Tinder swipet naar rechts voor de Rackspace Managed Cloud

Mobiele dating-app gebruikt ObjectRocket van Rackspace voor het tot vier keer sneller matchen van gebruikers

  • Bedrijfsnieuws van
  • Rackspace
  • geplaatst op
  • 6 maart 2015 10:10 uur

Tinder, de populaire matchmaking-app, heeft voor ObjectRocket van Rackspace gekozen om gebruikers nog sneller met elkaar te kunnen matchen. Dat maakt Rackspace vandaag bekend.

ObjectRocket voorziet Tinder van een oneindig schaalbaar database-as-a-service-platform dat altijd beschikbaar is en wordt ondersteund door Rackspace database-experts. Automatisering stelt Tinder in staat horizontaal te schalen zonder een beroep te doen op interne resources. Rackspace Managed Data Services, inclusief ObjectRocket, vereenvoudigt database-beheer door het bieden van volledig beheerde public- en private cloud-oplossingen die de meest populaire relationele, NoSQL- en big data-platformen omvatten.

Tinder ziet vier keer hogere prestaties en stabiliteit sinds het is overgestapt naar Rackspace. Het bedrijf heeft 40 man in dienst, waaronder 25 engineers, daarom zet Tinder Rackspace in als verlengstuk van zijn eigen IT-team. Hierdoor kunnen de mensen van Tinder focussen op innovatie en groei van de core business, terwijl de Rackspace DBA-specialisten zich buigen over het dagelijkse beheer van van de database en 24×7 monitoring.

“Rackspace heeft voor ons het beste aanbod in de markt”, zegt Ryan Ogle, CTO van Tinder. “ObjectRocket van Rackspace is het snelste en meest betrouwbare MongoDB-aanbod dat we geprobeerd hebben. Dankzij Fanatical Support en de Rackspace Managed Cloud zijn we er zeker van dat er altijd een team met experts klaar staat dat echt als verlengstuk van ons eigen IT-team fungeert. Met een populaire, snelgroeiende app als Tinder is snel kunnen schalen en ondersteuning daarbij cruciaal voor succes.”

Tinder is in augustus 2012 gestart als pilot op een select aantal campussen. Vandaag is de app beschikbaar in 24 talen en heeft het wereldwijd miljoenen gebruikers. De app maakt gebruik van geo-location-technologie om gebruikers binnen een bepaalde straal met elkaar te matchen. Gebruikers kunnen potentiële matches vervolgens anoniem ‘liken’ of afwijzen door hun foto respectievelijk naar rechts of links te swipen. Wanneer twee mensen elkaar naar rechts swipen, koppelt Tinder hen aan elkaar. Tinder-gebruikers hebben momenteel de mogelijkheid om door 1,7 miljard profielen te swipen en de app maakt dagelijks meer dan 25 miljoen matches.

“De hoeveelheid data die organisaties verzamelen groeit exponentieel en de tools, kennis en kunde die nodig zijn om alle data op die schaal te beheren wordt een steeds grotere uitdaging”, zegt John Engates, CTO van Rackspace. “Met ObjectRocket maakt Tinder gebruik van onze expertise in de wereld van data. Hierdoor hoeft het bedrijf niet te investeren in kennis die nodig is voor, en de zorgen die komen kijken bij het zelf beheren van data. Tinder kan zich daardoor concentreren op groei en innovatie om nog meer mensen wereldwijd aan elkaar te koppelen.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van BIT


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!