele wereld. Met Microsoft Azure voorziet Microsoft in cloud-capaciteit op globale schaal. IS draagt zorg voor het 24/7 management van de hybride cloud-omgeving en biedt een groot aantal managed services en uitgebreide monitoring- en rapportagemogelijkheden.

Innovatieve propositie

Jan Willem des Tombe, CEO van IS Group: “Met deze innovatieve propositie nemen we een aantal belangrijke drempels weg voor de adoptie van cloud computing als volwaardige IT-oplossing. We leveren kennis en kunde om de stap naar de cloud te maken en we garanderen beschikbaarheid en performance van de cloud. Daarbij staan we in voor de veiligheid van applicaties en data. De specifieke kennis van IS als Nederlandse service provider in combinatie met de globale schaal van Microsoft Azure maakt dit tot een unieke en zeer gewilde propositie”.

De nieuwe rol van de service provider

“Met de snelle volwassenwording en adoptie van cloud computing als volwaardige IT-oplossing verschuift ook de rol van de service provider. In plaats van primair leverancier te zijn van IT-capaciteit zal de nieuwe service provider zich steeds meer toeleggen op het adviseren en begeleiden van bedrijven en instellingen bij het maken van de stap naar de cloud. Vervolgens zal de service provider ook de zorg van IT-management uit handen nemen door cloud oplossingen te verrijken met de juiste IT-services en garanties te geven op de beschikbaarheid en performance. Dat is de visie van IS Group en daarin sluiten we naadloos aan op de Cloud OS strategie van Microsoft” zegt Jan Willem des Tombe.

Microsoft Cloud OS strategie

“In de huidige tijd waar cloud en mobiliteit steeds belangrijker worden ontstaat een nieuwe rol voor service providers. IS Group is hier een mooi voorbeeld van. Door integratie van private, hosted en publieke Azure cloud platformen kan bestaande IT beter en sneller presteren. Met Cloud OS is IS Group nog beter in staat om diensten te leveren met optimale controle, beveiliging en continuïteit”, aldus Isabel Moll, business group lead server en cloud platforms bij Microsoft.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van BIT


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...