Straalverbinding biedt uitkomst voor bedrijven in buitengebied

Rodin Connect en NDIX gaan samenwerken om bedrijven in het buitengebied te voorzien van breedband

  • Bedrijfsnieuws van
  • NDIX
  • geplaatst op
  • 2 september 2015 11:59 uur

Rodin Connect en NDIX zijn een samenwerking aangegaan om bedrijven te voorzien van een snelle breedbandverbinding in de gebieden waar geen glasvezel beschikbaar is. Breedband wordt naar de bedrijven gebracht in de vorm van een straalverbinding van Rodin, die vervolgens wordt gekoppeld op de open digitale marktplaats van NDIX. Daar zijn ICT-diensten zoals internet en telefonie beschikbaar van meer dan 85 aanbieders. Als eerste klant is inmiddels Noordgastransport B.V. in Uithuizen aangesloten.

Jeroen van de Lagemaat, directeur van NDIX is verheugd over de samenwerking: “Rodin Connect en NDIX vullen elkaar goed aan. De buitengebieden zijn lastig te bereiken, ook al heeft NDIX inmiddels een glasvezelnetwerk dat een groot deel van Nederland en Duitsland bestrijkt. In de buitengebieden zijn de kosten van een glasvezelverbinding erg hoog. Dan biedt een straalverbinding uitkomst.”

Kwalitatief hoogwaardige verbindingen
Bernie Stanneveld, directeur van Rodin Connect ziet in NDIX een partner om meer bedrijven en industrieterreinen van een breedbandverbinding te voorzien. “Onze straalverbindingen kunnen we via NDIX met de rest van de wereld verbinden. Met de moderne technieken van tegenwoordig zijn straalverbindingen net zo betrouwbaar als een kabel in de grond. We kunnen hoge snelheden bereiken, de verbindingen zijn al schaalbaar naar 2Gbit/s.”

Eerste gezamenlijke klant
Rodin en NDIX hebben onlangs hun eerste gezamenlijke aansluiting opgeleverd voor Noordgastransport B.V. in Uithuizen. NDIX heeft haar netwerk uitgebreid met een locatie in Eemshaven bij Groningen Seaports. Vandaaruit is de straalverbinding naar Noordgastransport B.V. door Rodin gerealiseerd. De verbinding heeft een eigen frequentie, waardoor gegarandeerd kan worden dat er geen storingen door interferentie optreden. Kees Mark, locatiedirecteur van Noordgastransport B.V. is blij met de aansluiting: “Wij hebben in deze samenwerking een goede partij gevonden die ons op ICT-gebied weer aansluit bij de laatste stand der techniek”.

 

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van BIT


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...