Unisys en Microsoft gaan wereldwijd nauwer samenwerken op gebied van cloud security

Ondernemingen die nieuwe technologieën ontwikkelen voor de publieke en private sector, streven meer en meer naar oplossingen die de veiligheid in de cloud versterken.

  • Bedrijfsnieuws van
  • Unisys
  • geplaatst op
  • 15 juni 2016 17:30 uur

Unisys kondigt vandaag aan dat het zijn samenwerking met Microsoft voor cloud management en services gaat uitbreiden. Daarnaast zijn er ook plannen om samen nieuwe oplossingen te ontwikkelen om de beveiliging in de cloud verder te verbeteren.

Deze samenwerking past binnen de stijgende vraag naar hoogwaardige technologie wereldwijd. De wereldwijde cloud security-markt zal naar verwachting groeien tot 8,71 miljard in 2019. Volgens onderzoeksbureau ‘MarketsandMarkets’ zal deze markt een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 15,7 procent kennen tussen 2014 en 2019.

“Toonaangevende bedrijven uit allerhande sectoren hebben behoefte aan efficiënte cybersecurity-oplossingen om hun eco-systemen in de cloud te beschermen,” stelt Peter Altabef, President en CEO bij Unisys. “Deze volgende stap in onze relatie met Microsoft creëert een handig platform om met klanten, prospects en thought leaders samen te werken. Op deze manier kunnen we de kracht van onze gezamenlijke technologie demonstreren en daarnaast invulling geven aan ons streven naar innovatie.”

“Als klanten de overstap maken naar de cloud stellen zij de eis dat dit gepaard gaat met een beveiligingsniveau dat hun zekerheid biedt en tegelijkertijd de nodige flexibiliteit. Door deze samenwerking kan Unisys met Microsoft op Azure-oplossingen ontwikkelen, die de klanten helpen bij het uitbreiden van de bescherming van hun datacenters naar Azure. Op deze manier besparen ze tijd en geld,” aldus Ann Johnson, Vice-President of Microsoft’s Enterprise Cybersecurity Group (ECG).

Extra beveiligingslaag door micro-segmentatie

Unisys kondigde in het verleden reeds de beschikbaarheid aan van de Unisys Stealth-technologie voor Azure. Op deze manier kunnen klanten via het wereldwijd gebruikte Azure cloudplatform eveneens gebruikmaken van de micro-segmentatie technologie.

Naast de reeds ingebouwde Microsoft-beveiliging in Azure zorgt Stealth voor een extra beschermingslaag. Dit maakt gebundelde beveiliging mogelijk voor ondernemingen die de cloud gebruiken én stelt hen in staat om op een zeer efficiënte en veilige manier workloads over te brengen naar Azure.

Meer specifiek zorgt de Stealth software voor extra bescherming van data en applicaties op het Azure cloud platform door gebruik te maken van encryptie en identiteits-gebaseerde  micro-segmentatie technieken. Deze nieuwe aanpak zorgt ervoor dat ondernemingen snel en eenvoudig fysieke netwerken kunnen verdelen in duizenden micro-segmenten. Zelfs wanneer er iemand met slechte bedoelingen op het netwerk zou geraken, kunnen zij zich niet naar andere delen binnen de IT-omgeving begeven.

“Door extra veiligheidsfuncties toe te voegen, neemt Stealth alle onzekerheden weg voor ondernemingen, die voordeel willen halen uit de cloud en op deze manier de concurrentie voor willen blijven,” stelt Tom Patterson, Chief Trust Officer bij Unisys. “Dankzij deze versterkte samenwerking met Microsoft kunnen meer en meer ondernemingen hun werkzaamheden onderbrengen in een beveiligde Azure Cloud.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...