Rackspace bereikt OpenStack-mijlpaal: zes jaar leiderschap en één miljard serveruren

Ongeëvenaarde operationele expertise in runnen ‘s werelds grootste OpenStack-clouds

  • Bedrijfsnieuws van
  • Rackspace
  • geplaatst op
  • 15 augustus 2016 12:54 uur

Rackspace, de managed cloud-specialist, heeft één miljard serveruren gedraaid met het beheren van kant-en-klare OpenStack-clouds voor veel van ‘s werelds grootste ondernemingen. Deze mijlpaal kondigt het bedrijf aan vanaf het Rackspace::Solve-congres in San Fransisco. Sinds de ontwikkeling van OpenStack in 2010, samen met NASA, is Rackspace uitgegroeid tot OpenStack-marktleider en helpt het bedrijf klanten bij belangrijke businessuitdagingen.

“De afgelopen zes jaar heeft Rackspace meer ervaring opgedaan met het bouwen, beheren en verbeteren van OpenStack-clouds dan elk ander bedrijf”, zegt Scott Crenshaw, Senior Vice President of Strategy and Product bij Rackspace. “Deze mijlpaal van één miljard serveruren is een geweldige prestatie en bevestigt dat we voorlopen op de concurrentie waar het gaat om OpenStack-leiderschap en -expertise.”

De omvangrijke ervaring van Rackspace op het vlak van het op grote schaal runnen van OpenStack-clouds, stelt het bedrijf in staat klanten een zo goed mogelijke ervaring te leveren en de volgende voordelen te bieden:

  • Uitgebreid Managed Service-aanbod: Rackspace levert OpenStack-privateclouds als managed service, met de architectuur van een public cloud, ontworpen voor schaalbaarheid en beschikbaar voor elk datacenter wereldwijd. Daarnaast wordt het managed service-aanbod ondersteund door Fanatical Support, waardoor klanten kunnen profiteren van de kracht van OpenStack, zonder de complexiteit van het zelf beheren ervan te ervaren.
  • Aantoonbare betrouwbaarheid: Rackspace implementeert en beheert OpenStack binnen een fouttolerante architectuur met geavanceerde monitoring, operationele tooling en patching. Deze aanpak, gecombineerd met operationele expertise, zorgt ervoor dat Rackspace zijn klanten service level agreements (SLA’s) kan bieden met 99,99 procent API Uptime-garantie en 100 procent Network Uptime-garantie als deze gehost zijn in een door Rackspace beheerd datacenter.
  • Ongeëvenaarde schaalbaarheid: Rackspace opereert in ‘s werelds grootste OpenStack-cloud en heeft meer dan één miljard serveruren aan ervaring met het beheren van OpenStack-clouds op grote schaal. Hierdoor is Rackspace in staat de duizenden configuratieopties binnen OpenStack effectief af te stemmen op de klant en te voldoen aan zijn specifieke eisen.
  • Agility gedreven door innovatie: Rackspace heeft een nauw samenwerkend operations– en engineering-team om realtime verbeteringen door te voeren in OpenStack. Zo kan Rackspace de upstreamcapaciteiten uitbreiden om aan specifieke eisen van de klant te voldoen en tegelijkertijd OpenStack doorontwikkelen door deze innovaties met de OpenStack-gemeenschap te delen.

Het OpenStack-productportfolio van Rackspace bevat oplossingen zoals Rackspace Private Cloud powered by OpenStack, Rackspace Private Cloud powered by Red Hat en Rackspace Public Cloud, dat onder andere OnMetal Cloud Servers en Carina containers-as-a-service bevat. Klanten zetten deze oplossingen in om complexiteit te reduceren en beveiliging te vergroten door OpenStack als managed service af te nemen, met de mogelijkheid OpenStack overal, in elk datacenter wereldwijd, te kunnen gebruiken.

Deze mijlpaal van een miljard serveruren versterkt de strategie van Rackspace voorop te blijven lopen op het gebied van OpenStack-innovatie. Kijk voor meer informatie over deze mijlpaal op het Rackspace-blog.

 

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...