Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nog een klimaatneutraal keurmerk: EvoSwitch lanceert The Green Fan

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 13 september 2007 07:55 uur

The Green Fan (een initiatief van EvoSwitch)Na Cleanbits en ‘hosting CO2 neutral’ van MoveNext, heeft nu ook EvoSwitch een eigen klimaatneutraal keurmerk/label gelanceerd genaamd “The Green Fan”, speciaal voor klanten van EvoSwitch. Deze kunnen daarmee aangeven dat hun hosting duurzaam is doordat ze hun apparatuur in het EvoSwitch datacentrum hebben geplaatst.

Laurens Rosenthal, Innovation Director van EvoSwitch zegt over klimaatneutrale hosting:

Klimaatneutraal ondernemen is een keuze die je wilt delen met eindklanten en partners. Dat is de reden waarom wij nu het label The Green Fan lanceren. Klanten en partners van EvoSwitch kunnen hiermee aan de maatschappij laten zien dat ook zij een actieve bijdrage leveren aan het terugdringen van CO2-uitstoot. Eindgebruikers weten op hun beurt zeker dat de geleverde IT-infrastructuur daadwerkelijk milieuvriendelijk is.

Het is goed dat EvoSwitch klimaatneutrale hosting aanbied. Al begint er langzaam maar zeker een wildgroei aan keurmerken, labels en logo’s te ontstaan die aangeven dat een onderneming klimaatneutraal host. Duurzaamheid is belangrijk maar het doel van duurzaamheid moet voorop staan, het moet niet verworden tot een niet inhoudelijke marketinghype.

Paul, 13 september 2007 11:51 am

Dus als ze weet ik veel hoe inefficiente apparatuur gebruiken zijn ze wel klimaat neutraal, omdat ze in het EvoSwitch DC staan?

Das ehhh stierenstront ?

Stewie, 13 september 2007 11:55 am

In principe maakt het niet uit welke apparatuur je er hebt staan zolang je het volledige energieverbruik maar meeneemt in de compensatie.

Thomas Lobker, 13 september 2007 1:39 pm

Ik vind het een beetje triest om zelf een keurmerk te maken dat exclusief voor je eigen product is. Daaruit blijkt maar weer waar het allemaal eigenlijk om draait. Je kunt natuurlijk ook rekening houden met het milieu zonder dat aan de grote klok te hangen ;)

Robin, 13 september 2007 5:25 pm

@Paul: Als je verder had gekeken zie je dat die energie dan alsnog gecompenseerd word zoals Stewie al aangeeft.

@Thomas: Het is geen keurmerk maar een 'label' waarmee je kunt laten zien dat je klimaatneutraal host; feit is dat ze alle energie compenseren en ook investeren in energiezuinige oplossingen. (zoals je op hun site kunt lezen)

Dirk-Jan, 14 september 2007 12:08 am

Dan is het een label, dan druipt het marketinggehalte hier alsnog vanaf ;)

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.